BETONGGOLV MALMÖ

Betonggolv med microcement

Betonggolv har länge varit ett populärt val inom både kommersiella och privata byggprojekt på grund av dess hållbarhet, estetik och mångsidighet. Med sin robusta natur och förmåga att stå emot hög belastning är betonggolv idealiska för platser med hög trafik såsom butiker, offentliga byggnader och industrimiljöer. Dessutom erbjuder betonggolv en modern, minimalistisk estetik som passar väl in i olika inredningsstilar.

Fördelar med betonggolv

Miljövänligt och energisnålt

I en tid där hållbarhet och miljömedvetenhet blir allt viktigare, framträder betonggolv som ett attraktivt alternativ. Dess långvariga hållbarhet minskar behovet av frekventa ersättningar eller reparationer, vilket bidrar till mindre avfall och resursförbrukning över tid. Dessutom är betong ett material som bidrar till byggnaders energieffektivitet, då det kan lagra värme och därmed minska energianvändningen för uppvärmning.

Estetisk flexibilitet och design

Betonggolv erbjuder en mängd designmöjligheter. De kan poleras till en hög glans eller färgas för att skapa en unik yta. Denna flexibilitet gör det möjligt för arkitekter och designers att anpassa golvet efter specifika estetiska krav och skapa en unik atmosfär i varje rum.

Hållfasthet och underhåll

Tekniskt sett är betonggolv extremt hållfasta och slitstarka. De tål hårt slitage, slag och repor, vilket gör dem till ett praktiskt val för platser med hög trafik. Dessutom är betonggolv lätta att underhålla. Regelbunden rengöring och ibland vaxning eller försegling är allt som krävs för att hålla golvet i toppskick.

Ett vardagsrum med estetiskt och vackert svart microcementgolv.
Ett rum med öppen planlösning och ett tilltalande ljusgrått microcementgolv.
rum med ljusgratt microcementgolv
modernt kok med microcementgolv

Betonggolv med microcement

Microcement tar betonggolvens fördelar till en ny nivå. Microcement, en tunnare form av betong, erbjuder en unik kombination av hållbarhet och estetik. Det appliceras som ett tunt lager, vanligtvis bara några millimeter tjockt, vilket gör det till ett idealiskt val för renoveringsprojekt där man vill undvika tjocka betongskikt.

Design och användningsområden

Med microcement kan arkitekter och byggare skapa foglösa betongytor utan skarvar, vilket ger en ren och enhetlig look. Detta är särskilt fördelaktigt i moderna, minimalistiska utrymmen. Microcement kan även användas på väggar, i badrum, och för unika element som handfat och bänkskivor.

Miljöpåverkan och installation

Microcement är också ett miljövänligare alternativ. Det kräver mindre material än traditionell betong och kan appliceras snabbt och effektivt utan behov av tunga maskiner. Detta minskar både miljöpåverkan och installationskostnader.

Flexibilitet och anpassning

En annan betydande fördel med microcement är dess anpassningsförmåga. Det finns i olika färger och kan enkelt ändras för att passa nya designbehov. Detta gör det till ett mycket flexibelt material för både nya byggprojekt och renoveringar.

Olika sorters microcement för betonggolv

Det finns flera typer av microcementer, vilken som passar just ert projekt beror på användningsområde samt er personliga smal. Vi eller någon av våra partners kan hjälpa er att välja rätt produkt till ert projekt.

Forcrete microcement

Forcrete är en mycket exklusiv microcement med unika egenskaper och otrolig styrka. Forcrete är speciellt framtagen för miljöer med extra tufft slitage. I denna produkt har vi kombinerat den utmärkta prestandan hos vår microcement med den extrema hårdheten från epoxin. Till skillnad från traditionell microcement kan ytan även glättas med maskin för att få en yta nästan identisk med polerad betong. Resultatet är en sömlös beläggning med en mycket hög prestanda och motståndskraft mot slitage, vätskor och hög trafik.

Standard microcement

Standard är en tradtitionell microcement och även den vanligaste microcementen på golv i hemmiljö. Det breda utbudet av färger, strukturer och ytbehandlingar gör den till en mycket populär produkt. Dess något lägre materialkostnad än forcrete gör det till en billigare men väldigt prisvärd microcement.

Nature microcement

Nature är en kalkbaserad microcement som är en blandning av tadelakt och traditionell microcement. Vi behåller hårdheten från kalken i tadelakten men tar med oss den unika flexibiliteten och användarvänligheten från microcementen. Med Nature cementen kan vi skapa naturligare ytor än med en tradtionell microcement, vi har samma breda färgskala som med vår traditionella cement. Nature finns i flera strukturer, färger och ytbehandlingar.

Fördelar med betonggolv av microcement

  • Microcement är både snabbare och lättare att applicera än betong.
  • Appliceringen kräver inga tunga maskiner eller verktyg som massiv betong.
  • Microcement är ofta ett billigare alternativ än betonggolv.
  • Microcement är lättare än vanligt betonggolv, så det finns inga ökade strukturella belastningar på byggnaden.
  • Man behöver inte byta dörrar då produkten endast är 3mm tjock och därmed går under dörren.
  • Kan användas i alla rum, även på andra plan där vanliga betonggolv kan vara för tunga.
  • Microcement kräver inga fogar och spricker inte.
  • Microcement är ett mycket slitstarkt material.

Vare sig du överväger att välja traditionellt betonggolv eller utforska möjligheterna med microcement, är vårt dedikerade team här för att ge dig den expertis och rådgivning du behöver för att fatta rätt beslut för ditt projekt. Kontakta oss så hjälper vi dig med allt från designval och tekniska specifikationer till kostnadsbedömningar och installationsprocessen. Är du hantverkare och vill bredda er kunskap? Lär dig att applicera microcement genom att delta i en av våra kommande kurser!