VAD ÄR MICROCEMENT?

Microcement är en tunn cementbeläggning som består av cement, vattenbaserade hartser, tillsatser och mineralpigment. Detta material är också känt under andra namn såsom designcement, microbetong eller microtopping, men det rör sig om samma produkt oavsett benämning. Vår microcement, som endast är 2-4 mm tjock, påverkar inte konstruktionen eller befintliga lister och dörrar varken genom sin vikt eller tjocklek. Därför är microcement ett utmärkt material för renovering av befintliga ytskikt.

VAR KAN MAN ANVÄNDA MICROCEMENT?

Microcement kan framgångsrikt appliceras både inomhus och utomhus på en mängd olika ytor, från små bänkskivor till stora golv i offentliga miljöer som täcker flera hundra kvadratmeter. Det mest frekventa användningsområdet är dock vid renoveringar av badrum eller som ett alternativ till betonggolv i nybyggnationer. Den färdigställda ytan erbjuder ett exklusivt och skarvlöst utseende med ett brett utbud av designalternativ.

Vi har produkter för så gott som alla underlag. Vilken microcement som passar bäst för ert projekt kan ni läsa mer om under de olika “produkterna”. Ni kan även läsa mer om vilken microcement som är bäst lämpad för “badrum“, “golv“, “kök“ eller “övriga användningsområden“ på respektive sida.

Rum med vägg i ljusgrå microcement som matchar inredningen av bord, stolar och lampor i förgrunden.

7 ANLEDNINGAR ATT ANVÄNDA MICROCEMENT

 1. Tidseffektivt: Ett standardprojekt med microcement tar vanligtvis 5-8 dagar att genomföra. Med vår snabbtorkande cement kan en yta vara färdig på så lite som 2 dagar, givet att underlaget är jämnt.
 2. Kostnadseffektivt: Att renovera ett badrum med microcement kostar ofta omkring en tredjedel jämfört med att renovera från grunden. Den största kostnadsbesparingen kommer från att man inte behöver riva och bygga upp allting på nytt.
 3. Miljöhänsyn: Genom att behålla befintliga ytskikt istället för att riva och kasta bort fungerande material, minskar ni onödig förbrukning av byggmaterial, vilket är bättre för miljön.
 4. Lätt att sköta: Materialet skapar en lättstädad yta utan fogar och skarvar där damm och smuts kan samlas.
 5. Modern design: Vi erbjuder produkter för alla smaker. Med detta material kan vi skapa ytor med den färg, känsla och struktur du föredrar.
 6. Slitstyrka: Vi erbjuder flera typer av microcement och ytbehandlingar. Vår Forcrete är den hårdaste microcementen på marknaden.
 7. Skarvlöst utseende: Stora ytor utan fogar och skarvar ger en exklusiv känsla, svår att uppnå med andra material. Den skarvlösa ytan är dessutom en bonus eftersom den är lätt att rengöra.

STRUKTUR, FÄRG OCH YTBELÄGGNING

Vi erbjuder ett omfattande sortiment av färger och microcementprodukter, vilket säkerställer att vi alltid kan erbjuda något som tilltalar våra kunder. Med vår microcement kan vi skapa en mängd olika ytor, från släta med livfullhet och utan synlig struktur, till grova ytskikt som liknar rustik puts. Utseendet och känslan av materialet påverkas av flera faktorer, såsom hantverkarens teknik, omgivningens temperatur och luftfuktighet. Kombinationen av olika färger och ytbehandlingar innebär att möjligheterna är nästan oändliga, begränsade enbart av din fantasi.

Vi uppmanar er att besöka vårt showroom för att uppleva vårt sortiment och se våra olika färger i verkligheten. För ytterligare inspiration, besök gärna vår inspirationsflik eller följ oss på Instagram.

DESIGNCEMENT – CERTIFIERADE HANTVERKARE

Även om varje yta som behandlas med microcement är unik, rekommenderar vi starkt att man anlitar en av våra certifierade partners för att uppnå de bästa resultaten. Vi har utbildat cirka 500 företag, vilket utgör Sveriges största nätverk av certifierade microcement-partners. Detta omfattande nätverk gör att vi kan hantera projekt av alla storlekar. Dessutom är många av dessa företag specialiserade på microcement, vilket innebär att både deras expertis och våra produkter är grundligt testade och beprövade.

