Om Designcrete #

Designcrete är en innovativ microcement, tillverkad i Skandinavien. Produkten har vi på Designcement utvecklat tillsammans med ledande producenter inom höghållfast betong. Bindemedlet i produkterna har under många år exporterats till hela världen och det är bl.a det bindemedlet som är unikt för produkten Designcrete. Med en bas av höghållfast betong har vi skapat en av marknadens hårdaste produkter. Med sin enkelhet, flexibilitet och hållbarhet är Designcrete en produkt som kommer att revolutionera marknaden.

Med Designcrete skapar vi en rå betongyta av microcement på så gott som alla underlag. Vi kan använda samma produkt till allt. Konsistensen justeras med mängden vatten som tillsätts, samma produkt kan därför användas till både golv, väggar, bänkskivor mm. Designcrete kan användas så väl inomhus, utomhus som i våtrum.

Designcrete är mycket “enkel” att använda. Appliceraren tillsätter bara vatten till pulvret efter önskad konsistens, blandar och sedan kan sedan kan appliceringen av microcementen börja.

Så vad skiljer Designcrete från övriga produkter på marknaden? #

Designcrete är den enda microcementen på marknaden som baseras på höghållfast betong, det ger den en prestanda utöver det vanliga. En annan fördel är att den endast läggs i 2 lager där det första lagret dessutom kan rollas på. Produkten är alltså extremt användarvänlig. Designcrete är en smidig lösning för både stora och små projekt. Vi har en uppsjö av alternativ där du kan sätta din personliga prägel när det kommer till färger, struktur och finish.

Strukturer: #

DESIGNCRETE FINE

Fine är en mycket finkornig produkt. Den är anpassad för dig som söker en mycket slät finish. Den läggs i 2-3 lager varav alla utom det sista laget kan rollas på ytan. Eftersom den läggs i mycket tunna lager ställer den mycket höga krav på att ytan är slät, fin och solid innan start. För att skapa liv i produkten lägger vi sista lagret med ett slipstål eller gummispackel beroende på hur mycket liv vi vill skapa.

DESIGNCRETE RUSTIC

Rustic är en microcement med tillsatser av kvartssand vilket ger en grövre produkt. Vi kan med RUSTIC skapa ett starkare baslager eller en grövre och mer rustik finish. RUSTIC läggs i 2 lager och kan till skillnad från FINE endast spacklas på ytan. Den läggs något tjockare än FINE men den är trots det inte till för att dölja ojämnheter i underlaget. Vi ställer alltid höga krav på att ytan är slät, fin och solid innan start. Med RUSTIC skapar vi en mer rustik känsla med mer porer och struktur.

Har ni inte använt RUSTIC tidigare så rekommenderar vi den ej på bänkskivor eller i våtzon 1. Porerna som skapas kan vara svåra att täcka med lacken samt att det lättare samlas smuts i dem.

Färger: #

Vi använder oss av 5 standard färger i den gråa skalan. Nya färger kommer kontinuerligt och vi kan tillsammans med er skapa färger efter era önskemål. Vill du experimentera själv så gör man det enkelt med vårt torrpigment.

Glans: #

Med vår skyddande ytbeläggning väljer ni vilken glans/matthet ni vill ha på produkten. Designcrete kan fås i Supermatt / Satin / Blank finish. Supermatt är en stor favorit bland våra kunder.