MICROCEMENT STOCKHOLM

MICROCEMENT STOCKHOLM

Söker du efter Microcement i Stockholm? Vi på Designcement har ett flertal certifierade microcement applicerare som vi utbildat i Stockholm och Stockholmsregionen. Med hjälp av vår enkla karta kan du söka efter microcement i stor Stockholm, centrala Stockholm eller i ditt specifika område. Vi utbildar företag i hela landet och är störst i Sverige inom microcement. Vi har även ett Showroom i Stockholm som våra certifierade partners kan visa sina kunder. Läs gärna mer om våra olika microcement-produkter under “våra produkter” eller om ditt spefika användningsområde i menyn.

Stockholm ligger ofta i framkant när det gäller trender, design och inredning. Det är därför inte konstigt att det är just Stockholm som microcement fått starkast fäste och växer snabbast. Letar du efter ett stilrent och tåligt material som passar i Stockholms trendmedvetna miljöer? Kontakta då någon av våra partners så hjälper de dig vidare med priser, prover mm.

Det är mycket viktigt att man förstår att all microcement inte ser likadan ut. Vi rekommenderar starkt att man besöker ett showroom eller ser stora prover av inför ett projekt, känn och jämför mer än priset när ni väljer produkt. Vi har allt från en traditionell microcement till den hårdaste och mest slitstarka microcementen Forcrete. Beroende på användningsområde kanske den ena passar bättre än den andra. Vi har en microcement för alla smaker.

Jämför gärna våra produkter med konkurrenternas, vi är övertygade om att ni kommer se och känna skillnaden på våra och andras produkter.  

VAD ÄR MICROCEMENT?

Microcement är ett populärt och flexibelt byggmaterial med olika strukturer, färger och utseenden. Det består traditionellt av en kompositbeläggning baserad på cement, vattenbaserade hartser och mineralpigment och kan kallas olika namn såsom designcement, microbetong eller microtopping. En fördel med microcement är dess tunna tjocklek på endast 2-3 mm, vilket gör att det inte påverkar befintliga konstruktioner och lister.

Det är viktigt att tänka på att microcement inte är ett märke utan ett byggmaterial och att det finns betydande skillnader i utseende, egenskaper och kvalitet mellan olika typer av microcement. Vi hjälper dig gärna att välja rätt typ för dina behov.

Vi erbjuder olika typer av microcement med olika egenskaper. Om du vill ha en traditionell microcement väljer du Standard, medan Forcrete är den hårdaste och mest tåliga microcementen som kräver mindre underhåll. 

Vi använder aldrig färdigblandad microcement då dessa typer är baserade på plaster med tillsatser av mineraler, vilket ger enligt oss ett plastigare utseende. Men självklart är det upp till dig att bestämma vad som passar dina behov och önskemål bäst, och vi hjälper dig gärna att hitta rätt val för dig.

VAD ÄR MICROCEMENT?

Microcement är ett mycket populärt byggmaterial som finns i olika strukturer, färger och utseenden. Traditionellt består microcement av en kompositbeläggning baserad på cement, vattenbaserade hartser och mineralpigment. Olika namn som används för microcement är designcement, microbetong eller microtopping. En fördel med detta material är dess tunna tjocklek på endast 2-3 mm, vilket gör att det inte påverkar konstruktionen och befintliga lister och dörrar.

När du väljer en typ av microcement är det viktigt att tänka på att det inte är ett märke utan ett byggmaterial. Det finns betydande skillnader i utseende, egenskaper och kvalitet mellan olika typer av microcement. Vi hjälper dig gärna att välja rätt typ för dina behov.

Om du vill ha en traditionell microcement som har funnits på marknaden länge, väljer du Standard. Vill du ha den hårdaste och mest tåliga microcementen som kräver mindre underhåll, välj då Forcrete. 

