MICROCEMENT PRISER

Microcement Priser

Microcement priserna varierar mycket beroende på storlek, befintligt underlag, vilken yta som ska bekläs samt val av material mm. Microcement är ofta ett väldigt ekonomiskt fördelaktigt materialval, beroende på förutsättningarna kan priset dock skilja sig betydligt från projekt till projekt. På denna sidan kommer vi gå igenom lite olika prisexempel. Nedan ser ni några prisexempel i utrymme som badrum, golv, bänkskivor och dekorativa ytor.

Vill ni veta mer om vad som påverkar microcement priserna kan ni läsa mer om detta längre ner under Vad kostar microcement“. 

Är du nyfiken på vad ditt microcement kan kosta? Testa vår snabba prismall, den ger er ett ungefärligt pris på bara några minuter.

Microcement pris
Opc Kakel

Prisexempel Microcement

Nedan ser ni några prisexempel på olika microcementytor. Kostnaden för microcement skiljer sig mycket från projekt till projekt, dessa ska endast ses som en uppskattning. 

Priserna nedan är för material och arbete, inkl moms och efter rotavdrag. Testa gärna offertmallen för att få ett ungefärligt pris för ert projekt. Offerten kostar inget och ni får då mycket snabbt och enkelt en fingervisning på vad priset kan blir för ert microcementprojekt. 

Små ytor är väldigt oeffektiva att lägga microcement på, därför blir de ofta väldigt dyra/kvm. Om en applicerare har ett annat projekt i er direkta närhet kan de ibland även göra små ytor men oftast blir det tyvärr för dyrt.

Pris microcement golv
Designcement

Pris Microcement Golv

Priset per kvadratmeter på microcementgolv ligger på mellan 900kr -1800kr/m2 inkl. moms, efter rot avdrag. 900kr motsvarar då ett golv på ca 100m2+ och 1800kr ett golv på runt 10m2. Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen. Vid applicering på mindre ytor ligger priserna per kvm högre än ovan. Golvytor där det inte ska finnas lister, flera små ytor eller en avanncerad planlösning är annat som påverkar priserna.

Kostnad microcement badrum
TVK Varberg

Pris Microcement Badrum

Priset för microcement i ett normalstort badrum brukar bli ca 1600-2000kr/m2 inkl. moms och efter rot avdrag. Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen. Vid applicering i badrum tillkommer oftast ett förarbete för borttagning av silikon/spackling av fogar mm. Underarbetet skiljer sig mycket åt från projekt till projekt och är svårt att uppskatta. Vid applicering på små ytor kan priserna ligga högre än ovan.

Pris microcement bänkskiva
Häggbergs kakel & microcement

Pris Microcement bänkskivor, möbler mm. 

Bänkskivor, möbler mm. görs oftast i samband med något annat projekt då priset annars blir väldigt högt. Om en bänkskiva görs i samband med tex ett badrum brukar priset/ löpmeter vara ca 2500-3000kr/lpm inkl. moms, efter rot avdrag. Ska endast bänkskivan göras brukar priset istället landa på ca 4000kr/lpm, anledningen till prisskillnaden är att små ytor är väldigt oeffektiva att lägga microcement på. Har en applicerare ett annat projekt i er närhet kan de ibland komma ner lite i pris ändå. Kontakta en partner i er närhet så kan de förhoppningsvis hjälpa er. 

Kostnad microcement vägg
Lunds Microcement

Pris Microcement Vägg

På dekorativa väggar rekommenderar vi Luna Rockplaster eller Verdi Clay. Produkterna är anpassade för snabb applicering med en naturlig finish. Med våra dekorativa produkter från Luna och Verdi Clay kan vi skapa stora väggar för ca 900kr-1000kr/m2 inkl. moms och efter rot avdrag. Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen. Vid applicering på små ytor, nischer, ytterhörn mm kan priserna ligga högre än ovan. 

Vad kostar microcement?

Kostnaden för microcement påverkas av många faktorer, nedan går vi igenom några av dem.

Förarbete

Underlaget är väldigt avgörande för hur resultatet med microcementen blir då den endast bygger 2-3mm. Kostnaden för projektet kommer därför alltid påverkas av mängden underarbete som behöver göras. Stora fogar, ojämn plattsättning osv kommer t.e.x kräva mer underarbete än en jämn och fin betongplatta. 

