MICROCEMENT KÖK – STILRENT OCH PRAKTISKT

Microcement, en cementbaserad beläggning, är ett utmärkt val för olika ytor i köket. Med sina anpassningsbara och mångsidiga egenskaper kan microcement appliceras på allt från golv, väggar, bänkskivor och diskhoar. En av de stora fördelarna med microcement är att det skapar en enhetlig och sömlös yta, vilket eliminerar fogar eller skarvar där smuts eller fukt kan ackumuleras. Resultatet av microcement? Ett elegant och funktionellt kök med en sammanhängande estetik.

Oavsett om du bygger nytt eller renoverar ett befintligt kök, är microcement ett utmärkt alternativ. Microcement kan läggas direkt över många befintliga material och adderar endast 2-3 mm till ytan. Efter korrekt försegling blir ytan både slitstark och vattenresistent – idealisk för det ofta intensiva köksbruket. Tack vare dess flexibilitet kan du använda microcement på allt från golv till köksön, baserat på dina unika preferenser.

Funderar du på en köksrenovering med microcement? Besök vår inspirationssida för att se hur andra kunder har förvandlat sina kök med microcement.

MICROCEMENT KÖK FÄRGER OCH FINISH

När det kommer till microcement i kök erbjuder vi ett mångfald av färgalternativ och ytförslag för att skapa en personlig och unik touch. Vårt sortiment finns i olika varianter av microcement till en bred palett av strukturer och kulörer. Vare sig du föredrar jordnära nyanser, neutrala toner eller mer distinkta färgval kan du med Forcrete microcement beställa utifrån valfri färgkod. Efter att ha valt bland olika färger, kan du ytterligare individualisera ditt val genom att välja textur och ytbehandling.

Utforska vårt kompletta utbud av färgval och ytförslag av microcement under sektionen färger & finish.

HÅLLBART ALLTERNATIV SOM BYGGER ENDAST 2-3 MM

Med microcement från Designcement, som appliceras i ett tunt skikt om endast 2-3 mm, erhåller du en ytterst slitstark och robust beläggning. Microcement är framställt från en förstklassig blandning av cement, polymerer, tillsatser och pigment, vilket bidrar till dess imponerande hållbarhet. Genom att välja rätt typ av microcement och ytbehandling skapas en yta som effektivt står emot både repor och fläckar.

MICROCEMENT FÖR BÄNKSKIVA

En bänkskiva i microcement ger ditt kök en modern och sofistikerad känsla med fördelen av en sömlös och lättstädad yta. Fördelen är att microcement går att applicera direkt på befintliga ytor som betong, laminat eller kakel, vilket ofta eliminerar behovet av att riva ut den gamla bänkskivan. Med vårt rika urval av kulörer och strukturer kan du skräddarsy bänkskivans design för att spegla din unika stil. Således går det verkligen att göra bänkskivan personlig och anpassad efter just dina önskemål.

MILJÖVÄNLIG KÖKSRENOVERING ATT LÄGGA MICROCEMENT

En av de stora fördelarna med microcement är dess möjlighet att appliceras direkt på befintlig yta. Detta innebär att du slipper riva ut befintligt material, vilket gör renoveringsprocessen både hållbar och miljövänlig.

Underhåll av microcement i kök är också bekymmersfritt. Istället för att använda starka kemiska rengöringsmedel, kan ytan enkelt torkas av med en fuktig trasa och ett skonsamt rengöringsmedel. Således ger microcement inte bara en snygg finish utan bidrar även till en mer miljömedveten och hållbar köksmiljö.

CERTIFIERADE OCH UTBILDADE PARTNERS

Hos Designcement prioriterar vi att leverera tjänster och produkter inom microcement av högsta kvalitet. I vår strävan efter excellens gör vi mer än att bara distribuera microcementprodukter; vi tillhandahåller också utbildning för företag inom microcementapplikation. Detta garanterar att varje partner vi certifierar och utbildar besitter den kunskap och skicklighet som behövs för att garantera förstklassiga resultat till våra kunder.

