Microcement priser

 VAD KOSTAR MICROCEMENT?

Microcement priserna varierar mycket beroende på storlek, befintligt underlag, vilken yta samt vilket som ska bekläs val av material mm. Nedan ska vi försöka gå igenom några faktorer som spelar in i priset.

Förarbete

Microcementen har en tjocklek på endast ett par mm. det är därför viktigt

Ytor

Eftersom man kan använda större slipmaskiner på stora golv är priserna på större golv lägre än övriga ytor. På väggar är det svårt att effektivisera appliceringen vilket gör att priset på större väggytor förändras mindre av storleken på golv.

På grund av torktiderna blir små ytor på mindre än ca 10m2 väldigt oeffektiva, det gör dem svåra att prissätta. Om inte hantverkaren har något annat projekt hos kunden eller i dess direkta närhet blir det svårt att kombinera de mindre jobben med ett andra projekt. Därför blir priset på små ytor ofta högre än kunden räknar med.

Material

Priset för microcement skiljer sig lite åt beroende på val av produkt, vår vanligaste microcement är den traditionella microcementen från “Standard” serien. Det är därför denna som priserna i offertmallen och exemplen nedan baseras på. Materialkostnaden för Forcrete, Nature, Atlantic, Designcrete och våra metallicprodukter skiljer sig en del från mallen och exemplen nedan. Offertmallen ska ses som en fingervisning av vad slutpriset kan landa på.

 

Fyll i dina mått i vår enkla offertmall och få ett ungefärligt pris på ditt microcement projekt direkt. Det tar bara några minuter och är inte bindande. Den är utvecklad för att du som kund ska få in ide om vad ditt dröm-badrum, golv, bänskiva eller annan yta kan kosta. Har du inga exakta mått så går det självklart bra att fylla i ungefärliga mått för att få en uppskattad prisbild.

Pris microcement

Nedan ser ni några prisexempel på olika microcementytor. Kostnaden för microcement skiljer sig mycket från projekt till projekt så dessa ska endast ses som en uppskattning. 

Priserna nedan är för material och arbete, inkl moms och efter rotavdrag. Testa gärna offertmallen för att få ett ungefärligt pris för ert projekt. Offerten kostar inget och ni får då mycket snabbt och enkelt en fingervisning på vad priset kan blir för ert microcementprojekt. 

På grund av torktiderna tar ett jobb tar aldrig mindre än 4 dagar, oavsett hur liten ytan är. Små ytor blir därför ofta väldigt dyra/m2, för de ytorna är det därför populärt att applicera microcementen själv om man är lite händig. 

Picture on priser tab golv scaled

Pris microcement GOLV

Priset per kvadratmeter på golv ligger på mellan 900kr -1800kr/m2 inkl. moms, efter rot avdrag. 900kr motsvarar då ett golv på ca 100m2+ och 1800kr ett golv på runt 10m2. Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen. Vid applicering på små ytor kan priserna per kvm ligga högre än ovan. Golvytor där det inte ska finnas lister, flera små ytor eller en avanncerad planlösning är annat som påverkar priserna.

Badrum i Microcement med vacker grå struktur som matchas med vitt badrumsporslin.

Pris Microcement BADRUM

Kostnaden för microcement i ett normalstort badrum brukar bli ca 1300-1600kr/m2 inkl. moms och efter rot avdrag. Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen. Vid applicering i badrum tillkommer oftast ett förarbete för borttagning av silikon/spackling av fogar mm. Underarbetet skiljer sig mycket åt från projekt till projekt och är svårt att uppskatta. Vid applicering på små ytor kan priserna ligga högre än ovan.

Priser tab bänkskivor mm new pic scaled

Pris microcement BÄNKSKIVOR, MÖBLER MM.

Konstnaden för microcement- bänkskivor, bord, trappor, tak, stenciljobb mm. är högre än större ytor. De skiljer sig mycket från projekt till projekt och är svåra att uppskatta via vår mall eller text. De kräver ett annat detaljarbete, handslipning och mindre verktyg, därför blir priserna högre. Mycket ytterhörn, nischer mm. är annat som påverkar priset.

Picture priser tab väggar scaled

Pris microcement VÄGG

Priset för microcement på väggar ligger på mellan 1200-1600kr/m2 inkl. moms och efter rot avdrag. Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen. Vid applicering på små ytor kan priserna ligga högre än ovan. Ytterhörn, nischer mm. är annat som påverkar priserna. 

Offertförfrågan

Vill du ha ett prisförslag på ditt projekt? Testa gärna vår offertmall för att få ett ungefärligt pris direkt.

Vill du ha ett mer exakt pris eller komma i kontakt med någon av våra certifierade applicerare? Fyll då i formuläret nedan, skicka gärna med mått och någon bild för att påskynda processen.

 

 

För att kunna hjälpa dig att komma i kontakt med en partner på din ort
För vanliga frågor, använd gärna chatten. Mer information om ert projekt gör det lättare och snabbare för oss att hjälpa er
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.
Lägg till bild, ritningar eller andra dokument om det finns
Är microcement dyrt?

Det beror på användningsområde samt om ni ska göra det själv eller ta in hjälp. Materialkostnaden i sig är inte så dyr vilket ofta gör microcement billigt om man ska göra det själv. Små ytor är det vanligt att privatpersoner gör själv för att de tycker det är kul och det blir mer ekonomiskt. 

Ska man använda en certifierad applicerare så beror det mycket på nuvarande underlag, storlek och vad man jämför med. Vid applicering i ett badrum på befintligt ytskikt kostar ett badrum med microcement ofta ca 1/3 av priset om man jämför med att riva ut hela badrummet och bygga upp det från grunden. Det är inte arbetet och cementen som gör microcementen billig då utan att man sliper alla utgifter med att riva och bygga upp igen och allt vad det innebär. Ska man renovera badrummet från grunden och ändå vill använda microcement så är priset i den högra prisklassen då man inte spara in på allt runtomkring. 

designcement 100x100 1

Höstbruksvägen 12d | 226 60 Lund, Sweden | Tel: 010-3447470 | info@designcement.se
© Copyright 2022 Design Cement Concrete Ideas. All Rights Reserved. Org nr: 559159-1952 .
Köpvillkor
Integritetspolicy

En hemsida driftad av Head of Search