Vad är microcement?

Microcement är en tunn cementbeläggning baserad på cement, vattenbaserade hartser, tillsatser och mineralpigment. Microcement kallas även designcement, microbetong eller microtopping. Det är alltså inte olika produkter, endast olika namn. Eftersom vår microcement endast bygger 2-4mm påverkar den varken konstruktionen eller befintliga lister och dörrar med varken sin vikt eller tjocklek. Därför är microcementen ett mycket bra material vid renovering av befintliga ytskikt.

Var kan man använda microcement?

Vi kan lägga microcement på så väl små bänkskivor som golv i offentliga miljöer på flera hundra kvadratmeter. Det vanligaste användningsområdet är dock vid badrumsrenoveringar eller istället för betonggolv vid nybyggnation. Den färdiga ytan ger ett exklusivt och skarvlöst utseende med flera valmöjligheter. Eftersom vi får en yta utan fogar och skarvar blir ytan lätt att rengöra och underhålla i jämförelse med t.ex. kakel och klinker.

Vi har en eller flera produkter för så gott som alla underlag. Vilken cement som passar ert projekt kan ni läsa mer om under de olika produkterna”. Ni kan även läsa mer om vilken microcement som är bäst lämpad för “badrum, “golv, “kök eller “övriga användningsområden på respektive sida. Vår hjälpcentral är annars ett utmärkt verktyg för att hitta svar på dina frågor. Hör gärna med oss eller någon av våra partners om ni är osäkra.

 Designcement – struktur, färg och ytbeläggning 

Eftersom vi har ett mycket brett utbud av microcementprodukter kan vi alltid hitta en produkt som tilltalar våra kunder. Med vår cement kan vi skapa allt från slät ytor med mycket liv och utan struktur till en grov yta likt en rustikare puts. Mängden liv och känslan i materialet beror på hantverkaren, temperaturen, luftfuktighet mm.- alla ytor blir alltså unika. Tillsammans med de olika färgerna och ytbehandlingarna är det endast din fantasi som sätter gränserna för vad vi kan skapa.

När cementen härdar får vi en hård betong yta som lämpar sig speciellt bra på bänkskivor, golv, väggar, i badrum, -inom och utomhus mm. 

Besök gärna ett showroom för att se våra produkter på riktigt, undvik att påbörja ett projekt utan att ha sett produkterna på riktigt. Boka tid med en partner på er ort för visning. 

Är du arkitekt och intresserad av våra produkter?  Beställ provbitar i önskade färger och strukturer så skickar vi dem till ert kontor. 

 

Designcement – CERTIFIERADE HANTVERKARE

Även om ingen yta blir den andra lik så rekommenderar vi alltid en certifierad partner för bästa resultat. Vi har utbildat ca 400 företag och har därmed Sveriges största nätverk av certifierade partners. Eftersom många av dessa företagen jobbar endast eller mestadels med microcement är både dem och våra produkter är väl beprövade. Vårt stora nätverk gör att inget projekt är för stort för oss och våra partners.

Vår 2-komponentsprodukt kräver en större förkunskap för att få bra resultat, därför säljer vi endast denna till våra certifierade hantverkare. Alla våra certifierade företag har gått en kurs med oss, de vet därmed hur de ska använda vår 2-komponentsprodukt för att få bästa resultat. Med våra utbildningar gör vi vad vi kan för att våra certifierade företag ska skapa ytor som våra kunder önskar.

Vill du lära dig applicera microcement? Anmäl dig till en av våra kurser, mer information hittar du under kurser.

 

Designcrete – En Gör det själv cement

Det har tagit oss närmare 5 år att få fram en microcement som vi tycker är enkel nog att få ett bra resultat med utan tidigare erfarenhet. Vi har under denna tiden testat produkt efter produkt från diverse länder och tillverkare, trots det har vi inte hittat helt rätt. Eftersom vi inte hittade det vi sökte har vi tillsammans med en skandinavisk tillverkare av höghållfastbetong skapat en egen produkt.

Med deras höghållfastabetong och världskända bindemedel har vi tagit fram en “gör det själv microcement” likt ingen annan. Designcrete är 100% tillverkad i Skandinavien och utvecklad i Sverige.

Vår gör det själv microcement lägger man i endast 2 lager där det det första kan rollas på. Därmed blir den otroligt användarvänlig för både nybörjare och proffs. Vi vill inte kalla någon microcement enkel att applicera, för det är aldrig enkelt. Designcrete är dock så enkel en microcement kan bli.

Vi håller regelbundna workshops där ni kan lära er grunderna för att använda vår “gör det själv cement”. Läs mer om dessa under “kurser” här på hemsidan.

För absolut bästa resultat kommer vi alltid att rekommendera att anlita en certifierad partner.

 

Hur lägger man microcement?

Även om vi har ett flertal olika produkter så är uppbyggnaden väldigt lik på de flesta av dem. Gemensamt för alla typer av traditionell microcement är att man lägger dem i flera tunna lager.

– Underarbetet på microcement är mycket viktigt, då materilet endast bygger 2-4mm måste ytan vara helt jämn innan vi kan börja med microcementen.

– Vi använder armering i de flesta av våra microcementer. De produkterna som inte behöver armering är antingen väldigt tunna eller baserade på mineraler/epoxi istället för cement.

– De flesta typerna av microcement lägger man i 3 tunna lager varav 2 är baslager. Undantaget är designcrete som lägger man i endast 2 lager.

