MICROCEMENT GOLV

Upptäck Microcement Golv: En Modern och Flexibel Lösning

Microcement golv vinner alltmer popularitet, gradvis ersättande traditionella betonggolv med dess överlägsna styrka, flexibilitet och sömlösa design. Den råa och naturliga känslan av microcement, tillsammans med enkelheten i underhåll tack vare avsaknaden av skarvar och fogar, gör det till ett eftertraktat val för snygga och hållbara golv i svenska hem.

Läs mer om våra rekommenderade produkter för golv 

Designcement golv - Ljusgrå microcement

Varför Välja Microcement för Ditt Golv?

Med en estetik som andas råhet och autenticitet, erbjuder microcement golv en unik fördel – möjligheten att anpassa dina ytor med ett spektrum av färger, strukturer och finishar. Hos Designcement finner du en mångfald av microcementtyper, var och en med sina egna fördelar, för att du ska kunna skapa ditt drömgolv. 

Användningsområden för Microcement Golv

Microcement golv är inte bara en estetisk uppgradering för bostäder och kommersiella utrymmen men erbjuder också en funktionell lösning för olika miljöer. Dess mångsidighet gör det till ett idealiskt val för kök, badrum, vardagsrum, och till och med uteplatser. Den unika förmågan att motstå vatten och fukt gör microcement till ett praktiskt val även för spa-områden och poolkanter, där dess halkfria egenskaper kan komma till stor användning. 

Vårt Sortiment av Microcement för Golv

Vi har flera olika typer av microcement golv. Vilken typ ni bör välja beror oftast endast på tycke och smak, undantaget är på ytor med hårdare slitage då vi rekommenderar forcrete. Utseendet och styrkan skiljer sig åt mellan våra och även andra tillverkares microcement, det är därför viktigt att man jämför de olika typerna. Nedan följer lite information om när de olika produkterna brukar användas.

Forcrete Microcement: En Stenigare Känsla

Forcrete står ut med sin exceptionella styrka och hållbarhet, designad för platser som utsätts för hårt slitage. Denna microcement kombinerar microcementens flexibilitet med epoxins hårdhet, vilket resulterar i en högpresterande, slitstark yta som efterliknar betong. Med Forcretes Trowel X kan vi skapa golv nästintill identiska med betonggolv, detta med en tjocklek på 2-3mm.

Forcrete är vår rekommendation i offentliga miljöer, golvytor med hårt slitage eller för dig som helt enkelt vill ha den exklusivaste och tåligaste cementen på marknaden. Konkurrerande produkter med liknande utseende ser oftast väldigt plastiga, jämför med forcrete innan ni tar ert beslut.

För mer inspiration om forcrete besök gärna deras hemsida.

Microcement golv forcrete

Standard Microcement: Den Traditionella Microcementen 

Standard microcement är vårt standard alternativ, uppskattat för sitt breda urval av färger och finishar. Denna cementtyp kan användas på de flesta ytor, inklusive golv, och erbjuder nästintill obegränsade designmöjligheter och färger. Ett utmärkt val i en vanlig hemmiljö.

Standard kan användas i hemmiljö och ytor med normalt slitage. Har ni hundar, en större familj eller liknande så kan det vara värt att titta på forcrete även om Standard även den fungerar bra som microcement golv. 

Microcementgolv i öppenplanlösning
VS Microcement / Microcement syd / Lunds Microcement

Nature Microcement: En Varmare Känsla

Nature är för de som föredrar en mer naturlig estetik, erbjuder vi Nature microcement. Detta kalkbaserade alternativ förenar tadelaktens hårdhet med microcementets flexibilitet, möjliggör skapandet av unika golv med en naturlig känsla. Nature används ofta i våra varmare nyanser.

Nature microcement är något hårdare än Standard men ger framförallt en harmonisk känsla till de varmare tonerna. Nature är därför mest populär tillsammans med de varma tonerna om man inte vill använda forcrete.

Mellangrått microcement golv
Microcement Malmö

Kostnaden för Microcement Golv

Kostnaden för ett microcement golv varierar beroende på val av produkt, yta, och befintligt underlag. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för att passa just ditt projekt, med priser som reflekterar den höga kvaliteten på både material och utförande. Vår traditionella microcement “Standard” är oftast den mest ekonomiska lösningen medan forcrete är vår dyraste men också tåligaste produkt. Vid applicering på kakel/klinker så minskar prisskillnaden då Forcrete kräver mindre underarbete.

För att få ett ungefärligt pris på bara några minuter rekommenderar vi att ni testar vår “offertmall” här på hemsidan. 

Fördelar med Microcement Golv

Att välja microcement för ditt golv erbjuder många fördelar jämfört med traditionella betonggolv. Inte bara är microcement lättare och snabbare att applicera, men det är också en mindre påfrestande process som inte kräver tunga maskiner. Dessutom tillåter den minimala tjockleken på microcement en sömlös integration med din befintliga interiör utan behov av att byta ut dörrar eller foder.

Microcement golv är ett utmärkt val för alla rum i ditt hem, inklusive våtutrymmen, tack vare dess hållbarhet och mångsidighet. Välj microcement för ett golv som kombinerar estetik med funktion.

Att tänka på vid val av microcement

Microcement är endast en benämning på ett byggmaterial. Det innebär precis som med alla material att det skiljer mycket i kvalitet från tillverkare till tillverkare. Det är därför viktigt att man ser och jämför produkterna innan man tar sitt beslut. 

Vi är trygga i att vi har de bästa produkterna på marknaden, vi uppmanar därför våra kunder att jämföra våra produkter med konkurrenternas. Vi vill precis som ni att ni ska få den bästa produkten för ert ändamål.

