ANVÄNDINGS-OMRÅDEN

Betongväggar av microcement

Betongväggar med microcement kan vi göra på flera sätt. En slät, grov eller varför inte en mer sliten känsla? På väggar utanför våtrum väljer du själv vilken känsla du vill ha. Vilken produkt som passar bäst för er är då mestadels en smaksak. Det som faller den ena i smaken kanske inte tilltalar den andra, besök därför alltid ett showroom eller be om prover. 

Standard– En traditionella microcement som vi kan lägga med flera olika strukturer, färger och ytbeläggningar. Läs mer..

Designcrete– (Kommer snart) En “diy” microcement som är snabbare och enklare än övriga produkter. En oslagbar cement för att enkel ge en slät yta en rå betongkänsla. Läs mer..

Nature– En kalkbaserad microcement som ger en mycket naturlig känsla av betong eller tadelakt. Precis som vår traditionella cement kan den fås i många färger och strukturer. Läs mer..

Microcement utomhus

Aquaciment microcement från vår Atlantic serie är speciellt utvecklad för utomhusbruk. Aquaciment är uppbyggd med en grövre ballast och med en högre mängd plaster än övriga microcementer. Det ger gör den mer resistent mot stående vatten och även ett extra inbyggt halkskydd. Vi rekommenderar den därför utomhus på terasser, väggar i pooler mm. Aquaciment finns i XL eller XXL beroende på hur grov struktur ni vill ha. På väggar utomhus kan man även använda våra metallic produkter eller de flesta övriga cementerna. 

Aquaciment kan fås i valfri färg när vi inte använder den i en swimmingpool, dock kan den endast fås i en grövre struktur.

Atlantic Aquaciment finns i två olika kornstorlekar:

  • Aquaciment XXL: Som både bas och ytfinish. Tack vare sina grova korn blir ytan grövre med utmärkta “non-slip” (antihalk) egenskaper, detta gör den idealisk för poolens yttre kanter.
  • Aquaciment XL: Som både bas och ytfinish. Vi använder den med fördel som slutfinish i poolen och på väggar för att få en något “mjukare” finish. 

Microcement i Swimmingpool

Microcement i swimmingpooler blir en vanligare och vanligare fråga. I pooler använder vi alltid Aquaciment från Atlantic serien. Den är speciellt utvecklad för ytor i permanent kontakt med vatten som t.ex. pooler, dammar, fontäner mm. Med aquaciment får man en swimmingpool yta helt utan skarvar och fogar. En terass med en sammanhängande pool ger en otroligt exklusiv känsla.

I en swimmingpool kan endast fås i vit eller råvit. Den kan göras i andra mycket ljusa nyanser men vit eller råvit är de vi rekommenderar. Ytbehandlingen i en pool är inte samma som övriga ytor vilket gör att klor/salt kommer bleka färgen. På de ljusa färgerna kan man inte se att den blir ljusare i poolen men det gör man på de mörkare färgerna.

Vi rekommenderar endast microcement i helgjutna pooler då det är med en sådan konstruktion de är testade. En poolkonstruktion som kan där vi kan använda mosaik kan rent tekniskt även bekläs med microcement. Dock är thermoblock, tjälden mf. tyvärr ej testade med våra microcement i dagsläget.

 

Atlantic Aquaciment finns i två olika kornstorlekar:

  • Aquaciment XXL:  som både bas och ytfinish. Tack vare sina grova korn blir ytan grövre med utmärkta “non-slip” (antihalk) egenskaper, detta gör den idealisk för poolens yttre kanter.
  • Aquaciment XL: Som både bas eller ytfinish. Vi använder den gärna som slutfinish i poolen och på väggar för att få en något “mjukare” finish. 
Atlantic microcement pool blanco scaled

Metallic Microcement

Med våra metallicprodukter har ni otroliga möjligheter. Då de innehåller riktig metall kan vi skapa en mycket naturlig metallfinish, med polerade effekt, rost, glitter mm. Med vår metallicserie kan ni applicera direkt på en målad yta eller skapa texturer och mönster med microcement.

Samtliga av våra metallicprodukter har sina speciella egenskaper.

Pure Metal: Oxidera, polera eller gör både och.

Classic Metal: Oxider eller polera, dock minimal polering

Elite Metal: Glansig finish, går inte att polera eller oxidera

Vanliga frågor om Microcement användningsområde

Kan man applicer microcement utomhus?

Ja, det går utmärkt att applicera microcement utomhus. Vi rekommenderar vår Aquaciment på horisontella ytor. På väggar, möbler mm. kan ni även använda våra metallicprodukter. Läs mer om våra utomhus produkter i vår hjälpcentral här.

Går det att lägga metallic microcement utomhus?

Ja det går bra att lägga vår metallic microcement utomhus på vertikala ytor. Mark beror det på vad som ligger under men det är generellt inget vi rekommenderar.

designcement 100x100 1

Höstbruksvägen 12d | 226 60 Lund, Sweden | Tel: 010-3447470 | info@designcement.se
© Copyright 2022 Design Cement Concrete Ideas. All Rights Reserved. Org nr: 559159-1952 .
Köpvillkor
Integritetspolicy

En hemsida driftad av Head of Search