Vi använder aldrig färdigblandad microcement då dessa typerna är baserade på plaster med tillsatser av mineraler. Detta ger enligt oss ett plastigare utseende. Det är inte upp till oss att bestämma vad ni ska tycka, efter att ha jämfört tror vi att ni kommer hålla med oss.

microcement-stockholm

5 ANLEDNINGAR ATT RENOVERA MED MICROCEMENT!

  1. Tiden– En renovering med microcement tar normalt 5-8 dagar, mycket beroende på val av material och befintligt underlag. Detta kan jämföras med en badrumsrenovering från grunden som ofta tar 2-3 veckor.
  2. Priset– Vid applicering på befintliga ytskikt som kakel och klinker slipper ni kostnaden för att riva och bygga upp från grunden. Detta gör microcement väldigt kostnadseffektivt.
  3. Miljön– Varför riva ut och kasta något som fungerar som det ska? Med microcementen behåller vi den befintliga konstruktionen om lägger endast på ett nytt ytskikt.
  4. Skötsel– En yta med microcement ger en foglös och lättskött yta. På kakel och klinker fastnar oftast smutsen i fogarna vilket ganska snabbt ser tråkigt ut.
  5. Tidlöst– Med microcement kan ni skapa ytor med olika struktur, känsla och färg. Skapa den ytan som passar ditt hem och smak.

HITTA DIN CERTIFIERADE MICROCEMENT APPLICERARE I STOCKHOLM!

Vi har det största nätverket av utbildade företag i Sverige, vilket gör oss kapabla att ta på oss projekt av alla storlekar, över hela landet. För att hitta en aktiv microcement-läggare i Stockholm, använd kartan på denna sidan eller besök “Hitta applicerare“. Observera att alla applicerare på vår hemsida är aktiva med vår microcement och har genomgått våra certifieringskurser. Kontakta oss för mer information om microcement, prover och projekt i centrala Stockholm, Storstockholm eller Stockholm med omnejd.

FRÅGOR? HÖR AV DIG!

Har ni några funderingar eller frågor? Låt oss hjälpa er!

FRI OFFERTFÖRFRÅG AN

Kontakta oss för en kostnadsfri offertförfrågan.
Vi på Designcement hjälper dig!

HUR ANVÄNDS MICROCEMENT?

Microcement i köket 

Mikrocement är vanligtvis ett populärt val för köksgolv. Ytan är foglös och lättskött, vilket gör den idealisk för denna typ av yta. Om man väljer att använda mikrocement på bänkskivor kan det dock bli en dyr lösning, särskilt om man har en mindre bänkskiva eller om hantverkaren har andra projekt samtidigt som kan påverka priset. Men om man har en längre bänkskiva utan skarvar och kombinerar den med ett matchande stänkskydd eller golv, kan det skapa en imponerande effekt.

För att uppnå bästa slitstyrka på bänkskivor och stänkskydd rekommenderar vi att använda Forcrete. När det gäller golv fungerar alla våra produkter lika bra.

Läs gärna mer om våra rekommenderade produkter för kök!

Microcement på golv 

Upptäck fördelarna med att använda microcement när det är dags att renovera golvet. Skapa stora skarvlösa ytor som ger ett modernt och enhetligt intryck samtidigt som det är hållbart och har en lång livslängd. Dessutom är den foglösa ytan lätt att rengöra.

Vi erbjuder flera produkter som fungerar bra på golv, men olika förutsättningar och smaker avgör vilken som är den bästa för er. För den som vill ha känslan av ett polerat betonggolv rekommenderar vi Trowel X från Forcrete – den enda microcementen som kan återskapa denna känsla.

Lär dig mer om våra rekommenderade produkter för golv och hitta den perfekta lösningen för ditt golv!

Microcement i badrum

Microcement är ett utmärkt val vid badrumsrenovering eftersom det kan appliceras direkt på kakel, klinker eller plastmatta. Men även om man kan lägga microcement vid en totalrenovering från grunden, kommer inte den ekonomiska fördelen av microcement till sin fulla rätt. Att renovera badrummet med microcement är dock den mest kostnadseffektiva lösningen för att få ett tråkigt badrum att se nytt och fräscht ut igen. För att använda microcement vid badrumsrenovering är det viktigt att det befintliga badrummet är i bra skick om man inte renoverar från grunden. Vilken typ av microcement som passar bäst beror på hur det ska användas, önskat utseende samt vilka krav man har på skötsel.

Utforska våra rekommenderade produkter för badrum och hitta den perfekta lösningen för din badrumsrenovering!

MICROCEMENT AV HÖGSTA KVALITET

MICROCEMENT STOCKHOLM

Microcement blir allt mer populärt vid renovering och nybyggnation. Det används då istället för exempelvis betonggolv, vid badrumsrenoveringar eller på stora foglösa bänkskivor. Den färdiga ytan får ett exklusivt utseende som är lätt att göra rent och underhålla eftersom den inte har några skarvar där damm och annan smuts kan fastnar. Vi testar kontinuerligt nya produkter och tar endast in de som vi tycker tillför något med sina egenskaper. Vårt senaste tillskott Forcrete gör att vi nu kan erbjuda en av de snabbaste och mest användarvänliga microcementerna i Rockplaster samt den hårdaste och mest tåliga microcementen i Forcrete.

