KURSER i Microcement

Intresseanmälan kurs!

MICROCEMENT KURS

VILL DU LÄRA DIG APPLICERA MICROCEMENT?

Vår microcement kurs blir mer och mer efterfrågad i takt med att microcementens popularitet växer. Vi håller regelbundet Microcement kurser i hela landet för både stora och små företag. Eftersom efterfrågan på microcement ökar snabbt behöver vi fler företag som lär sig att applicera vår cement. Vilken bakgrund du har (inom bygg) när det gäller att lära sig applicera microcement spelar mindre roll. Det viktigaste är ett genuint intresse av att lära sig samt att man är noggrann och har en känsla för detaljer. Våra instruktörer i Sverige har utbildat ca 500 företag i applicering av microcement, det gör oss till Sveriges största utbildare av microcement.

Våra kurser finns på följande orter:

 • Lund
 • Stockholm
 • Göteborg
 • Norberg
 • Norrköping
 • Gävle
 • Karlstad
 • Piteå
 • Helsingborg
 • Privatkurs i era lokaler- Har ni en lokal kan vi även komma och hålla en privatkurs. Behöver ni hjälp att fylla upp en kurs på er ort kan vi ofta hjälpa er med det.

Vad lär jag mig på er Microcement kurs?

Alla våra microcement kurser är uppbyggda på samma sätt. Den största delen av kursen är praktiskt varpå vi går igenom den största delen av teorin i samband med appliceringen. På kursen får ni prova på våra olika material samt lära er hur de appliceras på bästa sätt. Dagen avslutas inte förrän ni känner att ni fått testa materialet tillräckligt mycket. Givetvis blir man ingen expert efter en dags applicerande men ni kommer lära er grunderna för att lyckas med microcementen. Med vår support kommer ni efter kursen kunna påbörja ert första projekt. Alla våra kurser är mestadels praktiska och du kommer lära dig följande:

 

 • Grundläggande kunskaper om Microcement. Om produkten, arbetsmetoder, användning, torktider, arbetstider, användningsområde, olika system, ytbehandlingar, mm.
 • Applikations faser och tekniker. Priming, applikation, slipning, och lackning mm.
 • Arbetsytor. Kunskap om hur microcement används på diverse ytor, och områden.
 • Praktiskt arbete. Applicera cementen på golv och väggar.
 • Tekniska frågor besvaras av en expert inom området. På våra kurser får ni svar på alla frågor ni kan tänka er om microcement. Skulle vi mot förmodan inte svara på din fråga så tar vi reda på svaret via tillverkarens laboratorium.
 • Få se vilka tekniska egenskaper Topciments produkt har.

KOMMANDE KURSER 

Nya orter och datum kommer upp under vinter/vår.

Privatkurser på andra orter kan bokas in enligt övk.

Helsingborg: Fredag – 24 mars

Stockholm: Fredag – 24 mars

Lund: Måndag – 27 mars

Lund: Måndag – 24 april

Stockholm: Fredag – 28 april

Göteborg: Tisdag – 2 maj

Helsingborg: Fredag – 5 maj

Stockholm: Fredag – 26 maj

Lund: Måndag – 29 maj

Stockholm: Måndag – 19 juni

Steg 2 kurs: Årligen i valencia, sista helgen i september alt första helgen i oktober.

Vad kostar en microcement kurs?

Valencia– Topciment är tillverkare av vår vanligaste microcement, de tar en avgift på 200€ per deltagare. I det ingår en dags praktisk kurs samt lunch. Ni står själv för boende och flyg. I kursen ingår även en trevlig avslutningsmiddag med mat och dryck.

Grund– Kurserna i våra lokaler kostar 4000kr ex moms/företag, plus 2000kr extra per extra person från företaget.

Privatkurs– Vi håller kurser på er ort för 16000kr ex moms, detta är för upp till 4 personer. För varje extra person tillkommer en avgift på 2000kr. Max 8 applicerare är att rekommendera.

Forcrete– Forcrete kurserna är endast för erfarna applicerare. Har ni erfarenhet av andra produkter och kan påvisa detta går det också bra. Kursen hålls i grupper om 3-4 personer och kostar 2500kr/person ex moms. 

Skicka in din intresseanmälan

Du får då mer information och ett bokningsformulär till våra kurser.

Vad är skillnaden på era kurser?

Grund kurs – Detta är våra vanliga kurser. Du lär dig grunderna för att lyckas med våra traditionella och vanligaste microcement. För dig utan tidigare erfaenhet som vill lära dig applicera vår cement. Rekommenderas för hantverkare eller privatpersoner som har flera planerade projekt och vill göra det själv. 

Uppdaterings kurs – Då detta är en något snabbare utbildning krävs det lite tidigare erfarenhet. Vi går igenom stegen något snabbare och mer övergripande. Denna är alltså för dig som tidigare gått en microcementkurs med oss men vill fräscha upp minnet eller för dig som är aktiv med andra microcementprodukter men vill testa våra. Hör av er vid intresse så försöker vi hitta ett datum som passar.

Forcrete kurs – Forcrete är en epoxybaserad 2-komponents cement. Blandningen och appliceringen skiljer sig från övriga cementer. För att applicera forcrete behöver man därför gå en kurs med deras produkter. Kursen är över en dag och hålls i små grupper om 3-4 personer. Vi har inga nybörjarkurser i forcrete, denna produkten är endast för de som redan är trygga med appliceringen av traditionell microcement.

