MICROCEMENT PÅ PLASTMATTA

Microcement har revolutionerat design och inredning i alla typer av utrymmen, bland annat i badrum och kök. Med sin unika förmåga att appliceras direkt på nästan alla ytor, inklusive plastmatta, har microcement blivit ett mycket populärt alternativ för renovering.

Microcement kan läggas direkt på plastmattan, vilket sparar både tid, arbete och pengar. I ett badrum fungerar den befintliga plastmattan då som ert tätskikt, på så vis slipper du ta bort plastmattan och sätta nytt tätskikt innan microcementen. Detta är särskilt fördelaktigt i badrum där det kan vara svårt och tidskrävande att bygga upp ett nytt badrum från grunden.

APPLICERA MICROCEMENT PÅ PLASTMATTA

Applicering av microcement på plastmatta skiljer sig inte från övrig applicering. Vi primar ytan med en grip primer, spacklar upp skarvarna och täcker ytan med microcement i flera lager. Genom att använda flera tunna lager istället för ett tjockt lager får vi en jämn och fin yta. Vid applicering på plastmatta ska underlaget vara rent och helt fritt från fett eller smuts. Plastmattan ska också vara fri från skador och luftbubblor för att säkerställa en hållbar yta.

Kontakta någon av våra certifierade partners under “hitta-applicerare” här på hemsidan för att få mer information. 

APPLICERA MICROCEMENT PÅ PLASTMATTA

FORCRETE

Forcrete är vår mest exklusiva produkt, forcrete är den hårdaste och mest slitstarka microcementen på marknaden. Då forcrete är 100% tät redan innan lacken krävs inte en lika stark ytbehandling, detta ger i sin tur en mer naturlig finish. Forcrete är inte lik någon annan cement och får endast användas av våra mest aktiva applicerare. Läs mer om Forcrete här!

STANDARD

Standard Topciment är vår populäraste produkt i badrum. Dess breda utbud av färger, strukturer och ytbehandlingar gör den särskilt populär bland våra certifierade partners. Då det är en 2-komponents produkt med flera appliceringssteg och en brantare utvecklingskurva får endast våra certifierade partners använda produkten. Läs mer om Standard här!

NATURE

En kalkbaserad cement som som är en hybrid mellan tadelakt och traditionell microcement. Vi har tagit det bästa från två världar, hårdheten från kalken i tadelakten och flexibiliteten från bindaren i microcementen. Vidare gör dess naturliga utseende det enklare att skapa naturtrogna tadelakt och betongytor i badrummet. Läs mer om Nature här!

ATLANTIC

En något grövre cement utvecklad för pooler och ytor i konstant kontakt med vatten. Vill man ha en grövre finish i badrummet, klä en bastu eller använda den utomhus så är Atlantic en utmärkt produkt. För att få den mer vattenresistent innehåller den mer plaster än standard Topciment, tillsammans med de grövre kornen blir den något mindre livlig. Läs mer om Atlantic här!

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU VÄLJER MICROCEMENT

När du överväger att välja microcement för ditt projekt, finns det flera viktiga aspekter att ha i åtanke för att säkerställa att du får det mest lämpliga och effektiva materialet för dina behov.

Funktion och användning: Tänk på var och hur microcementet ska användas. Är det för golv, väggar eller båda? Ska det appliceras på plastmattan eller direkt på en befintlig yta? Tänk på hur mycket området kommer att användas – vissa typer av microcement är bättre lämpade för mer belastade områden. Detta kan våra partners hjälpa er med.

Färg och finish: Microcement finns i en rad olika färger och finishar, från matt till högglans. Välj en färg och finish som matchar ditt utrymmes övergripande stil och estetik. I Sverige används mestadels en matt finish, det ger en modern känsla som är mindre känslig för repor. 

Skötsel och underhåll: Microcement är i allmänhet lågt underhåll, men det är viktigt att förstå vad som krävs för att hålla ytan i bästa skick. Microcement är inte ett oförstörbart material, en traditionell microcement kan jämföras med ett hårdare parkettgolv. Med Forcretes microcement får du en tåligare produkt än en traditionell microcement. 

