MICROCEMENT KÖK

Microcement kök – Stilrent och praktiskt

Trött på att det samlas smuts i fogar och skarvar i ditt kök? Med microcement kan vi skapa moderna och lättstädade ytor utan några skarvar. 

Här hittar du inspiration och information om vad du kan göra i ditt kök. Kanske är du nyfiken på vilka färger eller strukturer du kan få på din microcement?

Vad finns det för fördelar med microcement i kök?

 

Färger och finish

Precis som på övriga ytor kan man välja mellan ett nästintill obegränsat urval av färger i sitt microcement kök. Det finns ingen färg som är bättre än någon annan i kök, varesig det är på bänkskivor, stänkskydd eller golv. I kök är fortsatt de gråa nyanserna mest populära men de varma, sandfärgade tonerna blir mer och mer efterfrågade. Vi har lacker i supermatt, matt och satin finish, med forcrete man man även välja att få en polerad finish. Vare sig du föredrar jordnära nyanser, neutrala toner eller mer skarpa färger kan du beställa Forcrete microcement utifrån valfri färgkod. Läs mer om våra olika färger & finish här.

Struktur

Vi kan erbjuda flera olika strukturer i ert microcement kök. De grövsta strukturerna är inte att rekommendera då de blir svårare att rengöra. En del av detta kan man kompensera genom att välja en lack som fyller i porerna. Den tåligaste microcementen för bänkskivor är forcrete, med rätt lack är även Standard och Nature bra val även om de inte har samma hårdhet och vattentålighet som forcrete.  Läs mer om våra olika strukturer här.
Pris microcement bänkskiva

Fördelar med microcement i kök

  1. Skarvlöst och lättstädat: Inga fogar och skarvar som samlar smuts.
  2. Modernt och stilrent: Skapa köks golv, väggar och bänkskivan i matchande finish.
  3. Ekonomiskt: Väljer man att lägga microcement på flera ytor kan man komma ner mycket i pris
  4. Miljövänligt: Minska avfallet genom att belägga dem med microcement istället för att kasta dem. 
  5. Snabbt: När du hoppar över steget att riva ut de befintliga materialen sparar du mycket tid.
Microcement Umeå - Bar med grått microcement golv
Microcement Kök i ljusgrått

Användning av microcement i kök

Microcement Köksgolv

Microcement på köksgolv är en lyxig och praktisk lösning som förvandlar varje kök till en estetisk dröm. Dess släta, sömlösa utseende erbjuder en minimalistisk elegans som kompletterar alla inredningsstilar, från industriellt till skandinaviskt. Dessutom är microcement väldigt hållbart och motståndskraftigt mot slitage, vattentätt och fläckresistent, ett idealiskt val för en tuff miljö som kök. 

Den skarvlösa finishen gör den lätt att underhålla och städa. 

Microcement Bänkskiva

En bänkskiva i microcement ger en tålig och lättstädad yta med minimalistisk design. En perfekt balans mellan funktionalitet och sofistikerad design, ett utmärkt val för alla som värderar både stil och praktisk användning.

 

Dess anpassningsbara natur tillåter en mängd färg- och texturalternativ, vilket garanterar att du hittar den perfekta matchen för din unika inredningsstil. Välj mellan råa steniga ytor, skarpa färger eller jordnära nyanser, din personliga smak sätter gränserna.

 

Vattentätt och bra resitstens mot fläckar,  ett praktiskt val för köksmiljöer där spill och stänk är en del av vardagen. För en helt vattentät och extra tålig finish rekommenderar vi forcrete microcement, en extra tålig microcement.

Microcement – Stänkskydd

Microcement är den ultimata lösningen för dig som söker en sömlös och stilren finish. Ge ditt kök en modern finish och klä ditt stänkskydd och bänkskiva med microcement, unik touch med en enhetlig finish.  

MILJÖVÄNLIG KÖKSRENOVERING  MICROCEMENT

En av de stora fördelarna med microcement är dess möjlighet att appliceras direkt på befintlig yta. Detta innebär att du slipper riva ut befintligt material, vilket gör renoveringsprocessen både hållbar och miljövänlig.

Underhåll av microcement i kök är också bekymmersfritt. Istället för att använda starka kemiska rengöringsmedel, kan ytan enkelt torkas av med en fuktig trasa och ett skonsamt rengöringsmedel. Således ger microcement inte bara en snygg finish utan bidrar även till en mer miljömedveten och hållbar köksmiljö.

