VAD ÄR MICROCEMENT?

Microcement är en tunn cementbeläggning baserad på cement, vattenbaserade hartser, tillsatser och mineralpigment. Microcement kallas även designcement, microbetong eller microtopping. Det är alltså inte olika produkter, bara olika namn. Då vår microcement endast är 2-4mm hög påverkar den varken konstruktionen eller befintliga lister och dörrar med varken sin vikt eller tjocklek. Därför är microcement ett mycket bra material vid renovering av befintliga ytskikt.

VAR KAN MAN ANVÄNDA MICROCEMENT?

Det går bra att lägga microcement både inomhus och utomhus på så väl små bänkskivor som golv i offentliga miljöer på flera hundra kvadratmeter. Det vanligaste användningsområdet är dock vid badrumsrenoveringar eller istället för betonggolv vid nybyggnation. Den färdiga ytan ger också ett exklusivt och skarvlöst utseende med många valmöjligheter.

Vi har produkter för så gott som alla underlag. Vilken microcement som passar bäst för ert projekt kan ni läsa mer om under de olika “produkterna”. Ni kan även läsa mer om vilken microcement som är bäst lämpad för “badrum“, “golv“, “kök“ eller “övriga användningsområden“ på respektive sida.

Rum med vägg i ljusgrå microcement som matchar inredningen av bord, stolar och lampor i förgrunden.

7 ANLEDNINGAR ATT ANVÄNDA MICROCEMENT

 1. Tidseffektivt– Ett standard projekt med microcement tar normalt 5-8 dagar. Med den snabbaste cementen kan man färdigställa en yta på endast 2 dagar från en jämn yta.
 2. Pris– En renovering med microcement kostar ofta ca 1/3 av priset att renovera från grunden. Den största delen av kostnaden sparar man då man slipper riva allt och bygga upp det från grunden.
 3. Miljö– Genom att behålla ert befintliga ytskikt istället för att riva och kasta något som fungerar sparar ni en massa onödig förbrukning av byggmaterial.
 4. Skötsel– Microcement ger en lättstädad yta utan fogar och skarvar som samlar damm och smuts.
 5. Modernt– Vi har produkter för alla smaker, vad som passar den ena kunden passar inte den andra. Med microcement skapar vi ytor med den färg, känsla och struktur du önskar.
 6. Slitstark– Vi har flera olika typer av microcement och ytbehandlingar. Med Forcrete får ni den hårdaste microcementen på marknaden.
 7. Skarvlöst– Stora ytor utan fogar och skarvar ger en exklusiv känsla som är svår att uppnå med andra material. Att det gör ytan lätt att rengöra är såklart en bonus.

DESIGNCEMENT – STRUKTUR, FÄRG OCH YTBELÄGGNING

Eftersom vi har ett mycket brett utbud av färger och microcementprodukter kan vi alltid hitta en produkt som tilltalar våra kunder. Med vår microcement kan vi skapa allt från släta ytor med mycket liv och utan struktur till ett grovt ytterskikt likt en rustikare puts. Mängden liv och känslan i materialet beror på hantverkaren, temperaturen, luftfuktighet mm. Tillsammans med olika färger och ytbehandlingar är det enbart din fantasi som sätter gränserna.

Besök gärna ett showroom för att se vårt sortiment och våra olika färger på riktigt. Mer inspiration finns även under fliken inspiration eller på vår instagram – designcement.se.

VANLIGA FRÅGOR OM MICROCEMENT GOLV

DESIGNCEMENT – CERTIFIERADE HANTVERKARE

Även om varje yta med microcement blir unik rekommenderar vi alltid att anlita en certifierad partner för bästa resultat. Vi har utbildat cirka 400 företag och har därmed Sveriges största nätverk av certifierade partners. Det innebär att inget projekt är för stort för oss, och eftersom många av dessa företag huvudsakligen arbetar med microcement är både de och våra produkter väl beprövade.

Vår 2-komponentsprodukt kräver större förkunskaper för att uppnå bra resultat, därför säljer vi endast den till våra certifierade hantverkare. Alla våra certifierade företag har genomgått en kurs hos oss och vet därmed hur de ska använda vår 2-komponentsprodukt för att få bästa möjliga resultat.

Vill du lära dig applicera microcement? Anmäl dig till en av våra kurser, mer information hittar du under kurser.

Inspiration till våra projekt hittar ni under inspiration eller på vår instagram – designcement.se.

ROCKPLASTER – EN SNABB FÖRÄNDRING AV SLÄTA VÄGGAR

Rockplaster appliceras i endast två lager med en nästintill obefintlig torktid. Det gör det möjligt att på mycket kort tid skapa väggar med en naturlig känsla av sten på både stora och smp ytor. Dess användarvänlighet gör den mycket svårslagen på större ytor där man vill ha en ny, modern finish utan att tumma på kvaliten. Flygplatser, butiker och tågstationer är några av de större projekten som Luna Rockplaster applicerats i det senaste året. 

