MICROCEMENT GOLV

Microcement golv blir mer och mer populärt och börjar sakta ta över betonggolven. Dess styrka, flexibilitet och sömlösa uppbyggnad gör det till en mycket omtyckt produkt för designgolv i Sverige. Microcement ger en rå, naturlig betongkänsla, då man slipper skarvar och fogar blir ytan mycket lätt att rengöra och underhålla. Vi kan skapa designgolv med valfri färg, struktur och glansighet.

Designcement har flera olika typer av microcementer för golv, alla med sina speciella styrkor och egenskaper. Vårt breda utbud av färger, strukturer och ytbehandlingar gör det möjligt att skapa unika betonggolv som passar precis dig.

I hemmiljö kan vi lägga samtliga av våra produkter till microcement golv. I offentliga miljöer rekommenderar vi dock våra M produkter som ytlager, gärna med en något grövre cement som baslager. Den vanligaste produkten på golv i alla miljöer är vår traditionella microcement från “Standard” serien. 

Golv microcement Acero

DESIGNCEMENTS PRODUKTER FÖR GOLV

FORCRETE MICROCEMENT

Forcrete är en mycket exklusiv microcement med unika egenskaper och otrolig styrka. Forcrete är speciellt framtagen för miljöer med extra tufft slitage. I denna produkt har vi kombinerat den utmärkta prestandan hos vår microcement med den extrema hårdheten från epoxin. Till skillnad från traditionell microcement kan ytan även glättas med maskin för att få en yta nästan identisk med polerad betong. Resultatet är en sömlös beläggning med en mycket hög prestanda och motståndskraft mot slitage, vätskor och hög trafik. 

 

STANDARD MICROCEMENT

Standard är den populäraste produkten på de flesta ytorna, så även på microcement golv. Det breda utbudet av färger, strukturer och ytbehandlingar gör den till en stor favorit bland våra certifierade partners. Våra 2-komponents produkter har en brantare utvecklingskurva vilket är anledningen till att vi endast säljer dem till våra certifierade partners. Med rätt erfarenhet är begränsningarna få med denna cementen.

NATURE MICROCEMENT

Nature är en kalkbaserad microcement som är en blandning av tadelakt och traditionell microcement. Vi behåller hårdheten från kalken i tadelakten men tar med oss den unika flexibiliteten och användarvänligheten från microcementen. Med Nature cementen kan vi skapa naturligare betonggolv i valfri färg, vi har samma breda färgskala som med vår traditionella cement. Nature finns i flera strukturer, färger och ytbehandlingar.

 

AQUACIMENT MICROCEMENT

Aquaciment är en grövre cement utvecklad för pooler och ytor i konstant kontakt med vatten. Vill man använda microcement på golv i uterum, bastu mm. som behöver extra halkskydd är aquaciment en utmärkt produkt. Aquaciment innehåller en större mängd plaster vilket gör cementen mer tålig mot stående vatten.

Läs mer här om våra olika produkter för att få mer information om de olika färgerna, strukturerna, lackerna mm.

VAD KOSTAR ETT MICROCEMENT GOLV?

Priset på ett microcement golv beror på val av produkt, storlek, befintligt underlag och planlösning. Stora ytor kan effektiviseras mer än små, därför blir små ytor blir mycket dyrare /m2. Även planlösningen påverkar priset, för att få en skarvlös yta krävs det fler applicerare i ett hus med flera rum än en stor fyrkantig yta. Priset på underarbetet skiljer sig väldigt mycket från projekt till projekt och det är därför svårt att ge en uppskattning på det.

Ett golv på 100m2+ brukar kosta ca 900kr-1000kr/m2 efter rot, ett mindre golv på runt 15m2 brukar ligga på ca 1400kr/m2 efter rot. Båda priserna är en uppskattning, inklusive moms och rotavdrag, från jämn yta för både arbete och material. På ytor under ca 10m2 gör torktiderna det svårt för en hantverkare att ge ett bra pris. Torktiderna gör ofta projektet oeffektivt om de inte gör annat på plats eller i direkt närhet. Ett golv med Forcrete microcement kostar ca 500kr mer/m2 ink moms.

För att få ett ungefärligt pris på bara några minuter rekommenderar vi att ni testar vår “offertmall” här på hemsidan. Fler prisexempel på microcement hittar ni annars under “priser“.