CERTIFIERADE OCH UTBILDADE PARTNERS

Hos Designcement prioriterar vi att leverera tjänster och produkter inom microcement av högsta kvalitet. I vår strävan efter excellens gör vi mer än att bara distribuera microcementprodukter; vi tillhandahåller också utbildning för företag inom microcementapplikation. Detta garanterar att varje partner vi certifierar och utbildar besitter den kunskap och skicklighet som behövs för att garantera förstklassiga resultat till våra kunder.

Vi tar stolthet i att besitta Sveriges mest omfattande nätverk av microcementapplikatörer, med över 100 kompetenta yrkesutövare utspridda över hela landet. Tack vare detta breda nätverk kan vi hantera projekt av alla storlekar, oavsett komplexitet eller plats.

Vårt engagemang i att endast samarbeta med certifierade och välutbildade partners innebär att du som kund alltid kan förvänta dig en konsekvent högkvalitativ service. Genom kontinuerlig förbättring av våra utbildningsprogram säkerställer vi att våra partners är uppdaterade med branschens senaste tekniker och innovationer inom att lägga microcement. Detta garanterar att, oavsett vilken av våra partners du anlitar, kommer de att ha den expertis som krävs för att leverera enastående resultat för ditt projekt med microcement.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vi avråder starkt från att applicera microcement utan rätt kunskap och erfarenhet. För en period erbjöd vi en användarvänlig variant av microcement för privatpersoner och oerfarna hantverkare. Men trots enkelheten i produkten blev ofta resultatet inte i linje med produktens potential om man saknade tidigare erfarenhet. Därför rekommenderar vi att enbart våra certifierade partners utför installationer med våra produkter. På detta sätt strävar vi efter att säkerställa de resultat vi och våra kunder förväntar oss.

Om ni funderar på att göra jobbet själva finns det många produkter på marknaden med varierande kvalitet. Vi mottar dock regelbundet förfrågningar om att rätta till projekt som utförts med mindre tillförlitliga produkter, så vi rekommenderar försiktighet. För mindre yta kan det vara lockande att pröva en sådan produkt utifrån kostnadssynpunkt.

Vi uppmuntrar er att jämföra de produkter som finns tillgängliga online med våra egna, så att ni kan se skillnaden i kvalitet och hållbarhet.

Med rätt skötsel kan microcement hålla i flera årtionden. Det är dock viktigt att underhålla ytan regelbundet för att bibehålla dess skönhet och skyddande egenskaper. Vi rekommenderar att man återapplicerar skyddslack ungefär var tredje till femte år. Genom att använda lämpliga rengöringsmedel och undvika hårda kemikalier kan du säkerställa att din microcementyta förblir i toppskick under lång tid. Frekvensen av underhåll varierar beroende på slitaget. Ytor som utsätts för mindre slitage kan kräva mindre frekvent underhåll, medan de som utsätts för intensivt slitage kan behöva mer regelbunden uppmärksamhet.

Priset för microcement skiljer sig beroende på vilken produkt som används och projektets omfattning. Använd gärna vår offertmall för en uppskattad kostnadsberäkning. När det gäller bänkskivor, som kan vara mindre till ytan men komplexa med många vinklar och hörn, blir kostnaden per löpmeter ofta förhållandevis hög. Oavsett om en bänkskiva är 3 eller 6 meter lång tar installationen ofta 4-6 dagar. Det som skiljer i kostnad mellan dessa projekt är främst materialåtgången, vilket innebär att en bänkskiva på 6 meter ofta ger mer valuta för pengarna jämfört med en som är 3-4 meter lång.

Det är även väsentligt att notera att valet av microcement och nödvändigt förarbete påverkar slutpriset. Därför kan det vara svårt att ge en exakt uppskattning utan mer detaljerad information om det specifika projektet.

När man applicerar microcement direkt på befintliga ytor i köket kan det ofta bli mer ekonomiskt än att lägga kakel. Detta beror på att man undviker kostnader för rivning och ersättning av befintliga material. Själva kostnaden för microcement i sig kan vara jämförbar med kakel, men de totala besparingarna uppstår genom att undvika andra ytterligare arbetskostnader för förberedelse och installation.

Microcement går att fästa på en mängd olika ytor. Tack vare dess unika egenskaper kan det appliceras på betong, kakel, klinker, marmor, glasfiber, och många andra ytor. Det är viktigt att ytan är ren, torr och fri från lösa partiklar för att säkerställa bästa fästning. Förberedelse av underlaget kan variera beroende på material och dess skick, så det rekommenderas att alltid följa instruktioner noggrant och anlita en applicerare av microcementen för bästa resultat.