Vi tar stolthet i att besitta Sveriges mest omfattande nätverk av microcementapplikatörer, med över 100 kompetenta yrkesutövare utspridda över hela landet. Tack vare detta breda nätverk kan vi hantera projekt av alla storlekar, oavsett komplexitet eller plats.

Vårt engagemang i att endast samarbeta med certifierade och välutbildade partners innebär att du som kund alltid kan förvänta dig en konsekvent högkvalitativ service. Genom kontinuerlig förbättring av våra utbildningsprogram säkerställer vi att våra partners är uppdaterade med branschens senaste tekniker och innovationer inom att lägga microcement. Detta garanterar att, oavsett vilken av våra partners du anlitar, kommer de att ha den expertis som krävs för att leverera enastående resultat för ditt projekt med microcement.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vi avråder starkt från att applicera microcement utan rätt kunskap och erfarenhet. För en period erbjöd vi en användarvänlig variant av microcement för privatpersoner och oerfarna hantverkare. Men trots enkelheten i produkten blev ofta resultatet inte i linje med produktens potential om man saknade tidigare erfarenhet. Därför rekommenderar vi att enbart våra certifierade partners utför installationer med våra produkter. På detta sätt strävar vi efter att säkerställa de resultat vi och våra kunder förväntar oss.

Om ni funderar på att göra jobbet själva finns det många produkter på marknaden med varierande kvalitet. Vi mottar dock regelbundet förfrågningar om att rätta till projekt som utförts med mindre tillförlitliga produkter, så vi rekommenderar försiktighet. För mindre yta kan det vara lockande att pröva en sådan produkt utifrån kostnadssynpunkt.

Vi uppmuntrar er att jämföra de produkter som finns tillgängliga online med våra egna, så att ni kan upptäcka skillnaden i kvalitet och hållbarhet.

Med rätt skötsel kan microcement hålla i flera årtionden. Det är dock viktigt att underhålla ytan regelbundet för att bibehålla dess skönhet och skyddande egenskaper. Vi rekommenderar att man återapplicerar skyddslack ungefär var tredje till femte år. Genom att använda lämpliga rengöringsmedel och undvika hårda kemikalier kan du säkerställa att din microcementyta förblir i toppskick under lång tid. Frekvensen av underhåll varierar beroende på slitaget. Ytor som utsätts för mindre slitage kan kräva mindre frekvent underhåll, medan de som utsätts för intensivt slitage kan behöva mer regelbunden uppmärksamhet.

Priset för microcement skiljer sig beroende på vilken produkt som används och projektets omfattning. Använd gärna vår offertmall för en uppskattad kostnadsberäkning. När det gäller bänkskivor, som kan vara mindre till ytan men komplexa med många vinklar och hörn, blir kostnaden per löpmeter ofta förhållandevis hög. Oavsett om en bänkskiva är 3 eller 6 meter lång tar installationen ofta 4-6 dagar. Det som skiljer i kostnad mellan dessa projekt är främst materialåtgången, vilket innebär att en bänkskiva på 6 meter ofta ger mer valuta för pengarna jämfört med en som är 3-4 meter lång.

Det är även väsentligt att notera att valet av microcement och nödvändigt förarbete påverkar slutpriset. Därför kan det vara svårt att ge en exakt uppskattning utan mer detaljerad information om det specifika projektet.

När man applicerar microcement direkt på befintliga ytor i köket kan det ofta bli mer ekonomiskt än att lägga kakel. Detta beror på att man undviker kostnader för rivning och ersättning av befintliga material. Själva kostnaden för microcement i sig kan vara jämförbar med kakel, men de totala besparingarna uppstår genom att undvika andra ytterligare arbetskostnader för förberedelse och installation.

Microcement går att fästa på en mängd olika ytor. Tack vare dess unika egenskaper kan det appliceras på betong, kakel, klinker, marmor, glasfiber, och många andra ytor. Det är viktigt att ytan är ren, torr och fri från lösa partiklar för att säkerställa bästa fästning. Förberedelse av underlaget kan variera beroende på material och dess skick, så det rekommenderas att alltid följa instruktioner noggrant och anlita en applicerare av microcementen för bästa resultat.