Designcrete MICROCEMENT

Designcrete – Skandinavisk microcement

Designcrete Microcement är en innovativ microcement som är tillverkad i Skandinavien. Produkten har vi på Designcement utvecklat tillsammans med ledande producenter inom höghållfast betong. Med en bas av höghållfast betong och dess högkvalitativa bindemedel har vi skapat en av de hårdaste produkterna på marknaden. Dess enkelhet, flexibilitet och hållbarhet gör Designcrete till en produkt som kommer att revolutionera microcement marknaden. 

Med Designcrete skapar vi råa betongytor med en tunn beläggning microcement. Konsistensen justerar vi enkelt utefter vilket underlag vi ska applicera på, tillsätt mer eller mindre vatten baserat på hur du vill arbeta med microcementen.  du föredrar på produkten oför ytan med mängden vatten du tillsätter. Vi kan därför använda samma produkt till både golv, väggar, bänkskivor mm.

Produkten är mycket användarvänlig och snabb att använda. Appliceraren tillsätter bara vatten till pulvret efter önskad konsistens, blandar och sedan kan appliceringen påbörjas. Torktiderna gör att en enklare yta kan färdigställas på endast 2 dagar.

Användningsområde

Golv, väggar, badrum, kök, bänkskivor, tvättställ, möbler, vertikala och horisontella ytor.

Vi rekommenderar inte privatpersoner /företag som ej är certifierade med VÅRA produkter att lägga microcementen själv på golv i badrum. Applicering av microcement på golv i badrum kräver en djupare kunskap om produkterna för att det inte ska uppstå problem.

 

Badrum perla scaled

vad skiljer Designcrete Microcement från övriga produkter på marknaden? 

Designcrete är som enda produkt på marknaden som är baserad på höghållfast betong, det ger den en prestanda utöver det vanliga. Denna microcementen läggs dessutom endast i 2-3 lager tillskillnad från traditionell microcement som läggs i 3-4 lager. Inte nog med det, appliceringen behöver inte göras med en spackel utan microcementen kan även appliceras med roller, svamp eller t.o.m en färgspruta.

Produkten är alltså extremt användarvänlig. Efter att ha testat så gott som alla konkurrenter på marknaden känner vi oss trygga i att säga att detta är den bästa produkten för att kunna nå ett bra resultat även som “gör det självare”. Vi vill med det sagt inte påstå att det är lätt att lägga microcement, för att försäkra er om absolut bästa resultat- använd en av våra certifierade partners.

YouTube player

Besök vår youtube kanal för att se hela vår instruktionsvideo. 

DESIGNCRETE RUSTIC

Designcrete Rustic är en microcement med tillsatser av kvartssand vilket ger en grövre produkt. Vi kan med RUSTIC skapa ett starkare baslager eller en grövre och mer rustik slutfinish. RUSTIC läggs i 2 lager och kan till skillnad från FINE inte rollas på ytan. Vi ställer alltid höga krav på att ytan är slät, fin och solid innan start. Med RUSTIC skapar vi en mer rustik känsla med mer porer och struktur.

Har ni inte använt RUSTIC tidigare så rekommenderar vi den ej på bänkskivor eller i våtzon 1. Porerna som skapas i rustic kan vara svåra att täcka med lacken samt att det lättare samlas smuts i dem.

Microcement-rustik-mellangrå
microcement-fin-mellangra

Designcrete FINE

Designcrete Fine är en mycket finkornig produkt. Den är anpassad för dig
som söker en mycket slät finish. Den läggs i 2-3 lager varav alla lager utom det sista
kan rollas på ytan. Eftersom den läggs i mycket tunna lager ställer den
extra höga krav på att ytan är slät, fin och solid innan start. För att skapa liv i
produkten lägger vi sista lagret med ett slipstål eller gummispackel beroende
på hur mycket liv vi vill skapa.

