Microcement badrum

Microcement badrum ger en exklusiv och unik betongyta. Du får en enhetlig, foglös yta som är lätt att rengöra, därför är designcement ett perfekt material för badrum. Vill du ta det ett steg längre? Klä din vask eller badkar med microcement, det går alldeles utmärkt.

Är din kakel, klinker eller t.om din plastmatta i fint skick men inte så estetiskt tilltalande? En av de största fördelarna med microcement att man kan applicera direkt på befintliga ytskikt i bra skick. Ni behöver alltså inte riva ut ert befintliga badrum vilket alltså gör microcement till en optimal lösning både tidsmässigt och ekonomiskt.

Med någon av våra produkter kan du eller någon av våra partners skapa unika betongytor med en struktur, färg och ytbeläggning som passar precis din smak.

Varför använda microcement i badrum?

 • Inga skarvar och fogar som samlar smuts.
 • Lätt att rengöra.
 • Snyggt
 • Modern, industriell betong look
 • Billigare renovering av badrum

Designcement produkter för badrum

Standard Microcement

Standard microcement är vår populäraste produkt i badrum. Dess breda utbud av färger, strukturer och ytbehandlingar gör den särskilt populär bland våra certifierade partners. Då det är en 2-komponents produkt med flera appliceringssteg och en brantare utvecklingskurva får endast våra certifierade partners använda produkten.

Designcrete Microcement (Kommer snart) 

En otroligt användarvänlig cement. Den är framtagen för att du som privatperson ska kunna nå fina resultat på egen hand. Vi kommer dock aldrig säga att det är lätt att applicera microcement i badrum, däremot hittar ni enligt oss inte en enklare produkt på marknaden. För bästa möjliga resultat rekommenderar vi alltid en certifierad partner.

Nature Microcement

En kalkbaserad cement som som är en hybrid mellan tadelakt och traditionell microcement. Vi har tagit det bästa från två världar, hårdheten från kalken i tadelakten och flexibiliteten från bindaren i microcementen. Dess naturliga utseende gör det enklare att skapa naturtrogna tadelakt och betongytor i badrum. 

Aquaciment Microcement

En något grövre cement utvecklad för pooler och ytor i konstant kontakt med vatten. Vill man ha en grövre finish i ett badrum, klä en bastu eller använda den utomhus så är Aquaciment en utmärkt produkt. För att få den mer vattenresistent innehåller den mer plaster än traditionell cement, tillsammans med de grövre kornen blir den något mindre livlig. 

Läs mer om våra olika produkter till microcement badrum under “våra produkter”

Renovera badrum i microcement

 

Kan man applicera microcement på befintligt kakel, klinker eller plastmatta?

De går utmärkt att applicera microcement direkt på det befintliga ytskiktet om det är i bra skick.  D.v.s plattorna ska vara intakta, golvbrunnen se bra ut, fallet vara bra mm. Alltså ett badrum i fint skick men med ett utseende som inte faller kunden i smaken. När man skapar ett microcement badrum direkt på kakel / klinker eller t.om på sin plastmatta slipper man mycket extra jobb och utgifter. Vid renovering på kakel i badrum slipper man utgifter såsom:

 • Tid för rivning, bortforsling, uppbyggnad
 • Ny gips, reglar mm
 • Nytt tätskikt
 • Fix, fog, kakel, klinker
 • Dyra el och vvs kostnader.
 • En massa arbetstimmar

När man applicerar cementen direkt på kaklet tillkommer endast mindre vvs kostnader för att koppla bort vask, dusch samt toalett. Microcement ger ett nytt, modernt och lättstädat badrum för ca 1/3 av priset i jämförelse med kakel/klinker. Ungefärliga prisexempel finns under “priser“,  ni kan även testa vår offertmall för att få ett ungefärligt pris på ditt projekt.

För mer information om vad som krävs när man lägger microcement på befintliga ytskikt, besök vår hjälpcentral. 

