VARFÖR VÄLJA EN KÖKSBÄNK GJORD AV MICROCEMENT?

Estetik: Microcement ger en smidig, sömlös och minimalistisk yta som passar väl in i moderna och samtida köksdesigner. Dessutom kan du anpassa färgen och strukturen på microcementet för att matcha dina önskemål och skapa en unik och mer personlig bänkskiva.

Hållbarhet: Microcement är slitstarkt och motståndskraftigt mot repor och slitage, vilket är viktigt i ett kök där en bänkskiva utsätts för mycket användning. Dess höga vidhäftningsförmåga minskar också risken för sprickor och flisning, vilket bidrar till en lång livslängd för köksbänken.

Vattenbeständighet: Microcement är vattenavvisande, vilket gör det lämpligt för användning i kök där ytor ofta utsätts för vätskor. Vill ni ha en extra tålig bänkskiva rekommenderar vi Forcrete, dess unika slitstyrka gör det till den bästa microcmenten på bänkskivor.

Hygien: Den sömlösa ytan på en microcement bänkskiva innebär att det inte finns några fogar där smuts och bakterier kan samlas. Detta gör det lättare att hålla arbetsytan ren och hygienisk, vilket är viktigt i ett kök.

Underhåll: En microcement bänkskiva kräver inte så mycket underhåll och är relativt enkelt att rengöra. Regelbunden torkning med en fuktig trasa och användning av milda rengöringsmedel är allt som krävs för att hålla ytan ren och i gott skick.

Anpassningsbarhet: Microcement går oftast att lägga på befintliga bänkskivor av olika material, vilket gör det till en flexibel och mer kostnadseffektiv lösning för att uppgradera köket utan att behöva byta ut hela bänkskivan.

MICROCEMENT – ETT MODERNT OCH HÅLLBART MATERIAL

Microcement är ett modernt och hållbart material som har blivit alltmer populärt inom inredning, design och byggbranschen. Det är en cementbaserad beläggning som kombinerar cement, finkorniga aggregat, polymerer, pigment och tillsatser för att skapa en tunn, men även mycket slitstark yta. Microcement är både funktionellt och estetiskt tilltalande och har en rad fördelar som gör det till ett utmärkt val för olika typer av projekt som t.ex. din bänkskiva eller ditt stänkskydd.

SKILLNADEN PÅ BETONG OCH MICROCEMENT

Betong och microcement är båda material baserade på cement, men deras egenskaper och användningsområden skiljer sig åt. Betong, en blandning av cement, ballastmaterial och vatten, används för att bygga tunga konstruktioner som fundament, pelare och väggar.

Microcement är däremot en tunn beläggning bestående av cement, finkorniga aggregat, polymerer och tillsatser. Det är flexibelt och estetiskt tilltalande, vilket gör det lämpligt för dekorativa ändamål för dig som ska göra om din bänkskiva, golv eller väggar.

Applicering av betong kräver formsättning, armering och härdning, vilket kan vara tidskrävande och komplicerat. Microcement appliceras i tunna lager och torkar snabbare, vilket minskar installationstiden och gör det enklare att arbeta med. Med microcement kan man lättare styra och justera utseendet på ytorna, med betong är det svårt och omständigt att göra förändringar.

VÄND DIG TILL DESIGNCEMENT FÖR PROFESSIONELL HJÄLP

Vi är ett erfaret team som är specialiserade på att skapa sömlösa, snygga och personliga ytor av microcement. Vi erbjuder en mängd färger och strukturer som anpassas efter dina önskemål och behov. Läs mer om våra produkter här.

Kontakta någon av våra certifierade partners idag för att diskutera ditt projekt. Ni hittar våra certifierade partners under “hitta-applicerare” här på hemsidan.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Små bänkskivor blir ofta väldigt dyra om inte hantverkaren är där och gör annat samtidigt. Microcement gör sig bäst på bänkskivor över 6m. Anledningen är att en bänkskiva på 3m och en på 6m tar ungefär lika lång tid att slutföra vilket gör att prisskillnaden blir väldigt liten. Priset/meter blir därför dyrare ju kortare skivan är. 

Det är möjligt att lägga microcement på små ytor själv, resultaten blir dock sällan riktigt bra. För ett bra resultat krävs oftast en viss erfarenhet och kunskap om materialet och dess applicering. Vi rekommenderar därför alltid att du anlitar en certifierad partner för att säkerställa att arbetet utförs korrekt och att du får bästa möjliga resultat.

Microcement finns med olika hårdheter och slitstyrka. Microcement är mycket hållbart, står emot dagligt slitage samt är lätt att underhålla. Med det sagt kräver det att man tar hand om sin bänkskiva likt om det vore betong. För att få en tåligare bänkskiva rekommenderar vi Forcrete, marknadens tåligaste microcement. Det är även förhållandevis miljövänligt, eftersom det kräver mindre resurser att producera än många andra bänkskivematerial. 

Ja och nej. Traditionell microcement är inte vattentätt i sig utan det är lacken som skyddar materialet mot fläckar och vatten. Forcrete är däremot vattentätt i sig själv och därför mer motståndskraftigt mot fukt, vilket gör det till ett utmärkt val för din nya bänkskiva. Det är viktigt att microcementen appliceras korrekt och att en lämplig ytbehandling används för att säkerställa bästa möjliga fläckskydd.

Microcement fäster på en mängd olika underlag, inklusive betong, laminat, kakel, gips, sten och befintliga bänkskivor. Det är en mycket anpassningsbar beläggning som kan användas på många ytor. Vi rekommenderar inte applicering på massivt trä då det kan krympa och svälla vilket med tiden kan skapa sprickor. Det är sällan ett problem i Sverige pga vårt förhållandevis jämna inomhusklimat men det finns en risk..