Microcement Kurs

MICROCEMENT KURS

Vill du lära dig applicera microcement?

Boka en microcement kurs med Sveriges mest erfarna instruktörer! Datum och orter för våra kommande microcement kurser hittar du här

På denna sidan kan du även läsa mer om varför du ska välja vår microcement kurs, vilka förkunskaper vi rekommenderar samt vad du kommer lära dig på kursen

Här kan du läsa mer om priset på våra olika kurser och självklart även boka in dig på önskad kurs.

Vill du veta hur kursens upplägg ser ut så hittar du det här

Kommande microcement kurser

Vi håller regelbundet Microcement kurser i Lund och Stockholm men har med jämna mellanrum även kurser på andra orter. 

Behöver ni resa en längre sträcka för att komma på en microcement kurs så hittar vi en lösning för att kompensera er för resan.

Lund: Måndag –  15 april

Stockholm: Fredag – 19 april

Helsingborg: Fredag –  3 maj

Lund: Måndag –  13 maj

Stockholm: Fredag – 17 maj

Helsingborg: Fredag –  24 maj

Stockholm: Fredag –  7 juni 

Lund: Måndag –  10 juni 

Helsingborg: Fredag –  28 juni

Kontakta oss för steg 2 kurs med forcrete eller intresse av grundkurs på andra orter.

Microcement kurser

Vad kostar er microcement kurs?

Grundkurs– Kurserna i våra lokaler kostar 4000kr ex moms/företag, plus 2000kr extra per extra person från företaget.

Privatkurs– Vi håller kurser på er ort för 16000kr ex moms, detta är för upp till 4 personer. För varje extra person tillkommer en avgift på 2000kr. Max 8 applicerare är att rekommendera.

Forcrete– Microcement utbildningarna i forcrete är endast för aktiva applicerare. Har ni erfarenhet av andra produkter och kan påvisa detta går det också bra. Kursen hålls i grupper om 3-4 personer och kostar 2000kr/person ex moms.

Kursdatum

Microcement utbildning

Vilken bakgrund behöver jag för att gå er kurs?

De flesta som går våra kurser är hantverkare, vilken typ av hantverkare är väldigt varierande. Vi har även då och då en del privatpersoner på kurserna, det är då viktigt att ni har någon erfarenhet av att spackla eller putsa. 

Ett genuint intresse av att lära sig samt att man är noggrann och har en känsla för detaljer tycker vi är det viktigaste. 

VAD LÄR JAG MIG PÅ ER MICROCEMENT KURS?

Alla våra microcement kurser är uppbyggda på samma sätt. Den största delen av utbildningen är praktiskt varpå vi går igenom den största delen av teorin i samband med appliceringen. På kursen får ni prova på våra olika material samt lära er hur de appliceras på bästa sätt. Dagen avslutas inte förrän ni känner att ni fått testa materialet tillräckligt mycket. Givetvis blir man ingen expert efter en dags applicerande men ni kommer lära er grunderna för att lyckas med microcement. Med vår support kommer ni efter kursen kunna påbörja ert första projekt. 

Alla våra microcement kurser är mestadels praktiska och du kommer lära dig följande:

 • Grundläggande kunskaper om Microcement: Om produkten, arbetsmetoder, användning, torktider, arbetstider, användningsområde, olika system, ytbehandlingar, mm.
 • Applikations faser och tekniker: Priming, applikation, slipning, genomgång av metallic produkter, lackning mm.
 • Arbetsytor: Kunskap om hur microcement kan användas på diverse ytor, och områden.
 • Praktiskt arbete: Applicera cementen på golv och väggar.
 • Genomgång av prissättning, olika hjälpmedel, verktyg, butik mm.  
 • Tekniska frågor besvaras av en expert inom området: Våra kursledare har applicerat flera 1000kvm microcement och kan svara på det mesta som gäller microcement. Skulle vi mot förmodan inte svara på din fråga så tar vi reda på svaret via tillverkarens laboratorium.
 • Förklarat för och nackdelar med olika typer av microcement: Vi berättar om de tekniska egenskaper för de olika typerna av microcement och vilka som ska användas var, och varför.

Boka in dig på kursen redan nu, kurserna fylls upp snabbt. Vid frågor, ring eller maila så hjälper vi er. 

Microcement utbildning

Vad är skillnaden på era olika microcement utbildningar?

Grund kurs 

Detta är våra vanliga kurser. Du lär dig grunderna för att lyckas med våra traditionella och vanligaste microcement. För dig utan tidigare erfaenhet som vill lära dig applicera vår cement. Rekommenderas för hantverkare eller privatpersoner som har flera planerade projekt och vill göra det själv.

Forcrete kurs 

Forcrete är en epoxybaserad 2-komponents cement. Blandningen och appliceringen skiljer sig från övriga cementer. För att applicera forcrete behöver man därför gå en kurs med deras produkter. Kursen är över en dag och hålls i små grupper om 3-4 personer. Vi har inga nybörjarkurser i forcrete, denna produkten är endast för de som redan är trygga med appliceringen av traditionell microcement.

VARFÖR SKA DU GÅ EN MICROCEMENT KURS MED DESIGNCEMENT?

Vi tycker att det är extremt viktigt att de som håller i microcement kurserna faktiskt har riktig erfarenhet av microcement. Genom åren har det tillkommit en del företag som utbildar inom microcement, flertalet av dem har tyvärr väldigt lite erfarenhet inom området. Med flera 1000kvm i ryggen och flera års erfarenhet både som kursledare vet vi vad som krävs för att du ska bli expert inom microcement. 