Microcement kräver förkunskaper och erfarenhet för optimala resultat. Därför säljer vi endast microcement till våra certifierade hantverkare. Alla dessa företag har genomgått en utbildning hos oss och har därmed nödvändig kunskap för att använda vår 2-komponentsprodukt på bästa sätt.

Vill du lära dig applicera microcement? Anmäl dig till en av våra kurser, mer information hittar du under kurser.

Inspiration till våra projekt hittar ni under inspiration eller på vår instagram – designcement.se.

ROCKPLASTER – EN SNABB FÖRÄNDRING AV SLÄTA VÄGGAR

Rockplaster är utmärkt för att snabbt skapa väggar med en naturlig stenliknande känsla. Det appliceras i endast två lager och har en minimal torktid, vilket möjliggör effektivt arbete på både stora och små ytor. Denna användarvänlighet gör Rockplaster till ett utmärkt val för större ytor där en modern och ny finish önskas utan att kompromissa med kvaliteten. Rockplaster har använts i flera stora projekt det senaste året, inklusive flygplatser, butiker och tågstationer.

För att se Rockplaster på större ytor i Sverige, är ni välkomna att kontakta oss så berättar vi var ni kan uppleva detta i verkligheten.

MICROCEMENT ÄR LÄTT ATT RENGÖRA

Microcement är ett utmärkt val för golv, väggar eller kakel, inte minst på grund av dess enkla underhåll. Dess förmåga att skapa en slät yta utan gör materialet mycket lätt att rengöra från smuts och bakterier. För bästa underhåll rekommenderar vi att använda en våt trasa tillsammans med ett skonsamt och PH-neutralt rengöringsmedel. Det är viktigt att undvika slipande eller aggressiva rengöringsmedel, eftersom dessa kan skada ytan. Med rätt vård och underhåll håller ytor behandlade med microcement i flera år.

VAD KOSTAR MICROCEMENT?

Priset för våra olika typer av microcement varierar beroende på faktorer som storlek, yta och val av material. För att få en uppskattning av kostnaden för ert projekt rekommenderar vi att ni använder vår offertmall. Den är snabb och ger en ungefärlig prisuppgift inom några minuter, och är mest effektiv för ytor som är större än ungefär 10-15 kvadratmeter. För mindre ytor kan priset variera mer, eftersom faktorer som projektets placering och torktider kan påverka arbetets omfattning. Mer information och exempel på priser hittar ni när.

GRATIS offert

Kontakta oss för en kostnadsfri offertförfrågan. Vi hjälper dig!

EXPERTER PÅ
DESIGNCEMENT

Besök vår inspirationssida för att se hur designcement kan förändra ditt hem!

MICROCEMENT - GOLV

Microcement golv är en växande trend som ersätter traditionella betonggolv i Sverige. Dess populäritet grundar sig i dess styrka, flexibilitet och sömlösa design, vilket gör det till ett attraktivt val för designgolv. Denna typ av golv ger en rå, naturlig betongkänsla utan skarvar och fogar, vilket underlättar rengöring och underhåll. En annan fördel är möjligheten att anpassa golvet med valfri färg, struktur och glansnivå.

Vi erbjuder olika typer av microcement för golv, var och en med unika egenskaper. Det breda sortimentet av färger, strukturer och ytbehandlingar möjliggör skapandet av skräddarsydda betonggolv.

För hemmamiljöer är alla typer av microcementgolv lämpliga. I offentliga miljöer rekommenderas vår mest slitstarka och hårdaste microcement, Forcrete.

Läs mer om microcement golv

MICROCEMENT - BADRUM

Microcement badrum erbjuder en exklusiv och unik betongyta, som är både estetiskt tilltalande och praktisk. Denna typ av yta är enhetlig och foglös, vilket underlättar rengöringen och gör den idealisk för badrumsmiljöer. Microcement i badrum gör det möjligt att skapa ett extraordinärt designupplägg genom att klä väggar och golv samt element som vaskar och badkar med detta material.

En stor fördel med microcement är dess förmåga att appliceras direkt på befintliga ytor som kakel, klinker eller plastmattor, förutsatt att dessa är i gott skick. Detta innebär att man kan undvika att riva ut det gamla underlaget, vilket sparar både tid och pengar.

