STANDARD MICROCEMENT

STANDARD – TRADITIONELL MICROCEMENT

Standard är vår traditionella produktlinje av två-komponents microcement. Med sin unika bredd i struktur, färgval, ytbeläggningar mm. kan den tilltala de flesta. Möjligheten att skapa sin egen karraktär och finish på materialet gör den till de flesta av våra certifierade partners favorit. Det är endast applicerarens fantasi som sätter gränserna för vad vi kan skapa med denna produkt.

Vår Standard microcement är synonymt med kvalitet. Dess hårdhet och mångsidighet gör att denna tvåkomponents mikrocement kan appliceras på ett oändligt antal ytor, både horisontella och vertikala, såväl som inomhus och utomhus. 

Standard finns i Microbase, Microdeck, Microfino och Microstone, varje produkt har sitt unika utseende och användningsområde.

ANVÄNDNINGSOMRÅDE

Golv, väggar, badrum, kök, bänkskivor, tvättställ, möbler, inomhus, utomhus, vertikala och horisontella ytor.

Microcement-badrum-ljusgrått

STANDARD MICROBASE

Standard Microbase är produkten vi använder som baslager till alla våra produkter från Standard serien. Microbase används alltid före appliceringen av våra microcementer – Standard Microfino, Standard Microdeck. För ytor med hårdare slitage alternativt för en “råare” känsla kan man lägga Microbase XXL som bas istället för Microbase L. För en rustikare finish kan Microbase även användas som slutfinish. Vid användning som slutfinish på golv kan ytan dock upplevas svårare att hålla ren pga sin grövre struktur, använd då förslagsvis Microdeck/Microfino som sista lager.

Standard Microbase finns i 3 kornstorlekar: L, XL och XXL

grov-microcement-grå

STANDARD MICROFINO

Standard Microfino är den traditionella två-komponent microcementen som slutfinish av vertikala och horisontella ytor som ej är i offentliga miljöer.

Det är en perfekt dekorativ beläggning för att täcka badrum, väggar, bänkskivor mm. med. När den applicerats ger den en silkeslen och slät finish. 

Med microfino skapar vi livfulla ytor med mycket eller lite bränningar beroende på val av verktyg och appliceringsteknik. 

Microcement-fino-gra

STANDARD MICRODECK

Standard Microdeck är en traditionell två-komponentsmicrocementen framförallt utvecklad för golv. Microdeck är kanske inte helt oväntat även vår vanligaste finish på just golv. Ytorna skapade med microdeck blir inte lika livliga och silkeslena som med microfino. Ytan blir fortfarande mycket slät men lite mindre livfull än microfino, ni får även en något slitstarkare produkt. I hemmiljö fungerar microfino dock lika bra.

Den kan användas på golv, väggar, tvättställ, bänkskivor och fasader utan problem. Standard Microdeck ger rummen ett naturligt och elegant utseende. 

Med en något grövre textur och kornstorlek skapas det mindre liv i ytan än med microfino, på större ytor brukar detta anses precis lagom. Rent estetiskt kan den liknas med polerad betong, utan ballast och med alla fördelar med microcement. 

microcement-mediumstruktur-gra

FÄRGER

Standard har vårt störst utbud av färdiga färger, hittar du ingen som passar dig perfekt så kan vi ta fram det tillsammans. Vår Standard-katalog består av 40 färger, dessa kan sedan justeras baserat på vad ni önskar. Tänk alltid på att skiftningarna i microcementen ger olika färgkoder i ytan beroende på var man mäter, vi använder dem därför endast som utgångspunkt.

Vi kan alltid hitta en färg som passar till ert projekt.

Shale Gray
Plomo
Marron
Wengue
Pizarra
Himalaya
Cemento
Cafe
Topo
Acero
Titanio
French gray
PIedra Paris
Perla
Plata
Cobre
Liquen
Sahara
Avellana
Niquel
Blanco
Blanco Roto
Marfil
Kalahari
Desert tan
Atacama
Arena
Mojave
Maiz
Selva
Kiwi
Manzana
Azafran
Calabaza
Azul Noche
Azul Profundo
Maya
Jade
Carmin

VÅRA YTBELÄGGNINGAR

Det finns flera olika texturer och ytbeläggningar som ger varje färg ytterligare variation. De olika texturerna beror på om ni väljer bas, deck eller fino som finish samt hur produkten appliceras och slipas. Val av lack kommer påverka djupet i färgen något, en blank lack gör att cementen blir något mörkare än vid val av en supermatt lack. Vår supermatta lack är det mest populära alternativet.

Eftersom vår Standard microcement är ett cementbaserad måste materialet förseglas för att skydda mot vatten, smuts och fläckar. För att försegla microcementen använder man en “sealer” (skyddande ytbeläggning), denna kan fås med olika “glanser” och egenskaper. 

För att få mer information om de olika lackerna kan ni besöka vårt hjälpcenter eller diskutera med någon av våra partners vilken lack som passar er.

GLANS

Glansen på en produkt är svårt att återskapa på en bild, vi får därför utgå från olika grader på skalan för att förklara dem på bästa möjliga vis.

Supermatt: (Glans 5)

Den mattaste finishen vi stött på under våra tester, mycket naturligt utseende vilket drar ner färgtonen lätt. 

Satin: (Glans 40)

Med satin får du ett mellanting av “matt” och “blank” lack. Ytan kan upplevas lite skiftande i sin glans.

Blank: (Glans 70)

Förstärker färgen med sin glans, gör att eventuella defekter, repor mm blir mer synliga.

Matt: (Glans 7)
En matt finishen ger ett mycket naturligt utseende vilket drar ner färgtonen lätt.

VANLIGA FRÅGOR OM STANDARD – TRADITIONELL MICROCEMENT

Vår Standard microcement, det går att använda flera färger på samma yta. Detta gör det även möjligt att göra olika mönster och logotyper, kan även göras i efterhand på en färdig yta.