FORCRETE Microcement

FORCRETE – Epoxibaserad miCrocement

Forcrete är en mycket exklusiv microcement med unika egenskaper och otrolig styrka. Det unika med Forcrete är att den tål vatten utan ytbehandling, skulle ni lyckas skada lacken kommer eventuellt vatten därför inte att lämna en missfärgning likt andra cementer. Liknande produkter på marknaden är ofta baserade på resin (plaster) istället för epoxi eller cement, färdigblandad microcement baserat på resin ger ofta en väldigt plastig känsla. Vi rekommenderar er att jämföra Forcrete och våra andra produkter med de färdigblandade varianterna, vi är då övertygade om att ni inte kommer att välja det plastiga utseendet.

Forcrete är speciellt framtagen för inomhusmiljöer med extra tufft slitage. I denna produkt har vi kombinerat den utmärkta prestandan hos vår microcement med den extrema hårdheten från epoxin. Till skillnad från traditionell microcement kan ytan även poleras likt polerad betong och läggas med mer struktur även i badrum. Resultatet är en sömlös beläggning med en mycket hög prestanda och motståndskraft mot slitage, vätskor och hög trafik. 

Forcrete kan fås i någon av våra standardfärger eller specialbeställas i valfri färg. Strukturerna som används är: XT, Course, Medium och Fine. Course är vår populäraste produkt

Denna microcement är endast för proffesionellt bruk och säljes därför endast till certifierade partners. 

Samtliga produkter kan användas på både väggar och golv. 

Användningsområde

Golv, väggar, badrum, kök, bänkskivor, tvättställ, möbler, inomhus, vertikala och horisontella ytor.

 

Priser

Forcrete är en Premium produkt, då den är epoxibaserad och kräver lite andra tillbehör kostar denna ca 400-500kr extra/m2 jämfört med vår traditionella “Standard” microcement. 

forcrete-microcement-köksgolv
forcrete-microcement-badrum

Forcrete – XT

Forcrete XT är vår grövsta, hårdaste och slitstarkaste starkaste produkt. XT ger en något mer homogen känla än våra övriga produkter. XT är tillsammans med course de produkterna som lämpar sig bäst för ytor med hög trafik.

 

 

Industrial-XL
forcrete-microcement-course

FORCRETE – Course

Forcrete Course är vår populäraste slutfinish. I materialet course ser man ballasten vilket ger en naturlig och mer stenig känsla än övriga typer av microcement. Med olika tekniker kan man nå olika typer av finish på produkten. Med course får man en mycket slitstark produkt som lämpar sig för ytor med hög trafik.

 

Forcrete – Medium

En fin produkt med väldigt små sten i produkten. Medium ger en homogen känsla med lite mindre liv än våra andra släta produkter. Stenen syns inte så mycket vilket bidrar till en lugnare känsla. Lämpar sig väl på väggar och golv i hemmiljö. 

forcrete-microcement-medium
forcrete-microcement-smooth

FORCRETE – Smooth

En mycket fin produkt utan synlig ballast. Smooth kan appliceras med många olika tekniker och på så vis skapa flera olika intryck med mer eller mindre liv i ytan.  Lämpar sig väl på väggar och golv i hemmiljö. 

Färger

Forcrete har en något smalare färgkarta som standard, den kan dock blandas efter valfri ral kod från fabrik. 

Forcrete-microcement-feather1

Feather 1

Forcrete-microcement-feather2

Feather 2

Forcrete-microcement-feather3

Feather 3

Forcrete-microcement-fossil1

Fossil 1

Forcrete-microcement-fossil2

Fossil 2

Forcrete-microcement-fossil3

Fossil 3

Forcrete-microcement-smoke1

Smoke 1

Forcrete-microcement-smoke2

Smoke 2

Forcrete-microcement-smoke3

Smoke 3

Forcrete-microcement-wolf1

Wolf 1

Forcrete-microcement-wolf2

Wolf 2

Wolf 3

Wolf 3

Forcrete-microcement-Pearl

Pearl

Forcrete-microcement-Pistachio

Pistachio

Forcrete-microcement-seaweed

Seaweed

Forcrete-microcement-midnight

Midnight

Våra ytbeläggningar

Det finns flera olika texturer och ytbehandlingar som ger varje färg ytterligare variation. 

Forcrete är100% vattentät redan innan lack, detta gör att den inte behöver en lika slitstark lack för att ge ett starkt skydd. Detta gör att materialet upplevs mer naturligt och får en stenigare känsla. Unikt för Forcrete microcement är att man kan polera ytan och på så vis nå en finish mycket lik polerad betong.  Under hjälpavsnittet om lacker kan ni läsa mer om våra olika ytbehandlingars egenskaper. 

De vanligaste alternativen till Forcrete är:

Forshield FX – Vattenbaserad polyurethan lack

Monoseal – 1 komponents lack som kan poleras 

Vanliga frågor om Forcrete Microcement

Är det värt att betala extra för Forcrete?

Forcrete är den mest exklusiva microcementen på marknaden. Den är hårdare, slitstarkare och ser mer naturlig ut än någon av dess konkurrenter på marknaden. Den tål vatten i sig själv utan att för den sakens skull ha en massa plast i sig vilket många andra täta produkter på marknaden har. Jämför och ta ett beslut efteråt, det är bara ni som kund som kan bestämma om det är värt skillnaden. Även Designcrete och produkterna från Topciment håller mycket hög kvalitet.

designcement 100x100 1

Höstbruksvägen 12d | 226 60 Lund, Sweden | Tel: 010-3447470 | info@designcement.se
© Copyright 2022 Design Cement Concrete Ideas. All Rights Reserved. Org nr: 559159-1952 .
Köpvillkor
Integritetspolicy

En hemsida driftad av Head of Search