Steg 2 / fortsättningskurskurs – Vår fortsättningskurs hålls i årligen i Valencia för våra aktiva applicerare. Kursen hålls av Topciment och är en 1-2 dagars kurs. På plats i Valencia testar vi nya och befintliga produkter, tekniker och besöker deras fabrik. 

VARFÖR EN microcementKURS MED DESIGNCEMENT?

 • Erfarenhet- Alla våra instruktörer har många kvm microcement i ryggraden.
 • Lern by doing- Testa materialet på större provytor, ni testar tills ni känner er klara.
 • Kvalitet- Våra leverantörer är ledande tillverkare inom microcement och höghållsfast betong. Produkterna utvecklas tillsammans med oss, därför kan vi garantera att vår microcement håller högsta kvalite.
 • Leverans- Vi har ett stort lager med snabba leveranser, vi skickar oftast 24-48h efter beställning.
 • Support – Oslagbar support, snabba svar, nästan dygnet runt.
 • Microcement jobb- Vi förmedlar dagligen ett stort antal jobb till våra partners runt om i landet. Hög närvaro på sociala medier och google gör oss till den perfekta partnern.
 • Nätverk- Vårt nätverk består idag av ca 400 företag som tillsammans hjälper varandra att utvecklas. Tillsammans kan vi ta på oss de största projekten.
 • Appar mm. som underlättar blandning, applicering, prissättning mm.
 • Hjälp med prissättning via mallar eller rådgivning
 • Brett produktutbud- Två komponent, färdigblandad, rough, fin, metallic, oxidering, livlig, lugn. Ett brett utbud av Microcement gör att det finns något för alla.
 • Miljö- Våra vanligaste produkter är organiska, vattenbaserade med ett extremt lågt voc
 • Vidareutveckling- Årligen åker vi tillsammans med våra mest aktiva partners till leverantören i Spanien. Där testar vi nya produkter, tekniker men kanske viktigast – skapar nya kontakter.
 • Showroom- Som aktiv får du tillgång till våra showroom i Stockholm och Lund. Vi ger rabatter och assistans om ni vill bygga ert eget showroom.

 

HUR LÄNGE VARAR KURSERNA?

Kurser i Sverige – 1 dag

08.30- Frukost om så önskas

09.00- Går igenom de olika produkterna som vi använder oss av.

10.00- Pigmentering och blandning

10.30- Applicerar microcementen på vägg

11.00- Applicerar golvprodukten, microdeck

12.00- Lunch medan microcementen torkar

13.00- Går igenom våra metallicfärger

13.30- Applicerar väggprodukten, microfino

15.00- Applicerar sealers

Detta är en uppskattning av hur dagen kan se ut, mycket beror på hur mycket frågor ni har, hur mycket ni vill testa produkterna osv.

 

I Valencia– Resan varar i 2-4 dagar och kan fördelas på följande vis:

 • Dag 1 – Ankomst till Valencia. Besöket i fabriken sker inte förrän dag 2 vid lunchtid och det går därför även bra att flyga torsdag morgon om det passar bättre.
 • Dag 2 – Besök i Topciments fabrik för att se lokalerna, laboratoriet, tillverknings process mm. Chansen att träffa delar av Topciment teamet och ställa frågor om produkten och dess egenskaper.
 • Dag 3 – Microcementkursen startar tidig morgon och pågår hela dagen (se kurs schema Sverige) med en något längre lunch… På kvällen firar vi att den kursen är avklarad med en trevlig middag där vi på Designcement får chansen att lära känna er bättre och vise versa. Ni kan självklart åka hem sen kväll om så önskas.
 • Dag 4 – Denna dag har inga måsten utan man kan åka hem om man skulle vilja det. Vi utnyttjar däremot denna dagen till att utforska Valencia.

Skicka in en intresseanmälan till oss, du får då mer information och ett bokningsformulär till våra kurser. 

Designcement Syd AB

Address:

Höstbruksvägen 12d

Lund

 

Telefon:

Gäller ditt ärende ett jobb du vill ha utfört? För snabbast hantering kontakta en av våra partners direkt. Din lokala applicerare hittar ni under “hitta-applicerare” ovan. Hittar du ingen partner på din ort? Skicka då ett mail till någon av mailen nedan så hjälper vi dig snabbast därifrån.

Är du arkitekt, byggledare har frågor om kurser?

Kontakta- Tomas Martinsson: 010-3447470 

För tekniska frågor, testa gärna först vår “Vanliga frågor” funktion för att få svar direkt, alternativt skicka ett mail till info-mailen av mailen nedan.

 

Email:

Frågor om applicerare, partners, priser mm. –
info@designcement.se

Frågor om samarbete, kurser, större projekt mm. –
Tomas.Martinsson@designcement.se

Kontakt

För att eventuellt kunna hjälpa dig att komma i kontakt med en partner på din ort
För vanliga frågor, använd gärna chatten. Mer information om ert projekt gör det lättare och snabbare för oss att hjälpa er

designcement 100x100 1

Höstbruksvägen 12d | 226 60 Lund, Sweden | Tel: 010-3447470 | info@designcement.se
© Copyright 2022 Design Cement Concrete Ideas. All Rights Reserved. Org nr: 559159-1952 .
Köpvillkor
Integritetspolicy

En hemsida driftad av Head of Search