– När microcementen är färdig lägger man på en ytbehandling för att skydda mot repor, fläckar, vätskor mm. Vi rekommenderar alltid någon av våra 2-k polyuretan lacker för bästa skydd. Oljor, vax mm. ger enligt oss ett för svagt skydd, därför kan vi aldrig rekommendera dessa ytbehandlingarna.

För mer information om våra designlösningar, besök vårt hjälpcenter, eller kontakta en av våra partners.

 

Vad kostar Microcement?

Priset på microcement skiljer sig mycket åt beroende på storlek, yta, val av material mm. Det bästa sättet att få ett ungefärligt pris på ert projekt är att fylla i vår offertmall, den ger er ett ungefärligt pris på bara några minuter. Den fungerar bäst på ytor över ca 10-15m2. Mindre ytor än så är beroende av var projektet ligger mm. eftersom torktiderna ställer till det för en hantverkare. Läs mer om olika prisexempel under “priser” här på hemsidan.

Om vi ska göra en grov uppskattning så kostar ett stort golv från 900kr/m2 ink moms och rotavdrag. Ett normalstort badrum kostar från ca 1500kr/m2 ink moms och rotavdrag. Då underarbetet skiljer sig mycket åt från projekt till projekt är de priserna från en jämn yta.

Eftersom vi endast lägger designcrete i två lager blir den något billigare än övriga produkter. Den ställer dock högre krav på underlaget vilket gör att underarbetet istället kan bli dyrare. På större väggytor är det en utmärkt produkt då en vägg ofta är jämnare och därmed har bättre grundförutsättningar.

Vill ni lägga microcementen själv så kostar vår microcement Designcrete från 400kr/m2 ink moms. 

 

Betonggolv

Betong badrum

Fri offertförfrågan

Kontakta oss för en kostnadsfri offertförfrågan.
Vi hjälper dig!

Experter på
designcement

Besök vår inspirationssida för att se hur designcement kan förändra ditt hem!

Fördelar med microcement På golv 

 • Microcement är ett extremt flexibelt material, därför spricker den inte.
 • Man kan skapa stora skarvlösa designgolv med en naturlig betongkänsla 
 • Med en tjocklek på 2-3mm blir konstruktionen inte påverkad av vikten. Detta kan jämföras med 3-5cm som ett betonggolv bygger.
 • Bra styrka mot stötar, repor och kemikalier.
 • Med microcement behöver man inte justera dörrar mm. då microcementens tunna lager ej påverkar dem.
 • När man slipar betonggolv kan man inte justera färgen i efterhand, det kan man delvis med microcement
 • Blir betongslipningen dålig så går detta ej att rädda efteråt, med microcementen kan man däremot lägga ett nytt lager om det händer.
 • Brett utbud av färger och texturer till skillnad från vanlig betong.
 • Utmärkt vidhäftningsförmåga på nästan alla underlag: kakel, marmor, stengods, terrazzo, betong, gipsskivor, cement, gips etc.
 • Vi behöver inte skydda plattan under hela bygget vid nyproduktion, men det behöver man om man ska slipa betongplattan.
 • Snabb och smidig applicering jämfört med den utdragna processen med ett vanligt betonggolv.

 

fördelar med microcement I BADRUM

 • Vi kan lägga microcement direkt på Kakel, klinker, plastmatta mm.
 • Ekonomiskt och miljövänligt eftersom vi inte behöver riva ut ett badrum i bra skick. 
 • Snabbare renovering jämfört med att riva ut badrummet och bygga upp det från grunden.
 • Skapa foglösa badrum med en exklusiv cementdesign
 • Bra styrka mot stötar, repor och kemikalier.
 • Vattenresistent efter försegling.
 • Lätt att rengöra från smuts och bakterier. Rengör med endast vatten och PH-neutralt rengöringsmedel.
 • Unika betongbadrum –  ingen yta blir den andra lik.

 

fördelar med microcement

 • Microcement kan användas inomhus, utomhus, i badrum, på golv, väggar, tak, möbler mm.
 • Använd olika typer av microcement beroende på vilken finish du söker. 
 • Utmärkt vidhäftningsförmåga på flera underlag, t.ex. kakel, marmor, stengods, terrazzo, betong, gipsskivor, cement, gips etc.
 • Bord, möbler mm som görs i microcement blir inte flera 100kg tunga som en betongmöbel.
 • Vattenresistent efter försegling.
 • Lätt att rengöra.
 • Naturmaterial, de flesta av våra produkter består av organiska och vattenbaserade produkter.
 • Kräver inte lika stora och tunga maskiner som vid betongarbete.
 • Unik cementdesign varje gång

 

Frågor?
Hör av dig!

Har ni några funderingar eller frågor? Låt oss hjälpa er!

Fri offertförfrågan

Kontakta oss för en kostnadsfri offertförfrågan.
Vi på Designcement hjälper dig!

Microbetong mot Microcement, vad är skillnaden?

Svaret är ganska enkelt, namnet är det enda som skiljer dem åt. Vissa väljer att kalla produkterna microbetong, andra säger designcement eller microcement. Det internationella ordet är microcement vilket är anledningen till att den benämningen är vanligast. 

Höstbruksvägen 12d | 226 60 Lund, Sweden | Tel: 010-3447470 | info@designcement.se
© Copyright 2022 Design Cement Concrete Ideas. All Rights Reserved. En hemsida av Capace Media.