 

Kan man själv lägga microcement i badrum?

Vi rekommenderar alltid att någon av våra certifierade partners utför jobben för bästa resultat. Vill man göra det själv har vi dock utvecklat en mycket användarvänlig cement, det är denna kan ni köpa i vår shop. Vi kommer aldrig hävda att det är enkelt att skapa ett microcement badrum, däremot är vår Designcrete så enkel det går att få en microcement i dagsläget. Vi rekommenderar att man börjar med ett mindre projekt för att lära känna produkten innan ni gör ett badrum.

Vad kostar en badrumsrenovering?

En badrumsrenovering med microcement skiljer sig en del i pris beroende på storlek, mängden ytterhörn, fönster mm. Man räknar inte bort ytor för dörrar och fönster när man mäter storleken i ett badrum, anledningen är att den största delen av kostnaden är tiden inte materialet. En vägg på 10m2 med ett fönster på tar mer tid att göra än en vägg utan fönstret vilket gör att priset inte kan sänkas pga fönstret.

Det kostar ca 1500kr/m2 ink moms efter rot för att göra ett badrum i microcement, det är då för både jobb och material.  Underarbetet skiljer sig en del åt från projekt till projekt och är därför svårt att uppskatta. För att få ett ungefärligt pris på bara några minuter rekommenderar vi att ni testar vår “offertmall” här på hemsidan. Fler prisexempel hittar ni även under “priser“.

Fördelar med att renovera badrum i microcement:

 • Billigare och snabbare
 • Slipper riva ut ert gamla kakel/klinker eller plastmatta om tätskiktet är helt.
 • Mindre damm och smuts än när man river ut ett gammalt badrum
 • Mindre kostnader för rivning, VVS, elektriker, nytt tätskikt mm.
 • Mer miljövänligt än att riva ut och bygga upp på nytt
 • Inga tunga maskiner eller verktyg, till skillnad från vanlig betong.

 

Nackdelar med att renovera badrum med microcement:

 • Vid renovering av ett äldre badrum bör man tänka på att ni fortfarande har ett äldre badrum, men med ett modernt utseende.

Vanliga frågor om microcement badrum

Kan man använda microcement i badrum?

Det absolut vanligaste projektet med våra produkter är microcement badrum. Är ditt badrum i bra skick idag kan man dessutom applicera microcementen direkt på ditt befintliga ytskikt. Ni slipper på så vis att riva ut ert nuvarande badrum vilket sparar tid, pengar och är en mycket bra lösning för miljön. 

I vårt hjälpcenter hittar ni mer information om vad som krävs för att kunna använda microcement på ett befintligt ytskikt.

 

Kan man lägga microcement på kakel och klinker?

Det vanligaste projektet är ett badrumi bra skick men med ett mindre trevligt kakel/klinker. Är badrummet i fint skick så är det en mycket bra lösning att lägga microcement på kakel/klinker. Microcement på befintligt ytskikt som kakel och klinker är betydligt billigare än att riva ut badrummet och bygga upp det från grunden. 

I vårt hjälpcenter hittar ni mer information om vad som krävs för att kunna använda microcement på kakel och klinker.

 

Kan man lägga microcement på plastmatta eller vinyl?

Om vi kan lägga microcement direkt på plastmatta är en av våra vanligaste frågor, och ja det går utmärkt att lägga microcement på plastmatta eller vinyl. Det är precis som vid applicering på kakel och klinker viktigt att underlaget är i bra skick. Det mest negativa vid applicering på plastmatta är att det kan bli lite rundade hörnor vilket kan se lite tråkigt ut. Har man kakel på väggarna och plastmatta på golvet spacklar man upp det i nivå, det brukar då bli fina hörn. 

I vårt hjälpcenter hittar ni mer information om vad som krävs för att kunna använda microcement på plastmatta eller vinyl.

 

Kan man själv lägga microcement i sitt badrum?

