FÄRGER

MICROCEMENT FÄRGER

Vi har flera olika färger till samtliga av våra produkter. Du hittar färgkartan för respektive produkt på dess sida. Våra färger är endast en referens på vad vi kan erbjuda. Har ni ett större projekt kan vi alltid skapa precis den färgen du söker, hör med oss eller din applicerare så hjälper vi er med det. 

Det är viktigt att man är medveten om att bilderna här endast är referenser. Beroende på vilken skärm, ljusstyrka mm. ni har kommer de upplevas olika. Vi rekommenderar därför alltid att man ser större prover innan ni bestämmer er för vilken färg ni vill ha. Har ni möjlighet att besöka ett av våra showrooms är det alltid en fördel, ni får då se materialet på golv, väggar större prover mm. Det ger er en bättre bild av produkterna. Ni hittar våra partners under “hitta-applicerare” här på hemsidan.

Flera av våra partners har referensprojekt eller större bitar som brukar räcka bra för att få en bild av materialet. Med något av ovanstående kommer ni kunna få en bättre bild av känslan i materialet. Vi skickar ej provbitar till privatpersoner då det som nämnts ovan inte ger någon riktig bild av materialet. Som arkitekt eller inredare förstår vi att ni behöver prover på materialet, hör av er till oss så hjälper vi er med det.

FORCRETE MICROCEMENT

Forcrete är en exklusiv microcement med unika egenskaper. Det är den hårdaste och mest slitstarka microcementen på marknaden. Forcrete kan även poleras likt polerad betong eller läggas med mer struktur än traditionell microcement. 

LUNA MICROCEMENT

Luna är vår dekorativa serie av microcementer. Luna Rockplaster och Earthplaster är optimal för stora väggytor med en naturlig finish. Dess användarvänliga och snabba applicering gör att priset blir lägre än med övriga alternativ. 

 

 

STANDARD MICROCEMENT

Standard är vår traditionella microcement. Dess mångsidighet erbjuder ett brett utbud av ytbehandlingar, strukturer och färger.  Kan användas på så gott som alla ytor inomhus och ett flertal utomhus. 

 

ATLANTIC MICROCEMENT

Atlantic Aquaciment är en två-komponents microcement utvecklad för pooler, bastu och ytor med tillskjutande fukt. Utöver att den används i pooler och bastu är det en populär produkt utomhus. I pooler kan den endast fås i vitt eller råvitt, på övriga ytor kan den fås i valfri färg och finish.

NATURE MICROCEMENT

Nature är en hybrid produkt av microcement och tadelakt. Vi behåller hårdheten från kalken i tadelakten men tar med oss den unika flexibiliteten och användarvänligheten från microcement. Nature Microcement finns i flera strukturer, färger och ytbehandlingar.

MICROCEMENT STRUKTURER

Med våra olika typer av microcement kan vi skapa allt från en slät och len yta till en grov och rustik känsla. Tänk på att inte välja en för grov struktur på golv då ytan kan bli svår att rengöra. De grövre strukturerna innebär generellt en yta med lite mindre liv/flammighet medan de släta produkterna är lättare att skapa mer flammighet med.

Samtliga produkter utom Aquaciment kan fås i fin, medium och grov finish. Aquaciment kan endast fås i en grov finish vilket gör den optimal för utomhusbruk med dess inbyggda halkskydd.

YTBEHANDLINGAR MICROCEMENT

Det finns flera olika ytbehandlingar att välja mellan. Eftersom microcement är ett poröst material måste porerna tätas, detta för att skydda materialet mot smuts och fläckar. För att skydda microcementen använder vi olika några olika ytbehanlingar. Vi använder oftast någon av våra 2-k lacker för att få bästa möjliga skydd. Om ytan endast ska användas som en dekorativ yta kan den även behandlas med en vax. Vi rekommenderar inte vaxer som skydd på ytor som utsätts för någon form av vätska eller slitage.

Val av ytbehadling kommer förändra färgen något. När ni väljer färg bör ytan ni utgår från vara behandlad med samma lack som ni ska ha på ert projekt.

VATTENBASERADE 2-K PU-LACKER

Vår vanligaste ytbehandling till alla ytor inomhus. Finns i Supermatt (glans 5), matt (glans 7) och satin (glans 30). Supermatt är vår vanligaste lack.

MONOSEAL

Används endast tillsammans med Forcretes produkter och måste poleras. Den ger en naturligt obehandlad känsla, när ljuset faller rätt får ni känsland av polerad betong. Med materialet Trowel X på golv skapar vi en yta identisk med polerad betong.

 

LÖSNINGSMEDELSBASERADE 2-K PU-LACKER

Den starka lukten vid appliceringen gör att den mestadels används på offentliga miljöer där extra slitstyrka krävs eller utomhus. Finns i matt (glans 7), satin (glans 30) och blank (glans 70).

 

 

BI-VAX
Ger en obehandlad känsla, tyvärr blir skyddet inte starkt nog för annat än dekorativa ytor. Vaxet används oftast på väggar eller tillsammans med vår produkt “pure metall” när man vill bibehålla glansen i poleringen.

ELITE METAL

Elite metall är en metallisk färg som kan fås i flera olika effekter. Elite kan läggas direkt på en målad yta, förslagsvis svart. Kan fås i flera olika färger, med eller utan glitter. 

CLASSIC METAL

Classic Metal kan oxideras vilket skapar rustika ytor med unik patina. Tillskillnad från pure metal kan man inte polera produkten då den innehåller mindre metall.

PURE METAL

En två-komponents metallisk produkt med otroliga möjligheter. Kan oxiders och poleras för extra effekt. Skapa unika ytor med autentisk känsla av corten, mässing, brons, koppar eller alumium. 

ÖVRIG INFORMATION OM FÄRGER OCH SEALERS

– Nej, våra pigment bleknar inte vare sig om de används inomhus eller utomhus

Ja, det går att använda flera färger på samma yta. Detta gör det även möjligt att göra olika mönster och logotyper, kan även göras i efterhand på en färdig yta.

En traditionell microcement är i sig inte vattentät, men sealern som appliceras som en slutlig beläggning är vattentät. För att få en produkt som är helt tät även utan lack har vi produkten forcrete, ni får då en tåligare och mer slitstark produkt. Det är lacken som avgör om ytan ska bli matt, satin eller blank. I våtutrymmen såsom badrum används dock ALLTID foliesystem under microcementen (precis som med kakel/klinker) enligt gvk:s alla krav, läs mer på www.gvk.se. Microcement kan därför utan problem appliceras i badrum. I vaskar, swimingpooler, badkar mm. behöver man rent tekniskt inte använda folie, men badrummet måste alltid vara förseglat med folien.

Ytan måste alltid förseglas med en lack för att skydda produkten mot fläckar.