Microcement tillåter skapandet av unika ytor, där kunder och partners kan välja mellan olika strukturer, färger och ytfinish för att matcha deras individuella stil. Vi uppmuntrar kunder att jämföra våra produkter med konkurrenterna för att se skillnaden.

Läs mer om microcement badrum

MICROCEMENT - KÖK

Microcement i köket är ett utmärkt val för att skapa en stilren och funktionell yta. Denna cementbaserade beläggning är anpassningsbar och mångsidig, och kan appliceras på en mängd olika ytor i köket, inklusive golv, väggar, bänkskivor och diskhoar. En av de mest framträdande fördelarna med microcement är dess förmåga att skapa en enhetlig och sömlös yta. Detta minimerar fogar och skarvar där smuts och fukt annars kan samlas, vilket förenklar rengöringen och underhållet.

Microcement är ett utmärkt alternativ både för nya köksprojekt och för renoveringar av befintliga kök. Det kan läggas direkt över flera olika material och lägger endast till en minimal tjocklek på 2-3 mm på ytan. Efter korrekt försegling blir ytan slitstark och vattenresistent, vilket är idealiskt för kök där ytor ofta utsätts för intensiv användning. Microcements flexibilitet möjliggör dess användning på allt från köksgolv till köksöar, och kan anpassas efter individuella preferenser och designbehov.

För de som överväger en köksrenovering med microcement, erbjuder vi en inspirationskälla där man kan se hur andra kunder har använt microcement för att förvandla sina kök, vilket kan ge idéer och inspiration för egna projekt.

Läs mer om microcement kök

MICROCEMENT - BÄNKSKIVA

Microcement erbjuder en jämn, sammanhängande och minimalistisk finish, som elegant kompletterar både moderna och nutida köksdesigner.

Att välja en köksbänk i microcement erbjuder flera fördelar:

 • Estetik: Microcement erbjuder en slät, sömlös yta som passar i moderna kök och kan anpassas i färg och struktur.
 • Hållbarhet: Det är slitstarkt och motståndskraftigt mot repor och slitage, vilket förlänger livslängden.
 • Vattenbeständighet: Microcement är vattenavvisande, idealiskt för köksmiljöer; Forcrete rekommenderas för extra hållbarhet.
 • Hygien: Den foglösa ytan förhindrar smuts- och bakterieansamling, vilket förenklar renhållning.
 • Underhåll: Lätt att sköta om med minimalt underhåll, endast regelbunden torkning behövs.
 • Anpassningsbarhet: Kan appliceras direkt på befintliga bänkskivor, vilket gör det till en flexibel och kostnadseffektiv lösning.

 

Läs mer om microcement bänkskiva

MICROCEMENT - PLASTMATTA

Microcement har blivit ett alltmer populärt val för att förnya ytor i utrymmen som badrum och kök , tack vare dess förmåga att appliceras direkt på olika underlag, inklusive plastmattor. Denna egenskap gör microcement till en tids- och kostnadseffektiv lösning för renoveringar.

När microcement läggs direkt på en befintlig plastmatta i ett badrum, fungerar plastmattan som ett tätskikt. Detta eliminerar behovet av att ta bort den gamla plastmattan och installera ett nytt tätskikt innan microcement appliceras. Detta är särskilt värdefullt i badrum, där det annars kan vara komplicerat och tidskrävande att helt bygga om från grunden.

Läs mer om microcement plastmatta

ÖVRIGA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Microcement används på många sätt för att förnya ytor i olika utrymmen, från badrum till kök. Här är en sammanfattning av dess övriga användningsområden:

 1. Betongväggar av microcement:
  • Rockplaster: Snabb och användarvänlig, lämplig för dekorativa väggar. Kräver färre lager.
  • Earthplaster: Lerputs helt utan tillsatser för en naturlig finish.
  • Standard: Traditionell microcement som erbjuder olika strukturer och färger.
  • Nature: Kalkbaserad microcement för en naturlig känsla av betong eller tadelakt.
 2. Microcement utomhus:
  • Aquaciment (Atlantic-serien): Speciellt utvecklad för utomhusbruk med extra halkskydd, idealisk för terrasser och pooler.
  • Forcrete microcement:
   • Microbase XT: Grov kornstorlek för antihalk-egenskaper.
   • Microquartz: Finns i grova, medium och fina kornstorlekar.
  • Microcement i swimmingpooler:
   • Använder Aquaciment från Atlantic-serien för poolytor. Ger en skarvfri yta och är speciellt lämplig för helgjutna pooler.
  • Metallic microcement:
   • Erbjuder unika möjligheter med riktig metall för att skapa naturliga metallfinisher, inklusive polerade effekter och rost.

