LUNA PLASTER – DEKORATIV MICROCEMENT

Luna-Plaster är en miljövänlig dekorativ microcement för väggar. Den kan endast appliceras på väggar och finns i varianterna Rockplaster och Earthplaster.

Rockplaster är en mycket användarvänlig 1-komponentscement. Dess snabba applicering gör den optimal för stora dekorativa ytor. Earthplaster är en helt miljövänlig lerputs, ytan behandlas med en 1-komponentlack för att bevara en grön produkt från första till sista lagret.

Lunaplaster finns i en av våra standardfärger eller kan specialbeställas med önskad färgkod. De använda strukturerna är: Nature eller Rustic.

Samtliga Luna-produkter kan endast användas på väggar.

 

ANVÄNDNINGSOMRÅDE

Väggar

 

PRISER

Luna är en mycket tidsbesparande produkt och har därför lägre pris per kvadratmeter än en traditionell microcement. För en slät yta kostar den cirka 1000-1250kr/m2 inklusive moms på större områden.

Läs mer om olika prisexempel under microcementpriser.

microcement Vægge
Industrial-XL
Industrial-XL

LUNA ROCKPLASTER - NATURE / RUSTIC

Rockplaster är vår mest populära dekorativa cement. “Nature” ger en något slätare finish än “Rustic”, vilken man föredrar är en smaksak. Rockplaster är en mer hållbar produkt än Earthplaster, vilket gör den mer lämplig för offentliga miljöer.

Endast till väggar

forcrete-microcement-smooth
forcrete-microcement-smooth

LUNA EARTHPLASTER - NATURE / RUSTIC

Luna Earthplaster är en puts helt utan miljöskadliga tillsatser. Dess uppbyggnad gör den till ett mycket miljövänligt alternativ för dekorativa ytor; dess miljövänliga sammansättning gör den mjukare och mer känslig än traditionella microcementer. Med “Rustic” kan vi skapa mycket struktur och djup i ytan, med “Nature” skapar vi en slätare, men mycket naturlig finish.

Endast för väggar.

Färger

Luna har som standard ett något begränsat färgutbud, men kan blandas enligt önskad RAL-kod från fabriken.

Forcrete-microcement-feather1

Feather 1

Forcrete-microcement-feather2

Feather 2

Forcrete-microcement-feather3

Feather 3

Forcrete-microcement-fossil1

Fossil 1

Forcrete-microcement-fossil2

Fossil 2

Forcrete-microcement-fossil3

Fossil 3

Forcrete-microcement-smoke1

Smoke 1

Forcrete-microcement-smoke2

Smoke 2

Forcrete-microcement-smoke3

Smoke 3

Forcrete-microcement-wolf1

Wolf 1

Forcrete-microcement-wolf2

Wolf 2

Wolf 3

Wolf 3

Forcrete-microcement-Pearl

Pearl

Forcrete-microcement-Pistachio

Pistachio

Forcrete-microcement-seaweed

Seaweed

Forcrete-microcement-midnight

Midnight

Våra ytbehandlingar

Det finns flera olika texturer och ytbehandlingar som ger varje färg extra variation.

Rockplaster kan behandlas med antingen Monoseal eller Forshield, beroende på miljön där produkten används. I en offentlig miljö rekommenderar vi Forshield, medan Monoseal också fungerar bra i hemmiljön. Earthplaster är en känslig produkt, oavsett om man använder Monoseal eller Forshield. Genom att använda Monoseal bevarar man en miljövänlig produkt, därför rekommenderas det i kombination med Earthplaster.

De vanligaste alternativen till Forcrete är:

Forshield 2kwb – Vattenbaserad polyuretanlack

Monoseal – 1-komponentslack som poleras till en yta liknande polerad betong eller stucco.

VANLIGA FRÅGOR OM LUNA PLASTER

Luna är en miljövänlig produkt som ger en mycket naturlig känsla på ytan. Med färre lager uppnår man en lugn och harmonisk finish på ytan. Dess användarvänlighet och färre lager innebär att man kan slutföra en vägg på kortare tid, vilket gör det billigare än traditionell microcement.

Nej, Luna är en mjukare produkt och kan därför endast användas på väggar. På väggar är det viktigare att produkten är flexibel än hård, vilket gör den helt perfekt för väggar.