VILKET MATERIAL SKA JAG ANVÄNDA?

Beroende på vilket material du väljer kan du få allt från en slät yta utan struktur till en grov yta som påminner om grövre puts. Med Trowel X från Forcrete kan vi nu även ge en yta likt polerad betong, detta kan ingen annan microcement erbjuda. Vid applicering av microcement kan vi skapa betongytor enligt önskade färger och flera olika ytbehandlingsmetoder. Materialets utseende och resultat beror inte bara på materialvalet utan också på hantverkaren, temperatur, fuktighet etc. Med andra ord blir alla ytor unika. När microcement hårdnar blir det en hård betongyta med mer eller mindre liv och struktur. För att se microcement i Stockholm rekommenderar vi er att kontakta någon av våra partners och besöka vårt showroom.

Vill ni istället ha en microcement som har en oslagbar hårdhet och slitstyrka? Då är Forcrete det självklara valet. Forcrete är epoxibaserad vilket gör den otroligt hård, men den har också längre torktider. Ett projekt med forcrete tar därför alltid minst 4 dagar, de flesta ytorna tar det 5-6 dagar. Forcrete kan fås i olika strukturer och färger, den kan färgas efter valfri RAL kod. Utöver styrkan och den 100% resistansen mot vatten har forcrete ett väldigt naturligt och obehandlat utseende. Med Trowel X finishen kan man skapa ytor som är identiska med polerade betonggolv, det utan alla negativa delar med den polerade betongen. Forcrete har en högre materialkostnad än övriga produkter, priset ligger därför lite över våra övriga produkter.

På stora väggytor ger Rockplaster från Luna er unika möjligheter. Med Rockplaster kan vi skapa stora eller små ytor med en känsla av betong, marrokansk puts mm. färgen och känslan bestämmer du. Rockplaster har applicerats i flera stora butiker, på flygplatser och tågstationer. Dess snabba applicering och enkla skötsel gör den till ett utmärkt val för när kunden vill ha en snabb förändring utan att tumma på kvaliten.

Vill ni ha en microcement som håller hög kvalitet till ett bra pris? Med Topciment har ni ett brett utbud av strukturer, färger och material. De erbjuder allt från Standard som är en traditionell microcement till en hybrid mellan tadelakt och microcement i produkten Nature. Kanske har du tankar att klä en pool i Atlantic eller göra en Rost vägg i Classic metall? Topciment har något som passar de flesta. Topciment är produkten vi startade med för många år sedan och den är fortsatt en favorit bland många av våra partners.

APPLICERARE AV MICROCEMENT

Våra professionella 2-komponents produkter säljs enbart till certifierade hantverkare som har gått kurser med oss eller tillverkarna av våra produkter. På så vis gör vi vad vi kan för att våra partners ska ge våra kunder de resultaten de och vi önskar. Vi får väldigt ofta frågor om att fixa jobb som gjorts av företag som anser sig veta hur man lägger microcement. Ibland är det handhavande fel och ibland är det troligtvis produkten som sviker dem. Vi är mycket noga med att förklara vikten av microcement prover för våra partners, man bör alltid visa kunderna ett showroom eller större prover så att kunden får en riktig bild av materialet. Man ska aldrig nöja sig med ett litet färgprov inför ett projekt, det är dömt att bli missförstånd med färg, struktur mm. då. Beskriv vad du söker för appliceraren och försäkra er om att ni är överens.

Viktigast av allt, att välja den billigaste blir ofta dyrast när man får betala för att någon ska göra om projektet. Jämför mer än priset.

Tillsammans med våra ca 500 partners har vi på Designcement Sveriges största nätverk av certifierade applicerare och genomför stora som små projekt med microcement i Stockholm och resten av Sverige. 

KORT OM STOCKHOLM

Stockholm är Sveriges huvudstad och Sveriges kulturella, politiska, media och ekonomiska centrum. Staden ligger vid mynningen av Mälaren vid Östersjön, mellan Södermanland och Uppland. Staden är den femte nordligaste huvudstaden i världen. Stockholm är det största stadsområdet i Sverige och de nordiska länderna, med en befolkning strax över 1 500 000.