Varje microcementprodukt har sina unika egenskaper och är anpassad för specifika användningsområden, från inredningsväggar till pooler och terrasser.

Läs mer om övriga användningsområden

VAD ÄR FÖRDELARNA OCH NACKDELARNA MED MICROCEMENT?

7 FÖRDELAR MED MICROCEMENT PÅ GOLV
 • Microcement är ett extremt flexibelt material som inte spricker.
 • Det erbjuder oändliga möjligheter när det gäller färger och strukturer, och behåller sin färg utan att gulna över tid.
 • Med en tjocklek på endast 2-3 mm påverkar microcement inte den befintliga konstruktionen, inklusive dörrar och lister.
 • Det har också god styrka mot stötar, repor och kemikalier, vilket gör det till ett hållbart materialval.
 • Microcement är idealiskt för att skapa ett slipat eller polerat betonggolv på befintliga betongytor som inte kan poleras eller slipas.
 • Det har utmärkt vidhäftningsförmåga på nästan alla underlag, inklusive kakel, marmor, stengods, terrazzo, betong och cement.
 • Jämfört med den tidskrävande processen att lägga ett vanligt betonggolv, är installationen av microcement snabb och smidig.
7 FÖRDELAR MED MICROCEMENT I BADRUM
 • Microcement kan appliceras direkt på befintliga ytor som kakel, klinker och plastmatta.
 • Det är ekonomiskt fördelaktigt eftersom man slipper bygga upp allting från grunden.
 • Snabbt; det tar ungefär hälften så lång tid jämfört med att riva ner och bygga upp ett badrum från grunden.
 • Skapar foglösa badrum, vilket är både estetiskt tilltalande och praktiskt.
 • Microcement är starkt och motståndskraftigt mot stötar, repor och kemikalier.
 • Dessutom är det vattenresistent.
 • Lätt att rengöra, microcement håller smuts och bakterier borta, vilket underlättar rengöringen.
NACKDELAR MED MICROCEMENT
 • En traditionell microcement kan bli missfärgad av vatten om den inte underhålls korrekt, så det är viktigt att alltid följa skötselråden. För en mer hållbar och vattentålig yta utan behov av lack, rekommenderar vi Forcrete.
 • Färdigblandad microcement kan ibland se plastig ut, eftersom den är baserad på mineraler och plaster snarare än cement. Av denna anledning säljer och använder vi inte färdigblandade produkter.
 • Lackeringen bör återappliceras var tredje till femte år. Det är en enkel process, men nödvändig för att underhålla ytan. Med forcrete krävs däremot ett mindre regelbundet underhåll.
 • Microcement marknadsförs ofta som lätt att applicera. Medan det kan vara enkelt att lägga på ytan, är det svårare att få ett estetiskt tilltalande resultat. Därför rekommenderar vi att en av våra certifierade partners utför applikationen.
 • Unika ytor är både en fördel och en nackdel. Resultatet kan variera beroende på den som applicerar materialet. Med rätt erfarenhet och kunskap kan man uppnå ett resultat som möter kundens önskemål. Utan dessa blir resultatet ofta inte som förväntat.
 • Microcement är inte ett billigt material, men det är kostnadseffektivt jämfört med att riva ut och bygga om ett helt badrum. En traditionell badrumsrenovering med kakel och klinker kostar vanligtvis mellan 150 000 och 200 000 kronor. Att lägga microcement på befintliga ytskikt kostar oftast ungefär en tredjedel av detta. Dock, om man använder microcement i en renovering från grunden, kan det vara ett dyrare alternativ.

FRI OFFERT

Kontakta oss för en kostnadsfri offertförfrågan.
Vi på Designcement hjälper dig!

FRÅGOR?
HÖR AV DIG!

Är ni osäkra på något så kontakta oss på Designcement eller någon av våra certifierade partners så hjälper vi er att reda ut eventuella frågetecken.