Kostnad: Kostnaden för att lägga microcement kan variera beroende på faktorer som ytans storlek och komplexitet samt det specifika materialet du väljer. Testa vår offertmall eller be en av våra partners om en offert för att få en bild om priset.

Applicering: Att lägga microcement kräver en teknisk kunskap och erfarenhet. Vi rekommenderar därför alltid att du anlitar en av våra certifierade partners för att få bästa möjliga resultat. 

Miljöpåverkan: Microcement är ett hållbart materialval eftersom det har en lång livslängd och kan appliceras direkt på befintliga ytor, vilket minskar behovet av att riva och slänga befintliga, fungerande material.

PERFEKT FÖR PLASTMATTA PÅ BÅDE GOLV OCH VÄGGAR

Microcement är det perfekta materialet att använda om du vill förnya utseendet på dina plastmattor, både på väggar och golv. Med dess unika egenskaper kan microcement ge nytt liv till gamla plastmattor och omvandla dem till modernt utformade ytor som är både tåliga och eleganta.

Genom att applicera microcement kan du omvandla en tråkig plastmatta till en vägg med en modern och sofistikerad finish. Detta gör microcement till ett utmärkt alternativ för att förnya utseendet på väggar i såväl badrum som kök, men även andra utrymmen går bra.

Likaså, när det gäller golv, erbjuder microcement på plastmatta en hållbar, praktisk och estetisk lösning. Att lägga microcement på en befintlig plastmatta kan ge ditt golv ett helt nytt utseende, samtidigt som det fortsatt är lätt att underhålla och rengöra. Dessutom är microcement allergivänligt, eftersom det inte samlar damm eller kvalster, vilket gör det till ett hälsosamt och praktiskt val för ditt hem eller arbetsplats.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR:

Absolut, det är helt möjligt att applicera microcement direkt på plastmattan. I själva verket är detta en av de mest populära användningarna för microcement, eftersom det kan förvandla utseendet på en plastmatta utan behovet av att riva upp det befintliga materialet. Detta är en av många fördelar med att använda microcement direkt på plastmattan. Faktum är att det går att använda microcement på både väggar, golv och bänkskivor också, det är minst sagt ett väldigt mångsidigt material. Men som alltid när det gäller hemförbättringar, är det viktigt att proceduren utförs korrekt för bästa möjliga resultat.

Microcement är faktiskt otroligt hållbart och resistent mot slitage, vilket gör det till ett utmärkt val för utrymmen med hög belastning såsom bland annat kök och badrum. Trots dess sofistikerade utseende, kan det tåla allt från spill till till mycket fotslitage, och behåller sin yta över tid.

Kostnaden för microcement per kvadratmeter kan variera beroende på flera faktorer, inklusive projektets omfattning, materialkostnader och eventuell arbetskostnad. För att få en mer exakt offert för ditt specifika projekt, vänligen kontakta oss på Designcement direkt så vi kan diskutera dina behov i detalj.

Vi rekommenderar alltid att man använder en av våra certifierade partners för bästa resultat. Det finns ett flertl produkter för privatpersoner och företag utan rätt kunskap kan köpa online. Tyvärr har vi sett alldeles för många mindre lyckade projekt för att rekommendera en privatperson eller företag utan utbildning att göra ett projekt med microcement. Microcement är en konstform, och för bästa möjliga resultat rekommenderar vi att du anlitar oss eller en av våra partners.

Med rätt skötsel kan ett microcementgolv eller yta hålla i många år, ibland så länge som ett par decennier. Dess hållbarhet är en av de största fördelarna med att använda microcement, och det är därför det är ett så populärt val för både bostäder och kommersiella utrymmen.

Ja, när microcement har applicerats korrekt är det helt vattentätt. Detta gör det till ett utmärkt val för badrum, kök och andra områden där det ofta finns fukt eller vatten. Det är dock viktigt att notera att även om microcement i sig är vattentätt, kan det fortfarande påverkas av andra faktorer, såsom underlagets kvalitet och hur väl det har installerats.