ATLANTIC MICROCEMENT

Atlantic microcement pool blanco

ATLANTIC – MICROCEMENT TILL SWIMINGPOOL

Med vår exklusiva Atlantic Aquaciment skapar vi unika pooler och poolområde. Sömlösa lösningar mellan pool och terass ger en exklusiv och modern känsla. Med sin grövre kornstorlek får vi ett mycket hårt material med inbyggt halkskydd. Med Aquaciment i poolen får ma en produkt som är mycket snyggare än en liner och enklare att hålla ren än en mosaikbeklädd pool.

Atlantic kan endast användas i färgerna Blanco och Blanco roto i swimmingpooler. På övriga ytor kan den användas i samtliga färger från “Standard” serien. Denna microcement är endast för proffesionellt bruk och säljes därför endast till certifierade partners.

Samtliga produkter kan användas på både väggar och golv.

Atlantic finns i – Aquaciment XL och Aquaciment XXL

ANVÄNDNINGSOMRÅDE

Swimmingpooler, terasser, fontäner, dammar, bastu, spa och andra utrymmen i ständig kontakt med vatten

PRISER

Vår Atlantic microcement kostar ca 300kr extra/m2 jämfört med vår traditionella “Standard” microcement.

Microcement MICRObase 1

AQUACIMENT XXL

Med en maximal kornstorlek på 0,9 mm blir Atlantic Aquaciment XXL en av våra hårdaste produkter. Vi skapar ett mycket hårt baslager och som ger de bästa förutsättningarna för våra övriga lager. Dess unika uppbyggnad ger en mycket hög motståndskraft mot vatten vilket gör den optimal för ytor i konstant kontakt med vatten.

Med aquacimenten skapar vi sömlösa ytor med en minimal mängd bränningar, på bara några dagar når den en extraordinär hårdhet.

Microcement MICRObase 1

ATLANTIC AQUACIMENT XL

Som slutfinish i pooler används vanligtvis Aquaciment XL, dess maximala kornstorlek är på 0,6 mm. Den mindre kornstorleken ger en mjukare känsla både vid applicering och på det färdiga resultatet. Dess unika uppbyggnad ger en mycket hög motståndskraft mot vatten vilket gör den optimal för ytor i konstant kontakt med vatten.

Med aquacimenten skapar vi sömlösa ytor med en minimal mängd bränningar, på bara några dagar når den en extraordinär hårdhet.

FÄRGER

Aquaciment från Atlantic serien finns endast i L och XL. De grövre kornen gör aquacimenten ger den en grövre, mer stenig känsla med mindre färgskiftningar än vår standard cement. Trots mindre färgskiftningar kommer det skilja sig något beroende på var man mäter färgkoder i materialet. Val av ytbeläggning och belysning påverkar hur färgen upplevs på riktigt. Färgkoder är en bra start för att hitta rätt färg men ska användas med måtta när vi arbetar med microcement.

En färg har aldrig varit ett hinder i ett projekt, det går alltid att tillsammans hitta en färg och struktur som passar till just ditt projekt.

Vid användning av aquaciment på andra ytor gäller sammafärgkarta som för vår Standard Microcement. 

FÄRGKARTA ATLANTIC – SWIMMINGPOOL

Blanco
Blanco Roto

FÄRGKARTA ATLANTIC – ÖVRIGA YTOR

Pizarra
Himalaya
Cemento
Shale Gray
Niquel
Acero
Titanio
French gray
PIedra Paris
Perla
Plata
Cobre
Liquen
Sahara
Avellana
Niquel
Blanco
Blanco Roto
Marfil
Kalahari
Desert tan
Atacama
Arena
Mojave
Maiz
Selva
Kiwi
Manzana
Azafran
Calabaza
Cafe
Plomo
Maya
Jade
Carmin
Topo

LACKER

When using aquacement in pools, we use our Topsealer WT POOL. This is only available with a satin finish and is not visible as it is mostly below the surface of the water.

For other surfaces, the same varnish applies as for our  Standard  Microcement. Read more about the different varnishes in our help center or contact one of our certified partners.

VANLIGA FRÅGOR OM AQUACIMENT

– Nej, vår Atlantic microcement tål vatten men det är inget tätskikt. Poolen måste tätas precis som vid användning av mosaik i pooler.

Aquaciment är endast testad i helgjutna betongpooler i dagsläget. Den har dock använts i pooler med thermoblock med bra resultat. Vid användning av aquaciment i pooler ska underlaget alltid tätas och spacklas upp med fix (som annars används till mosaik i pooler) innan aquacimenten appliceras. Det är viktigt att underlaget är helt tätt och solit, det är alltså inte som att använda en liner.

Vi kan endast använda Blanco (vit) och Blanco Roto (råvit) i pooler. Eftersom vi inte använder vår vanliga  topsealer i pooler så kommer klor/saltvatten och solen att missfärga materialet, materialet kommer dock inte förändra färg vid användning av de vita färgerna.

Vid användning av Aquaciment utanför pooler kan vi använda valfri färg. 

Med något års mellan rum tömmer man poolen, rengör ytan och lägger på en ny ytbehandling av WT-Pool.