Färger

Färgerna ska endast ses som en referens. Beroende på vilken skärm, bakgrund mm. man har så kommer färgerna kunna upplevas annorlunda i andra miljöer. Utöver det påverkar appliceringstekniken, val av verktyg samt mängden vattenen som används vid applicringen hur livlig ytan blir. Varje yta blir unik och ingen applicerar med exakt samma teknik. De livligare bitarna har mer vatten används vid applicering, de lugnare bitarna har mindre vatten samt en roller tillsammans med spackel använts.

microcement-gra-vit

Bris

Microcement-ljusgra

Betong 20

Microcement-ljusgra-2

Betong 45

microcement-mork-gra

Betong 70

microcement-fin-svart

Natt

microcement-griege

Ljus 1

sand-microcement-1

Ljus 2

Microcement-ljusgra-2

Ljus 3

microcement-mork-gra

Ljus 4

microcement-fin-svart

Ljus 5

microcement-griege-1

Ljus 6

microcement-beige-1

Sand

microcement-beige-2

Öken

microcement-mork-gra

Kamel

microcement-peach-1

Karamell

Microcement-griege

Griege 1

Microcement-griege

Griege 2

Microcement-griege

Griege 3

Microcement-griege

Griege 4

Microcement-griege

Griege 5

microcement-gra-vit

Oboy 1

microcement-brun

Oboy 2

microcement-brun

Oboy 3

microcement-brun

Oboy 4

Microcement-brun

Briege 1

Microcement-brun

Briege 2

Microcement-brun

Briege 3

microcement-grön

Vit mint

microcement-grön-grå-1

Grön 1

microcement-grön-grå-2

Grön 2

microcement-grön-grå-3

Grön 3

microcement-grön-grå-4

Grön 4

microcement-grön-grå-5

Grön 5

Våra ytbeläggningar

Det finns flera olika texturer och ytbeläggningar som ger varje färg ytterligare variation. De olika texturerna beror på om ni väljer FINE eller RUSTIC samt hur mycket produkten slipas. Val av lack kommer påverka djupet i färgen något, en blank lack gör att cementen blir något mörkare än vid val av en supermatt lack. Vår supermatta lack är det mest populära alternativet och även det som färgproverna ovan är lackade med. 

Eftersom Designcrete microcement är ett cementbaserat material måste materialet förseglas för att skydda mot vatten, smuts och fläckar. För att försegla microcementen använder man en “sealer” (skyddande ytbeläggning), denna kan fås med olika “glanser” och egenskaper. 

Glans

Glansen på en produkt är svårt att återskapa på en bild, vi får därför utgå från olika grader på skalan för att förklara dem på bästa möjliga vis.

Supermatt: (Glans 5)

Den mattaste finishen vi stött på under våra tester, mycket naturligt utseende vilket drar ner färgtonen lätt. 

Satin: (Glans 40)

Med satin får du ett mellanting av “matt” och “blank” lack. Ytan kan upplevas lite skiftande i sin glans.

Blank: (Glans 70)

Förstärker färgen med sin glans, gör att eventuella defekter, repor mm blir mer synliga.

Vanliga frågor om Designcrete Microcement

Kan man applicera microcement själv?

Designcrete microcement är utvecklad för att man som händig ska kunna lägga microcementen själv. Den läggs i 2-3 lager istället för 3-4 lager som traditionell microcement, vi kan dessutom rolla på de första lagerna och endast skapa mönster i det sista lagret. Vi rekommenderar inte privatpersoner eller företag som inte gått en kurs med våra produkter att applicera microcement i badrum eller på ytor som utsätts för andra vätskor. Felatkig applicering kan på dessa ytor skapa problem.

Kan designcrete microcement användas i badrum?

Det går bra att lägga microcement i badrum. Vi rekommenderar dock inte privatpersoner eller företag som inte har gått en kurs med oss att använda microcement i badrum. Ett badrum ställer högre krav på appliceraren än andra ytor vilket gör att vi endast rekommenderar våra certifierade partners att göra dessa projekten. De använder då oftast Forcrete eller någon av Topciments produkter. På kakel/klinker kräver det extra underarbete inför läggning av designcrete vilket gör att en 2-k produkt är att föredra. 

Det är ert nuvarande tätskikt som står för ert skydd vid användning av microcement, det är därför viktigt att ert nuvarande badrum är i bra skick och inte har några skador.

designcement 100x100 1

Höstbruksvägen 12d | 226 60 Lund, Sweden | Tel: 010-3447470 | info@designcement.se
© Copyright 2022 Design Cement Concrete Ideas. All Rights Reserved. Org nr: 559159-1952 .
Köpvillkor
Integritetspolicy

En hemsida driftad av Head of Search