Våra instruktörer i Sverige har utbildat ca 500 företag i applicering av microcement, det gör oss till Sveriges största utbildare av microcement.

Vår microcement kurs blir mer och mer efterfrågad i takt med att microcementens popularitet växer. Fler och fler förstår vikten av rätt utbildning och grundkunskap för att få ett bra resultat

Våra olika kursdatum hittar du här

Några anledningar till att välja vår microcement utbildning

 • Erfarenhet- Alla våra instruktörer har många kvm microcement i ryggraden.
 • Learn by doing- Testa materialet på större provytor, ni testar tills ni känner er klara.
 • Kvalitet- Vi har inte låst oss till ett märke. Vi arbetar med de bästa produkterna från de mest erkända tillverkarna. 
 • Leverans- Vi har ett stort lager med snabba leveranser, vi skickar oftast 24-48h efter beställning.
 • Support – Oslagbar support, snabba svar, nästan dygnet runt.
 • Vi förmedlar dagligen jobb till våra partners runt om i landet.
 • Hög närvaro på sociala medier och google hjälper även er att växa.
 • Nätverk- Vi har ett stort nätverk som tillsammans hjälper varandra att utvecklas och växa.
 • Appar mm. som underlättar blandning, applicering, prissättning mm.
 • Hjälp med prissättning via mallar eller rådgivning
 • Brett produktutbud- Två komponents, färdigblandad, lerputs, mm. Ett brett utbud av Microcement gör att det finns något för alla.
 • Miljö- Våra vanligaste produkter är organiska, vattenbaserade med ett extremt lågt eller t.o.m inget voc.
 • Vidareutveckling- Årligen åker vi tillsammans med våra mest aktiva partners till leverantören i Spanien. Där testar vi nya produkter, tekniker men kanske viktigast – skapar nya kontakter.
 • Showroom- Som aktiv får du tillgång till våra showroom i Stockholm och Lund. 
 • Vi ger rabatter och assistans om ni vill bygga ert eget showroom.
Microcement utbildning

Hur är upplägget på er microcement utbildning?

En grundkurs ser ut enligt följande:

08.30- Frukost om så önskas

09.00- Går igenom de olika produkterna som vi använder oss av.

10.00- Pigmentering och blandning

10.30- Applicerar microcementen på vägg

11.00- Applicerar golvprodukten, microdeck

12.00- Lunch medan microcementen torkar

13.00- Går igenom våra metallicfärger

13.30- Applicerar väggprodukten, microfino

15.00- Applicerar sealers

Detta är en uppskattning av hur dagen kan se ut, mycket beror på hur mycket frågor ni har, hur mycket ni vill testa produkterna osv.

Lite information om Designcement

Designcement är ledande inom microcement i Sverige, med ett nätverk av över 500 utbildade företag. Vi distribuerar kvalitetsmaterial från världskända märken som Forcrete, känt för sin hårdhet och naturliga finish, och Topciment, pionjärer inom olika microcementtyper. Lägg därtill våra användarvänliga eco produkter “Verdi Clay” och “Luna Rockplaster”, perfekta för stora väggytor där hårdheten inte är avgörande. 

Vi står ut genom att endast sälja våra produkter efter en omfattande microcement utbildning. På så vis säkerställer vi att endast kvalificerade applicerare hanterar våra produkter. Detta, tillsammans med vår breda produktkatalog, gör oss till det självklara valet för alla typer av projekt, från privata bostäder till offentliga miljöer. Vår prioritet är kvalitet och innovation, och vi är dedikerade till att leverera exceptionella resultat och kundservice. 

Microcementens Framtid

Microcementens popularitet växer ständigt, tack vare dess flexibilitet och estetiska mångsidighet. På Designcement, är vi engagerade i att leda vägen, genom att erbjuda innovativa och hållbara microcementlösningar som möter morgondagens byggkrav. Vi förstår vikten av en utbildning och kunskap i denna snabbt växande bransch och erbjuder därför kurser som förbereder våra partners för framtiden, säkerställer kvalitet och främjar hantverksskicklighet. Genom att kombinera vårt omfattande utbud av högkvalitativa produkter med expertutbildning, säkerställer vi att varje applicerare kan utnyttja microcementens fulla potential. Tillsammans med våra partners och kunder, utforskar vi nya möjligheter och skapar skräddarsydda, hållbara ytor för alla tänkbara projekt. Framtiden för microcement är ljus, och genom utbildning och samarbete är vi redo att möta den.

Anmäl dig till vår microcement kurs och bli en del av vårt växande nätverk!

DESIGNCEMENT SYD AB

Address:

Höstbruksvägen 12d
Lund

 

Telefon:

Gäller ditt ärende ett jobb du vill ha utfört? För snabbast hantering kontakta en av våra partners direkt. Din lokala applicerare hittar ni under “hitta-applicerare” ovan. Hittar du ingen partner på din ort? Skicka då ett mail till någon av mailen nedan så hjälper vi dig snabbast därifrån.

Är du arkitekt, byggledare har frågor om kurser?

Kontakta- Tomas Martinsson: 010-3447470 

För tekniska frågor, testa gärna först vår “Vanliga frågor” funktion för att få svar direkt, alternativt skicka ett mail till info-mailen av mailen nedan.

 

Email:

Frågor om applicerare, partners, priser mm. –
info@designcement.se

Frågor om samarbete, kurser, större projekt mm. –
Tomas.Martinsson@designcement.se