MICROCEMENT PRISER

VAD KOSTAR MICROCEMENT?

Microcement priserna varierar mycket beroende på storlek, befintligt underlag, vilken yta samt vilket som ska bekläs val av material mm. Nedan ska vi försöka gå igenom några faktorer som spelar in i priset.

FÖRARBETE

Microcementen har en tjocklek på endast ett par mm. det är därför viktigt att underarbetet görs ordentligt. Beroende på underlag kommer mängden förarbete att variera från projekt till projekt till projekt. Är ytan helt slät krävs det oftast inget eller väldigt lite förarbete. På kakel/klinker måste först ytan jämnas ut osv.

YTOR

Eftersom man kan använda större slipmaskiner på stora golv är priserna på större golv lägre än övriga ytor. På väggar är det svårt att effektivisera appliceringen vilket gör att priset på större väggytor förändras mindre av storleken på golv.

På grund av torktiderna blir små ytor på mindre än ca 10m2 väldigt oeffektiva. Dessa blir tyvärr därför väldigt dyra/kvadratmeter. Om hantverkaren har något annat projekt hos kunden eller i dess direkta kan även små ytor läggas. Mallen nedan kan endast räkna på ytor på över 15m2, den kan även ge er ett ungefärligt pris på bänkskivor. Ibland kan mindre ytor göras men för att få ett ungefärligt pris på dess rekommenderar vi att ni kontaktar någon av våra partners under “hitta-applicerare”. 

MATERIAL

Priset för microcement skiljer sig lite åt beroende på val av produkt. Våra populäraste produkter är vår traditionella . Offertmallen ska ses som en fingervisning av vad slutpriset kan landa på.

Fyll i dina mått i vår enkla offertmall och få ett ungefärligt pris på ditt microcement projekt direkt. Det tar bara några minuter och är inte bindande. Den är utvecklad för att du som kund ska få in ide om vad ditt dröm-badrum, golv, bänskiva eller annan yta kan kosta. Har du inga exakta mått så går det självklart bra att fylla i ungefärliga mått för att få en uppskattad prisbild.

PRIS MICROCEMENT

Nedan ser ni några prisexempel på olika microcementytor. Kostnaden för microcement skiljer sig mycket från projekt till projekt så dessa ska endast ses som en uppskattning. 

Priserna nedan är för material och arbete, inkl moms och efter rotavdrag. Testa gärna offertmallen för att få ett ungefärligt pris för ert projekt. Offerten kostar inget och ni får då mycket snabbt och enkelt en fingervisning på vad priset kan blir för ert microcementprojekt. 

På grund av torktiderna tar ett jobb tar aldrig mindre än 4 dagar, oavsett hur liten ytan är. Små ytor blir därför ofta väldigt dyra/m2, för de ytorna är det därför populärt att applicera microcementen själv om man är lite händig. 


{{ thankYouPage.title }} {{ thankYouPage.description }}
{{ thankYouPage.order_title }} {{ getOrder.orderId }}
Två kolumner
Vertikalt
Horisontellt
Microcement prisuppskattning (test)
Totalt
Namn Totalt
“{{getWooProductName}}” has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Dölj Visa

PRIS MICROCEMENT BADRUM

Picture on priser tab under badrum

Kostnaden för microcement i ett normalstort badrum brukar bli ca 1600-2000kr/m2 inkl. moms och efter rot avdrag. Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen. Vid applicering i badrum tillkommer oftast ett förarbete för borttagning av silikon/spackling av fogar mm. Underarbetet skiljer sig mycket åt från projekt till projekt och är svårt att uppskatta. Vid applicering på små ytor kan priserna ligga högre än ovan.

Kostnaden för microcement i ett normalstort badrum brukar bli ca 1600-2000kr/m2 inkl. moms och efter rot avdrag. Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen. Vid applicering i badrum tillkommer oftast ett förarbete för borttagning av silikon/spackling av fogar mm. Underarbetet skiljer sig mycket åt från projekt till projekt och är svårt att uppskatta. Vid applicering på små ytor kan priserna ligga högre än ovan.

 

Grå microcement bänkskiva och väggar i kökshörn

PRIS MICROCEMENT BÄNKSKIVOR, MÖBLER MM.

Priset på bänkskivor ligger löpmeter bänkskiva på ca 2500-3000kr/lpm inkl. moms, efter rot avdrag för en lång bänkskiva. Detta är då för material och arbete. Bänkskivor som är kortare än 5-6m kommer priset/lpm ligga högre än ovan då de tar ungefär lika lång tid att slutföra. Bänkskivor är väldigt oeffektiva att göra vilket gör att priset blir förhållandevis högt/lpm. 

Kostnad microcement vägg

PRIS MICROCEMENT VÄGGAR

På dekorativa väggar rekommenderar vi Luna Rockplaster eller Earthplaster. Produkterna är anpassade för snabb applicering med en naturlig finish. Med Lunas produkter kan vi skapa stora väggar för mellan 800-900kr/m2 inkl. moms och efter rot avdrag. Priset är baserat på att ytan är jämn och redo för microcementen. Vid applicering på små ytor, nischer, ytterhörn mm kan priserna ligga högre än ovan. 

[bt_cc id=”21872″]


VANLIGA FRÅGOR OM MICROCEMENT GOLV

OFFERTFÖRFRÅGAN

Vill du ha ett prisförslag på ditt projekt? Testa gärna vår offertmall för att få ett ungefärligt pris direkt.

Vill du ha ett mer exakt pris eller komma i kontakt med någon av våra certifierade applicerare? Fyll då i formuläret nedan, skicka gärna med mått och någon bild för att påskynda processen.

Det beror på användningsområde, val av produkt samt önskad finish. Små ytor (mindre än 10m2) blir ofta väldigt dyra/kvm. Oftast görs därför dessa ytor i samband med andra typer av renoveringar.  

Vid applicering i ett badrum på befintligt ytskikt kostar ett badrum med microcement ofta ca 1/3 av priset om man jämför med att riva ut hela badrummet och bygga upp det från grunden. Det är inte arbetet och cementen som gör microcementen billig då utan att man sliper alla utgifter med att riva och bygga upp igen och allt vad det innebär. Ska man renovera badrummet från grunden och ändå vill använda microcement så är priset i den högre prisklassen då man inte spara in på allt runtomkring.