Ytor

Större ytor är lättare att effektivisera och därmed blir priset för microcement lägre /kvm på större ytor. På väggar kan man dessutom lägga färre lager med en dekorativ cement vilket påskyndar projektet och minskar materialkostnaden. Kostnaden för microcement på större golvytor blir även de lägre då man kan effektivisera projektet med större slipmaskiner. 

På grund av torktiderna blir små ytor på mindre än ca 10m2 väldigt oeffektiva, det gör dem svåra att prissätta. Om inte hantverkaren har något annat projekt hos kunden eller i dess direkta närhet blir det svårt att kombinera de mindre jobben med ett andra projekt. Därför blir priset på små ytor ofta högre än kunden räknar med. Prisuträkningen nedan kan ej räkna på de minsta ytorna då dessa är väldigt beroende av om någon applicerare bor i direkt närhet eller har ett annat projekt i närheten.

Material

Priset för microcement skiljer sig åt beroende på val av cement. Vi har microcement i olika prisklasser, vilken man väljer beror inte bara på ekonomi utan även användningsområde och personlig smak. Samtliga produkter vi arbetar med har hög kvalitet och bra hållbarthet vid användning på rätt sätt. Vill ni veta mer om de olika produkterna så hittar ni dem under “våra produkter“. 

Nedan kan ni testa vår prismall, där får ni snabbt ett ungefärligt pris på ert projekt. Vill ni ha ett mer exakt pris alternativt ett pris på någon annan produkt så rekommenderar vi att ni kontaktar någon av våra certifierade partners under “hitta-applicerare” här på hemsidan.

Priser på microcement

Prismall

Testa prismallen nedanför en snabb prisuppskattning för ditt projekt, prismallen är för material och arbete. 

Den är utvecklad för att du som kund ska få in snabb prisindikation på vad ditt dröm-badrum, golv, bänkskiva eller annan yta kan kosta.  Små ytor är väldigt beroende av att en av våra partners har ett projekt i er direkta närhet. Därför kan man ej fylla i det i mallen utan måste vända sig direkt till en applicerare.

{{ thankYouPage.title }} {{ thankYouPage.description }}
{{ thankYouPage.order_title }} {{ getOrder.orderId }}
Två kolumner
Vertikalt
Horisontellt
Microcement Prismall
Totalt
Namn Totalt
“{{getWooProductName}}” has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Dölj Visa

Offertförfrågan

Vill du ha ett prisförslag på ditt projekt? Testa gärna vår offertmall för att få ett ungefärligt pris direkt.

Vill du ha ett mer exakt pris rekommenderar vi i första hand att ni kontaktar en certifierad applicerare på er ort. Hittar ni ingen applicerare på er ort? Vi har fler partners än de på kartan, fyll i formuläret så hjälper vi er att komma i kontakt med någon av dem. Skicka gärna med mått och någon bild för att påskynda processen.

Frågor om microcement priser

Vi säljer endast våra produkter till företag som har gått en kurs med vår microcement. På så vis gör vi vad vi kan för att upprätthålla hög kvalitet på projekten som med vår cement. Tyvärr får vi ofta förfrågningar om att rätta till projekt som gjorts av mindre erfarna företag eller privatpersoner.

Är du intresserad av att lära använda dig använda våra produkter är du välkommen att gå en kurs. Ni kan läsa mer om våra kurser här.

Vi säljer inte till företag eller privatpersoner som inte har gått en kurs med våra produkter. Vi har några privatpersoner som har gått en kurs med oss för att sedan göra sitt projekt själv. För att göra detta bör ni vara händiga och ha viss vana av att spackla eller putsa. 

Vår webbshop är endast tillgänglig som inloggad. För att kunna skapa ett konto måste ni först gå en kurs med oss. 

Det beror på vilken typ av microcement man väljer. De skiljer sig väldigt mycket i pris beroende på kvalitet och önskade egenskaper.

Våra microcement produkter kostar mellan ca 350-900kr/m2 ink moms beroende på val av produkt. 

Vi använder oss av microcement från den spanska tillverkaren Topciment, samt den engelska tillverkaren Forcrete.

Topciment är en världsledande microcementtillverkare med fokus på traditionella typer av dekorativa cementbeläggningar. Forcrete ligger med sin bakgrund inom industriella ytskikt i framkant vad gäller extremt slitstarka typer av microcement.