Prisskillnad Nature: Cirka +100-150 kr/m2

Prisskillnad Forcrete : Cirka +500 kr/m2

FÖRDELAR MED MICROCEMENT PÅ GOLV

  • Snabbare och lättare att applicera än betonggolv.
  • Lägg direkt på flera befintliga ytskikt som t.ex. kakel och klinker i badrummet.

  • Appliceringen kräver inga tunga maskiner eller verktyg som massiv betong.
  • Mindre jobb, lägre kostnad, mindre tid.
  • Microcement är lättare än betonggolv – inga ökade strukturella belastningar på byggnaden.
  • Microcement bygger endast 2-3mm, därför behöver man inte byta dörrar, foder etc.
  • Kan användas i alla rum, microcement på andra våningen påverkar inte vikten på golvet
  • Microcement spricker inte likt betonggolv
  • Microcement finns i flera olika strukturer och färger
  • Mycket slitstarkt.

VANLIGA FRÅGOR OM MICROCEMENT GOLV

Microcement golv blir mycket hårda, hur hårda beror till stor del på underlaget. Microcementen är endast 2-3 mm tjock vilket gör att den inte blir mycket hårdare än underlaget. Ett optimalt underlag på för microcementgolv är därför flytspackel eller klinker. Det går även att applicera microcement på golvspån, golvgips eller vinylmattor, cementen blir dock inte lika tålig och på spånskivor kan stegljudet bli något “burkigt”.

Även typ av microcement har betydelse för hårdheten. I hemmiljö är alla våra produkter tillräckligt hårda. I offentliga miljöer rekommenderar vi en grövre basprodukt samt en medium kornstorlek som slutfinish för att få en hårdare och mer slitstark cement.

Hur tålig microcement blir mot fläckar och vätskor beror mestadels på val av ytbehandling. Vår lösningsmedelsbaserade 2-komponents lack är om möjligt att föredra på ytor i offentliga miljöer, nackdelen är att den luktar mycket de närmsta 24h efter applicering. Kan inte den användas är även vår vattenbaserade lack mycket stark, med fördel används då en anann “förlack”:

För mer information om microcementens hårdhet, slitstyrka, fläckresistans mm. besök vår hjälpcentral eller respektive produkt under “våra produkter“.

Ja, det går att använda flera färger på samma yta. Detta gör det även möjligt att göra olika mönster och logotyper: Vi kan även justera färger eller lägga till logotyper i efterhand på en färdig yta.

Ja, microcementens tjocklek på 2-3mm påverkar inte golvvärmens effekt. För mer information besök vårt hjälpcenter och sök på golvvärme.

En av de kanske största fördelarna med ett golv i microcement är hur lätt det är att hålla rent. Avsaknaden av fogar och skarvar gör att det ofta räcker att torrmoppa eller torka av golvet med vatten.  För lite tuffare smuts användes med fördel vår Ecoclean Basic och för mycket smutsiga ytor som envisa kalkfläckar används vår Ecoclean PRO. Andra ph-neutrala rengöringsmedel går också bra, torka av med vatten efter användning av andra rengöringsmedel eller mer koncentrerade former av Ecoclean.

Mer information om rengöring, skötsel och underhåll hittar ni i vårt hjälpcenter.

Microcement kan läggas på de flesta typerna av golv. De vanligaste och bästa underlagen är flytspackel betong eller klinker, även golvgips, golvspån eller plastmatta går bra men produkten blir då inte lika hård. Vi rekommenderar inte att man applicerar direkt på parkett eller laminat, det finns alltid en risk att microcement spricker med den typen av rörelse.

Det är viktigt att underlaget är jämnt, torrt och solit när appliceringen påbörjas. Om ett golv sviktar finns det en risk att det spricker.

Nej, microcementen kommer i sig själv aldrig att spricka. Vår microcement är extremt flexibel och klarar stora rörelser. Med det sagt kan det inte hålla ihop en betongplatta, fix, trägolv mm. Det vill säga om ytan under rör sig så mycket att den spricker kommer inte 3mm microcement klara spänningarna i undelaget och därmed spricka. Det är därför viktigt att underlaget är solit.

Till både microcement golv och andra ytor använder vi oss av produkter från ledande tillverkare av microcement och höghållfast betong. Vi har nära kontakt och är med och utvecklar produkterna själva och kan därmed garantera hög kvalitét. Vi på Designcement applicerar, distruberar och utbildar företag i hela Sverige inom Microcement. Vår höga kompetens och långa erfarenhet gör att du alltid kan lita på oss. Vi värdesätter våra kunder och ser alltid till att ni är nöjda.