Atlantic Microcement

Atlantic – Microcement till swimingpool

Med vår exklusiva Atlantic Aquaciment skapar vi unika pooler och poolområde. Sömlösa lösningar mellan pool och terass ger en exklusiv och modern känsla. Med sin grövre kornstorlek får vi ett mycket hårt material med inbyggt halkskydd. Med Aquaciment i poolen får ma en produkt som är mycket snyggare än en liner och enklare att hålla ren än en mosaikbeklädd pool. 

Atlantic kan endast användas i färgerna Blanco och Blanco roto i swimmingpooler. På övriga ytor kan den användas i samtliga färger från “Standard” serien. Denna microcement är endast för proffesionellt bruk och säljes därför endast till certifierade partners. 

Samtliga produkter kan användas på både väggar och golv.

Atlantic finns i – Aquaciment XL och Aquaciment XXL

Användningsområde

Swimmingpooler, terasser, fontäner, dammar, bastu, spa och andra utrymmen i ständig kontakt med vatten

Priser

Vår Atlantic microcement kostar ca 200kr extra/m2 jämfört med vår traditionella “Standard” microcement.

Atlantic microcement pool blanco scaled

Aquaciment XXL 

Med en maximal kornstorlek på 0,9 mm blir Atlantic Aquaciment XXL en av våra hårdaste produkter. Vi skapar ett mycket hårt baslager och som ger de bästa förutsättningarna för våra övriga lager. Dess unika uppbyggnad ger en mycket hög motståndskraft mot vatten vilket gör den optimal för ytor i konstant kontakt med vatten.

Med aquacimenten skapar vi sömlösa ytor med en minimal mängd bränningar, på bara några dagar når den en extraordinär hårdhet.

 

Aquaciment-XL
aquaciment-xxl

Atlantic Aquaciment XL

Som slutfinish i pooler används vanligtvis Aquaciment XL, dess maximala kornstorlek är på 0,6 mm. Den mindre kornstorleken ger en mjukare känsla både vid applicering och på det färdiga resultatet. Dess unika uppbyggnad ger en mycket hög motståndskraft mot vatten vilket gör den optimal för ytor i konstant kontakt med vatten.

Med aquacimenten skapar vi sömlösa ytor med en minimal mängd bränningar, på bara några dagar når den en extraordinär hårdhet.

Färger

Aquaciment från Atlantic serien finns endast i L och XL. De grövre kornen gör aquacimenten ger den en grövre, mer stenig känsla med mindre färgskiftningar än vår standard cement. Trots mindre färgskiftningar kommer det skilja sig något beroende på var man mäter färgkoder i materialet. Val av ytbeläggning och belysning påverkar hur färgen upplevs på riktigt. Färgkoder är en bra start för att hitta rätt färg men ska användas med måtta när vi arbetar med microcement.

En färg har aldrig varit ett hinder i ett projekt, det går alltid att tillsammans hitta en färg och struktur som passar till just ditt projekt.

Vid användning av aquaciment på andra ytor gäller sammafärgkarta som för vår Standard Microcement.

Färgkarta Atlantic – Swimmingpool

aquaciment-blanco-roto

Blanco

aquaciment-blanco-roto

Blanco Roto

Färgkarta Atlantic – Övriga ytor

Lacker

Vid användning av aquaciment i pooler använder vi vår Topsealer WT POOL. Denna finns endast med satin finish och syns inte då den är mestadels under vattenytan.

För andra ytor gäller samma lacker som för vår Standard Microcement. Läs mer om de olika lackerna i vår hjälpcentral eller kontakta en av våra certifierade partners.

Vanliga frågor om Aquaciment

är aquacimenten vattentät?

– Nej, vår Atlantic microcement tål vatten men det är inget tätskikt. Poolen måste tätas precis som vid användning av mosaik i pooler.

vilka typer av pooler kan vi lägga aquaciment i?

Aquaciment är endast testad i helgjutna betongpooler i dagsläget. Den har dock använts i pooler med thermoblock med bra resultat. Vid användning av aquaciment i pooler ska underlaget alltid tätas och spacklas upp med fix (som annars används till mosaik i pooler) innan aquacimenten appliceras

Vilka färger kan man använda i en pool av microcement?

Vi kan endast använda Blanco (vit) och Blanco Roto (råvit) i pooler. Eftersom vi inte använder vår vanliga  topsealer i pooler så kommer klor/saltvatten och solen att bleka materialet, materialet kan dock inte bli ljusare vid användning av de ljusa färgerna.

Vid användning av Aquaciment utanför pooler kan vi använda valfri färg.

Vilken typ av underhåll kräver en pool med microcement

Vi rekommenderar att man lägger en ny Topsealer WT POOL lack med något års mellanrum för att bibehålla skyddet mot klor/saltvatten och solljus.

designcement 100x100 1

Höstbruksvägen 12d | 226 60 Lund, Sweden | Tel: 010-3447470 | info@designcement.se
© Copyright 2022 Design Cement Concrete Ideas. All Rights Reserved. Org nr: 559159-1952 .
Köpvillkor
Integritetspolicy

En hemsida driftad av Head of Search