Ja det går bra om man är händig och noggrann, vi rekommenderar då vår microcement “Designcrete” Denna är anpassad för att händiga privatpersoner enklare ska kunna når bra resultat. Vi rekommenderar dock alltid att man använder sig av någon av våra certifierade partners för bästa resultat. Vi rekommenderar inte en lekman att endast göra golven i ett badrum då det enligt oss krävs att man har erfarenhet av produkterna.

Börja med ett mindre projekt för att skaffa sig lite erfarenhet innan du hoppar på de större projekten som tex ett microcement badrum.

I vårt hjälpcenter hittar ni mer information om vad som krävs för att kunna använda microcement i ett badrum. Där hittar ni även guider till att applicera microcementen själv i badrummet.

kan man ha microcement tillsammans med golvvärme?

Microcement går utmärkt att använda tillsammans med golvvärme, dess 2-3 mm. påverkar inte värmeåtergivningen. Tänk på att stänga av golvvärmen 24-48h innan start. Läs mer om detta och igångsättningen i vårt hjälpcenter.

 

Hur lång tId tar en badrumsrenovering med microcement?

Ett normalt badrum tar 6-8 dagar för microcementen att färdigställa. Mycket beror på hur mycket underarbete vi behöver göra innan microcementen. Torktiderna gör att ett projekt rent tekniskt inte kan bli klart på under 2-3 dagar från slät yta obereoende av hur liten ytan är. För att komma ner i de tiderna måste vi använda vår rollbara microcement Designcrete. Designcrete microcement ställer väldigt höga krav på att underlaget är jämnt vilket gör att underarbetet istället kan ta lite mer tid på kakel/klinker.

Hur rengör och underhåller man microcement i badrum?

Vi rengör microcementen med vatten eller ph-neutrala rengöringsmedel, aldrig starka rengörings/avkalkningsmedel. För vardaglig smuts använd förslagsvis vår Ecoclean Basic, för tuffare smuts eller kalkfläckar använd vår Ecoclean-Pro.

Alkaliska produkter som ammoniak, klor, blekmedel, tvättmedel etc. skadar microcementens skyddsskikt.

Vid användning av de grövre produkterna på golv i badrum fastnar lättare smuts. Använd därför helst någon av våra slätare produkter på golven.

För ett ökat skydd använder man vårt akrylvax med jämna mellanrum. Ytan får då en tunn beläggning som stöter bort smuts och gör ytan lättare att rengöra, finishen blir något glansigare av den.

Vi rekommenderar en ny ytbeläggning med Topsealern vart tredje till femte år. Med det sagt har vi under våra snart 5 år inte behövt komplettera någon lack än.

För mer information om skötsel och underhåll besök vår hjälpcentral och läs mer.

Är microcementen vattentät?

Vår microcement är inte vattentät, det är lacken som skyddar ytan mot vatten. Vi har lösningar som gör ytan helt tät men vill vill undvika att stänga in fukt med tätskikt på tätskikt. Man ska aldrig räkna microcement som ett tätskikt, oberoende av vilken lack vi använder. Det är alltid ert tätskikt som står för skyddet i ett badrum.

Vi har flera olika lösningar på lacker, är ni osäkra på vilken som passar er, prata med din applicerare.

Mer info om våra lacker hittar ni i vårt hjälpcenter.

Är microcement halkfri?

Det beror på vilket material ni väljer att använda, vår M produkter är något strävare än S. Utomhus använder vi grövre produkter för att göra underlaget halkfritt, dessa är dock svåra att rengöra inomhus och därför inget vi rekommenderar. Vi har en halkfri lack som gör ytan ännu strävare, under våra fem år har kunden endast efterfrågat den en gång.

Höstbruksvägen 12d | 226 60 Lund, Sweden | Tel: 010-3447470 | info@designcement.se
© Copyright 2022 Design Cement Concrete Ideas. All Rights Reserved. En hemsida av Capace Media.