Var alltid noga med att försäkra er om att er applicerare har den rätta kunskapen för att genomföra även större ytor och inte endast har mindre referensprojekt. Kontakta oss om ni är osäkra så hjälper vi er att komma i kontakt med en erfaren och duktig applicerare. 

  • Kontakta någon av våra partners och skapa er ett första intryck.
  • Se produkterna live, gärna på lite större ytor för att få rätt känsla.
  • Har ni prover från någon annan med er till vårt showroom, jämför dem gärna med våra.
 
Besök gärna vår instagram för att hitta mer inspiration till era projekt. 
Oavsett val av applicerare, be alltid om referenser och större prover inför ert projekt.

Jämförelse med Andra Golvmaterial

Microcement golv står ut jämfört med andra golvmaterial som trä, keramik, och vinyl på flera punkter. Dess sömlösa och fogfria yta erbjuder en modern estetik som är svår att uppnå med andra material. Dessutom är microcement golv exceptionellt hållbart och rätt produkter lämpar sig även väl för högtrafikerade områden. Jämfört med traditionella betonggolv, erbjuder microcement en varmare och mer inbjudande känsla, samtidigt som det behåller betongens råa skönhet.

Installation av Microcement Golv

Installationen av microcement är en konstform som kräver skicklighet och precision. Större golv kräver mer erfarenhet från en applicerare än de mindre ytorna. En oerfaren applicerare som försöker lägga ett större golv får sällan eller aldrig ett bra resultat. Appliceringen kräver bra förberedelse, val av rätt produkter och en bra planering för att resultatet ska bli som önskat. 

Var alltid noga med att försäkra er om att er applicerare har den rätta kunskapen för att genomföra även större ytor och inte endast har mindre referensprojekt. Kontakta oss om ni är osäkra så hjälper vi er att komma i kontakt med en erfaren och duktig applicerare. 

Framtidens Golvlösningar

Microcement golv är inte bara en trend utan representerar framtiden inom hållbara och flexibla golvlösningar. Dess låga miljöpåverkan, jämfört med andra golvmaterial, gör det till ett ansvarsfullt val för miljömedvetna konsumenter och företag som strävar efter att minska sitt koldioxidavtryck.

Underhåll och Skötsel av Microcement Golv

Mängden underhåll och skötsel ett golv kräver beror på val av produkt samt typ av slitage. Man bör årligen torr-moppa golvet med ett vax, detta ger golvet nytt skydd och lyster samt förlänger golvets livslängd utan att man behöver påföra en ny lack. Detta görs enkelt på samma vis som man moppar ett golv med en microfiberduk. 

Regelbunden rengöring görs med pH-neutrala rengöringsmedel eller endast med vatten, det är tillräckligt för att hålla golvet i toppskick. Det är viktigt att undvika hårda kemikalier som kan skada ytan. 

För mer information läs mer på sidan om skötsel och underhåll.

VANLIGA FRÅGOR OM MICROCEMENT GOLV

Microcementgolv är kända för sin hårdhet och slitstyrka, men dessa egenskaper varierar beroende på underlaget och typen av microcement. Eftersom microcementen är 2-3 mm tjock påverkas dess hårdhet av underlaget, med flytspackel eller klinker som optimala val för bästa hållbarhet. Även golvgips och spånskivor går att applicera på men det är inte optimalt.

För hemmiljöer är alla typer av microcement tillräckligt hård, medan forcretes microcement rekommenderas för offentliga miljöer för extra slitstyrka. Tåligheten mot fläckar och vätskor beror även på ytbehandlingen; vi eller våra partners hjälper er att välja rätt lack för rätt miljö. 

Ja, det går att använda flera färger på samma yta. Detta gör det även möjligt att göra olika mönster och logotyper: Vi kan även justera färger eller lägga till logotyper i efterhand på en färdig yta.

Ja, microcementens tjocklek på 2-3mm påverkar inte golvvärmens effekt. Det viktiga är att golvvärmen är vad vid appliceringen samt att man ökar värmen långsamt när den sätts på. Sätter man på golvvärmen på full kraft direkt riskerar man att underlaget eller microcementen spricker. Golvvärmen ska därför alltid ökas stegvis.

En av de kanske största fördelarna med ett golv i microcement är hur lätt det är att hålla rent. Avsaknaden av fogar och skarvar gör att det ofta räcker att torrmoppa eller torka av golvet med vatten.  För lite tuffare smuts användes med fördel vår Ecoclean Basic och för mycket smutsiga ytor som envisa kalkfläckar används vår Ecoclean PRO. Andra ph-neutrala rengöringsmedel går också bra, torka av med vatten efter användning av andra rengöringsmedel eller mer koncentrerade former av Ecoclean.

Mer information om rengöring, skötsel och underhåll hittar ni i vårt hjälpcenter.

Microcement kan läggas på de flesta typerna av golv. De vanligaste och bästa underlagen är flytspackel betong eller klinker, även golvgips, golvspån eller plastmatta går bra men produkten blir då inte lika hård. Vi rekommenderar inte att man applicerar direkt på parkett eller laminat, det finns alltid en risk att microcement spricker med den typen av rörelse.

Det är viktigt att underlaget är jämnt, torrt och solit när appliceringen påbörjas. Om ett golv sviktar finns det en risk att det spricker.

Nej, microcementen kommer i sig själv aldrig att spricka. Vår microcement är extremt flexibel och klarar stora rörelser. Med det sagt kan det inte hålla ihop en betongplatta, fix, trägolv mm. Det vill säga om ytan under rör sig och spricker så kommer även microcementen kunna spricka. Microcement kan generellt ta upp mindre rörelser i underlaget men underlaget ska alltid vara stumt för att inte riskera några sprickor.