Kontakta oss så berättar vi var ni kan se Rockplaster på större ytor runt om i Sverige.

MICROCEMENT ÄR LÄTT ATT RENGÖRA

Oavsett om du har valt att använda microcement på golv, väggar eller kakel är den väldigt enkel att underhålla. Microcement är mycket lätt att rengöra från smuts och bakterier eftersom du kan skapa en slät yta utan några svåråtkomliga områden. Vi rekommenderar att man använder en våt trasa med ett skonsamt och PH-neutralt rengöringsmedel. Man bör undvika att använda slipande eller aggressiva rengöringsmedel eftersom dessa kan skada ytan. Med rätt vård och underhåll kan microcementen på bland annat kakel och klinker se ut som ny i många år.

VAD KOSTAR MICROCEMENT?

Priset på våra olika typer av microcement skiljer sig mycket åt beroende på storlek, yta, val av material mm. Det bästa sättet att få ett ungefärligt pris på ert projekt är att fylla i vår offertmall, den ger er ett ungefärligt pris på bara några minuter. Den fungerar bäst på ytor över ca 10-15m2. Mindre ytor är väldigt beroende av var projektet ligger mm. eftersom torktiderna ställer till det för en hantverkare. Läs mer om olika prisexempel under “priser” här på hemsidan.

GRATIS offert

Kontakta oss för en kostnadsfri offertförfrågan. Vi hjälper dig!

EXPERTER PÅ
DESIGNCEMENT

Besök vår inspirationssida för att se hur designcement kan förändra ditt hem!

VAD ÄR FÖRDELARNA OCH NACKDELARNA MED MICROCEMENT?

7 FÖRDELAR MED MICROCEMENT PÅ GOLV
 • Microcement är ett extremt flexibelt material, därav spricker den inte.
 • Oändligt med färger och strukturer, gulnar inte med tiden.
 • Med en tjocklek på 2-3mm påverkar inte cementen den befintliga konstruktionen, dörrar, lister mm.
 • Bra styrka mot stötar, repor och kemikalier.
 • Skapa ett slipat eller polerat betonggolv på befintliga betonggolv som ej kan poleras eller slipas.
 • Utmärkt vidhäftningsförmåga på nästan alla underlag: kakel, marmor, stengods, terrazzo, betong, cement, mm.
 • Snabb och smidig process jämfört med den utdragna processen med ett vanligt betonggolv.
7 FÖRDELAR MED MICROCEMENT I BADRUM
 • Kan appliceras direkt på kakel, klinker, plastmatta mm.
 • Ekonomiskt, slipper bygga upp allt från grunden igen.
 • Snabbt, ca 50% av tiden mot att riva ner och bygga upp badrummet från grunden.
 • Foglösa badrum, vem älskar inte det?
 • Bra styrka mot stötar, repor och kemikalier.
 • Vattenresistent
 • Lätt att rengöra från smuts och bakterier.
NACKDELAR MED MICROCEMENT
 • En traditionell microcement kan missfärgas av vatten om den inte sköts ordentligt, så läs alltid skötselråden. Välj Forcrete för att få en tåligare yta som tål vatten utan lack.
 • Färdigblandad microcement kan se plastig ut eftersom den är baserad på mineraler och plaster istället för cement. Därför säljer och använder vi inga färdigblandade produkter.
 • Lacket bör återappliceras med 3-5 års mellanrum. Det är en enkel process, men den måste utföras.
 • Microcement säljs och marknadsförs ofta som något som är lätt att applicera. Visserligen är det enkelt att lägga det på ytan, men det är svårt att få det snyggt. Vi rekommenderar därför alltid att en av våra certifierade partners utför arbetet med att lägga microcement.
 • Unika ytor kan både ses som en fördel och nackdel. Alla applicerare kommer att göra att er yta ser olika ut. Med erfarenhet och kunskap kan man styra resultatet i enlighet med kundens önskemål. Utan kunskap och erfarenhet blir resultatet sällan som varken kunden eller appliceraren önskar.
 • Microcement är inte billigt, men det är billigare än att riva ut ett badrum och bygga upp det från grunden. En badrumsrenovering från grunden med kakel och klinker kostar normalt 150 000–200 000 kr. Ett badrum där microcement läggs på befintligt ytskikt kostar ofta ungefär en tredjedel av det priset. Om man däremot använder microcement när man renoverar från grunden är det istället ett dyrt alternativ.

FRI OFFERT

Kontakta oss för en kostnadsfri offertförfrågan.
Vi på Designcement hjälper dig!

FRÅGOR?
HÖR AV DIG!

Är ni osäkra på något så kontakta oss på Designcement eller någon av våra certifierade partners så hjälper vi er att reda ut eventuella frågetecken.